Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται κτίριο του νοσοκομείου Άγιος Παύλος
Αναζητείται νέος χώρος μετεγκατάστασης ασθενών και εργαζομένων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Εκκενώνεται από την προσεχή Δευτέρα (04/02) μία πτέρυγα του νοσοκομείου Άγιος Παύλος όπου στεγάζεται το τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας στη Θεσσαλονίκη καθώς κρίθηκε επικίνδυνο και ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
Το κτίριο έχει υποστεί καθίζηση με συνέπεια να μείνουν εκτεθειμένα τα πάνελ αμιάντου και μόλυβδου που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή, υλικά επικίνδυνα τόσο για τους ασθενείς όσο και και για όσους εργάζονται στη συγκεκριμένη μονάδα.
Το κτίριο χτίστηκε το 1987 και καθημερινά μεταγγίζονται δεκάδες ασθενείς.
Η έκθεση προτείνει την άμεση εκκένωση του κτηρίου καθώς σε περίπτωση σεισμού είναι πολύ πιθανό να υποστεί σοβαρές βλάβες με ανυπολόγιστες συνέπειες για το προσωπικό και τους ασθενείς.
Σημειώνει ακόμη ότι «υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εφόσον το φαινόμενο της καθίζησης είναι σε εξέλιξη, να αποκολληθούν τμήματα της τοιχοποιίας και να προκαλέσουν ατυχήματα».
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την καθαίρεση και απομάκρυνση των στοιχείων αμιάντου από εξειδικευμένη εταιρεία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το κείμενο καταλήγει τονίζοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης από τεχνικής άποψης είναι πρακτικά αδύνατη και το κτήριο είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τεχνικής έκθεσης η οποία έγινε κατόπιν απόφασης του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Στρατή Πλωμαρίτη:
«Α) Το κτίριο παρουσιάζει εκτεταμένες ρωγμές τόσο στα στοιχεία του φέροντα οργανισμού όσο και στα εσωτερικά δομικά στοιχεία που οφείλονται στην καθίζηση του εδάφους η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. ΅
Β) Το κτίριο δεν έχει σαφές στατικό σύστημα με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια ενίσχυσης να είναι ιδιαίτερα δύσκολη με αμφίβολα αποτελέσματα.
Γ) Το κτίριο είναι κατασκευασμένο από πάνελ αμιάντου. Ο αμίαντος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να είναι καλυμμένος όμως λόγω των καθιζήσεων εμφανίζονται αρκετά σημεία που έχουν υποστεί θραύση, με αποτέλεσμα να έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία».
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Κατώτατος μισθός: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Ποιες αλλαγές έγιναν
ΣΥΡΙΖΑ για σύλληψη Ρωμανού: «Αστυνομικές πρακτικές τύπου "συνήθως υπόπτων" δεν αρμόζουν σε κράτος δικαίου»
Γάζα: Νεκρή όμηρος σε σημείο που δέχθηκε επίθεση από το Ισραήλ ανακοίνωσε η Χαμάς
Μαρινάκης: Η ομιλία του Καραμανλή ήταν ενωτική - Ύβρεις από τον Σαμαρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr