Πάτρα: 9 ιατρικά επεισόδια είχε εμφανίσει η Τζωρτζίνα - Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε αν έχει κάμερες το νοσοκομείο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
«Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Η κατηγορουμένη μητέρα, φέρεται να...ήξερε. Γιατί μια ήμερα μετά από αυτή τη δήλωσή της η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού. Αυτά τα λόγια της μητέρας ήταν που ήχησαν παράξενα στα αυτιά των γιατρών, γιατί τίποτα δεν έδειχνε ότι θα ακολουθούσε ένα μεγάλο επεισόδιο. Και όμως ήρθε...
Το διαβιβαστικό της Αστυνομίας είναι σαφές γι αυτό το έγκλημα που δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά ποινικά χρονικά. Όπως αναφέρεται σε αυτό το παιδί είχε 9 επεισόδια πριν καταλήξει. Τόσο στο νοσοκομείο της Πάτρας όσο και στην Αθήνα. Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης.
Το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 8 Απριλίου 2021 με τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της, λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, του έξι μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του περασμένου έτους.
Όσο νοσηλευόταν σε ΜΕΘ η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε τέτοια επεισόδια. Μάλιστα, στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί.
Επίσης, εκεί έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα.
Οι υποψίες
Η μητέρα όμως ζητούσε συνεχώς μονόκλινο δωμάτιο. Και πάντοτε ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες γιατί «φοβόταν κλοπές». Οι αστυνομικοί, όπως αναγράφουν στην έκθεσή τους, εξέτασαν το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το κορίτσι.
Στο διαβιβαστικό περιγράφουν εκτενώς τις τελευταίες ημέρες του παιδιού.
Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισάγεται σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Μετά από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία.
Εισάγεται εκ νέου στη ΜΕΘ μένει εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει εκεί συμπτώματα. Τότε, στις 26 Ιανουαρίου αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια.
- Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα επεισόδιο.
- Το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3 1/5 λεπτών που αντιμετωπίστηκε.
- Τις επόμενες ημέρες εμφανίζει από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια.
- Στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική διασωληνώθηκε και το παιδί κατέληξε.
Μόνο η μητέρα στο δωμάτιο
Σύμφωνα με όσα καταθέτουν οι μάρτυρες που εξετάστηκαν μόνο μια ημέρα βρέθηκε στο Παίδων ο πατέρας της οικογένειάς. Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.
Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.
Το τέλος και η κατάθεση που κίνησε υποψίες
Η τελευταία μέρα της Τζωρτζινας περιγράφεται αναλυτικά στο διαβιβαστικό
Μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.
Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο.
Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια η Πισπιρίγκου της είπε κάτι χαμηλόφωνα, που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο, ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.
Μόλις μπήκαν στο δωμάτιο, το παιδί είχε χρώμα κυανό, δεν ανέπνεε, ενώ τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα κατέληξε.
Τεράστια η ποσότητα κεταμίνης στον οργανισμό της
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε συνεπεία θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. Στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση (6,5 ml). Είκοσι λεπτά ήταν ικανά για να στερήσουν τη ζωή από το παιδί.
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr