Θάνατος παιδιών στην Πάτρα - Νέες αποκαλύψεις: Καταγγελία κακοποίησης της Τζωρτζίνας στο Χαμόγελο του Παιδιού από το 2014
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά ┋
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα εν αναμονή της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12.00 με τον Κώστα Γιαννόπουλο, πρόεδρο στο Χαμόγελο του Παιδιού να αποκαλύπτει στην εκπομπή του Οpen, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη παλαιότερη αναφορά για κακοποίηση της Τζωρτζίνας.
Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος πρόκειται για ανώνυμη αναφορά από το 2014, όταν η Τζωρτζίνα ήταν σε ηλικία 9 μηνών για κακοποίησή της και από τους δύο γονείς, τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη και τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου.
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης ο κύριος Γιαννόπουλος εξήγησε ότι ανέτρεξαν στις υποθέσεις που υπάρχουν στο αρχείο του Χαμόγελου του Παιδιού για να εξακριβώσουν αν υπήρχε κάποια παλαιότερη αναφορά που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη οικογένεια.
Έτσι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανώνυμη καταγγελία που βρέθηκε στο αρχείο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αναφορά με ένδειξη «Επείγον» στις 14 Αυγούστου του 2014 η οποία έκανε λόγο για κακοποίηση του 9 μηνών τότε κοριτσιού, ιδιαίτερα από τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου και η οποία στη συνέχεια όπως προβλέπει η διαδικασία, εστάλη στην Εισαγγελεία.
Πληροφορίες για εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας, στο «μικροσκόπιο» το tablet της
Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με «καταιγισμό» καταγγελιών και πληροφοριών να έρχονται συνεχώς στο φως. Η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, παραμένει στη ΓΑΔΑ και επιμένει στην αθωότητά της, με την αστυνομία να επικεντρώνεται σε tablet που φέρεται να έχει θαφτεί μαζί με την 9χρονη Τζωρτζίνα. Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους, έχοντας βάλει στο «μικροσκόπιο» τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.
Όσον αφορά στο θέμα του tablet, στο «φως» έρχεται πληροφορία που αναφέρει ότι η μικρή Τζωρτζίνα θάφτηκε μαζί με το tablet της και έτσι αποφασίστηκε να γίνει εκταφή της σορού της, σύμφωνα με τον Alpha. Οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται να περιμένουν την εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Εάν αυτό γίνει, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών όταν θα έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω tablet θα το αποστείλουν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, όπως μεταδίδει πάντα το ίδιο μέσο.
Στο «μικροσκόπιο» οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών
Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών βρίσκονται και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.
Έτσι, πλέον η βασική έρευνα για το Ανθρωποκτονιών είναι η εξέταση του θανάτου των άλλων δύο παιδιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.
Η στρατηγική η οποία θα ακολουθήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ίδια που εφάρμοσαν και για το 9χρονο παιδί. Μάλιστα, ήδη έχουν φτιάξει κατάλογο με το ποιες καταθέσεις πρέπει να πάρουν.
Ειδικότερα, ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα γίνουν ερωτήσεις για το ιατρικό ιστορικό των δύο παιδιών, για το πώς μπήκαν στο νοσοκομείο και τι συνέβη εκεί, αλλά θα επιμείνουν πολύ στη στάση και τη συμπεριφορά της μητέρας.
Σημειώνεται, επίσης, ότι αυτή τη φορά λόγω του ότι στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα, οι αστυνομικοί έχουν «λυμένα» χέρια και μπορούν να κινηθούν διαφορετικά -σε σχέση με πριν.
Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία που δεν είχαν στην έρευνα της 9χρονης, καθώς δεν υπήρχε κατηγορούμενος. Άρα, πλέον μπορούν να ανοίξουν το κινητό και να ψάξουν τα social media της 33χρονης, αναρτήσεις που έχουν διαγραφεί, τηλέφωνα που έχει κάνει, καθώς και άλλες επικοινωνίες που είχε.
Αίτημα για νέα έρευνα στα ιστολογικά δείγματα των άλλων δύο παιδιών
Παράλληλα, θα ζητήσουν από την ανακρίτρια το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει και νέα έρευνα στα ιστολογικά δείγματα που είχαν κρατήσει από τα άλλα δύο παιδιά. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν κατά πόσο μπορεί να γίνει τοξικολογική έρευνα, αλλά θα το επιχειρήσουν.
Βασικό ερώτημα της νέας έρευνας θα είναι από τι πέθαναν, πραγματικά, τα δύο κοριτσάκια.
Τέλος, αναφορικά με τον ιατροδικαστή που εντόπισε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα, γίνεται γνωστό ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν ήταν εύκολο να βρεθεί και σήμερα ο ιατροδικαστής εξήγησε στο Open ότι η έρευνά του περιείχε επιμονή και στην αρχή χρειάστηκε να κάνει την έρευνα αφαιρώντας ουσίες που γνώρισε ότι υπήρχαν στα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί.
Αφού έκανε το παραπάνω, μπόρεσε να καταλήξει στη συγκεκριμένη ουσία.
Η στάση των δύο γονέων
Όσον αφορά στη στάση των δύο γονέων, η μητέρα -που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση- ισχυρίζεται ότι είναι αθώα, ενώ ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης τονίζει ότι είναι σε σοκ και θέλει «να μάθει την αλήθεια».
Ειδικότερα, ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μετά και τη σύλληψη της πρώην συζύγου του και μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου. Το ερώτημά του είναι «πού βρέθηκε η κεταμίνη» και «τι έγινε με τα άλλα δύο του παιδιά».
Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι είχε «εξαφανιστεί» μετά τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας πως «δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά, έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου».
«Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια, δεν έχω κανέναν άλλο λόγο, ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω κρύψει κάτι» ανέφερε έπειτα, μιλώντας στην εφημερίδα Μπαμ και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό.
Σχετικά με τα νεκρά παιδιά του είπε: «Έλεγα σε κάθε θάνατο ότι μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα, όμως, για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή».
Σε ερώτηση για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα, ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε ότι «Είναι ξεκάθαρη η θέση μου... Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Ακόμα και τώρα θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου».
«Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, πώς την έδωσε, τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» εξηγεί στο τέλος.
Αρνείται τις κατηγορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου
Μέχρι στιγμής εκτός του Κωνσταντίνου Ζάρδα που ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης την υπεράσπισή της έχει αναλάβει επίσης ο Όθων Παπαδόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος και την επισκέφθηκε σήμερα.
«Έχω διάφορα ερωτηματικά που θα πρέπει να συζητήσω με την εντολέα μου. Στη συνέχεια θα είμαι σε θέση να σας πω πολύ περισσότερα» σημείωσε ενώ απαντώντας για το εάν μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο, απάντησε ότι είναι μια «πολύ σοβαρή πιθανότητα».
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Ζάρδα, η 33χρονη επιμένει να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς θεωρεί ότι «θα έπρεπε ως μάνα που έχει χάσει το παιδί της, να δέχεται συμπαράσταση, και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος της».
Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απώλεια της μεγάλης κόρης της.
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr