Αναβλήθηκε η δίκη τού Παναγιώτη Ψωμιάδη για τα «45άρια»
Αφορά στις απευθείας αναθέσεις έργων ύψους μέχρι 45 χιλιάδες ευρώ, και τις παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Μετά τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, στις οποίες έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναμένεται να δικαστεί για τα λεγόμενα «45άρια», δηλαδή τις απευθείας αναθέσεις έργων ύψους μέχρι 45 χιλιάδες ευρώ, και τις παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Για την εμπλοκή του στην υπόθεση, μαζί με τον αδελφό του Διονύση Ψωμιάδη και τους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους, επρόκειτο να δικαστεί τη Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλυμάτων των δικηγόρων.
Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν τρεις κατηγορούμενοι, ζητώντας την αναβολή της δίκης καθώς οι δικηγόροι τους απουσίαζαν επειδή δίκαζαν άλλες υποθέσεις. Οι αδελφοί Ψωμιάδη δεν εμφανίστηκαν αλλά εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους, ενώ παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση καταδίκης των κατηγορουμένων. Μετά την εκφώνηση των ονομάτων των περίπου 20 μαρτύρων ο πρόεδρος της έδρας, μετά την ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα, ανέβαλε την εκδίκαση τη υπόθεσης για τις 23 Σεπτεμβρίου.
Το δικαστήριο ήρε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης από τη χώρα που είχε επιβληθεί σε δύο κατηγορουμένους στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, το καλοκαίρι του 2014. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 8 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, ο πρώην γ. γραμματέας Δημήτρης Λευκόπουλος, ο διευθυντής και τέσσερις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης που κατηγορούνται για απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση, κατά περίπτωση.
Το παραπεμπτικό βούλευμα αριθμεί συνολικά 3.143 σελίδες και το κατηγορητήριο έχει δύο σκέλη: Το πρώτο αφορά τις κατατμήσεις 456 έργων, συνολικής αξίας 15,4 εκατ. ευρώ που δόθηκαν με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Και το δεύτερο έχει να κάνει με 83 συμβάσεις της Νομαρχίας, και μετέπειτα περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εργαζόμενους που εισέπραξαν παράνομα χρήματα, με ζημιά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το Δημόσιο.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr