Άγριο ξύλο σε σχολική εκδρομή στον Κολωνό: Επιτέθηκαν σε μαθητές διαφορετικού σχολείου και συνελήφθησαν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Συνελήφθησαν στον Κολωνό στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τέσσερις ανήλικοι (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 13 έως 15 ετών, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για εξύβριση, απειλή και απλές σωματικές βλάβες.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδρομή μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικών περιοχών, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις, απειλές και χρήση σωματικής βίας σε βάρος πέντε μαθητών (τέσσερα αγόρια και κορίτσι ηλικίας από 16 έως 17 ετών) του έτερου σχολείου.
Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους μαθητές και οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων καθηγητών τους μαθητές που βιαιοπράγησαν.
Επιπλέον, συνελήφθη για την παραμέληση της εποπτείας των τεσσάρων κατηγορουμένων η επιβλέπουσα καθηγήτρια. Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ανησυχία και συγκλονιστικές μαρτυρίες για συμμορίες παιδιών
Σημειώνεται ότι επικρατεί μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση περιστατικών βίας σε σχολεία, ενώ το νέο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι σε γυμνάσιο του Περιστερίου σοκάρει, καθώς βιντεοσκοπήθηκε παρουσία άλλων δεκάδων μαθητών και μαθητριών.
Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για την παραβατικότητα και εγκληματικότητα των ανηλίκων προβληματίζουν. Ειδικότερα μόνο τον Οκτώβριο υπήρξαν 7 υποθέσεις εγκληματικής οργάνωσης με ανήλικους, 48 για διατάραξη κοινής ησυχίας, 5 υποθέσεις για πλαστογραφία και 1 για κατοχή εκρηκτικών.
Μαρτυρία ανήλικης: «Ζητούσε χρήματα από μαθήτριες και είχε πορνογραφικό υλικό - Ήμουν φοβισμένη»
Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία κοπέλας που στο σχολείο είχε πέσει θύμα της παραβατικότητας ανήλικου εξωσχολικού: «Καθώς βγαίναμε στο διάλειμμα με τα υπόλοιπα παιδιά έβλεπα κατά καιρούς έναν να κάθεται έξω από το σχολείο και πλησίαζε γενικά κοπέλες και μία από αυτές ήμουν και εγώ. Και μου ζήταγε πολύ συχνά λεφτά προσπαθούσα να τον αποφεύγω αλλά φοβόμουν κιόλας δεν ήθελα να το πω στους καθηγητές. Μου ζήταγε χρηματικά ποσά όχι τεράστια. Και όταν το αρνιόμουν εκείνος με ρώταγε τι έχεις να μου δώσεις. Επειδή ήταν πάρα πολύ πιεστικός εγώ του έδινα κάποια ποσά. 5 ευρώ, 10 ευρώ. Όσα μου έδιναν οι γονείς μου για το χαρτζιλίκι της ημέρας. Στους γονείς μου δεν είχα πει τίποτα γιατί φοβόμουν πως θα αντιδράσουν, μην γίνει θέμα. Μέχρι που ο πατέρας μου άνοιξε το κινητό μου γιατί πολλές φορές γυρνούσαν νευρική από το σχολείο, ήμουν φοβισμένη, με ρωτάγανε που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα ενώ πηγαινοερχόμουν μόνο στο σχολείο μέσα στην μέρα. Και ανοίγοντας το κινητό μου κατάλαβε τι συμβαίνει, ότι υπάρχει ένας εξωσχολικός που μου ζητάει χρήματα. Μετά πήγαμε στην Αστυνομία να κάναμε καταγγελία και μετά από καιρό αποκαλύπτεται ότι ο συγκεκριμένος είχες διάφορες φωτογραφίες από κοπέλες της ηλικίας μου, μπορεί και μικρότερες, πορνογραφικό υλικό. Εμένα μόνο χρήματα μου είχε ζητήσει αλλά προφανώς φοβήθηκα από όλο αυτό».
«Η οικογένεια παίζει βασικό ρόλο στην επιθετικότητα»
«Εμείς βλέπουμε ότι από το δημοτικό τα παιδιά αρχίζουν να εμφανίζουν μια επιθετικότητα και εκεί παίζουν ρόλο τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά γενικότερα στην παραβατικότητα των ανηλίκων που έχει αυξηθεί κυρίως είναι η οικογένεια» ανέφερε στο OPEN η ψυχολόγος Ιλία Θεοτοκά. «Η επιθετικότητα των γονιών ή υβριστική συμπεριφορά επηρεάζει τα παιδιά. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η παρέα των συνομηλίκων» πρόσθεσε ενώ για το πώς οι γονείς μπορεί να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα του παιδιά υπογράμμισε «να μιλήσετε στο παιδί, να έχετε ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνία από όταν είναι μικρό το παιδί, να δείξετε ότι είστε ανοιχτοί να ακούσετε οτιδήποτε μας πουν τα παιδιά».
Επιμελητές ανηλίκων: «Τα παιδιά είναι πολύ θυμωμένα»
Από την πλευρά τους οι επιμελητές ανηλίκων μίλησαν στο ΟPEN και εστίασαν στις αιτίες που οδηγούν σε αυτές τις συμπεριφορές.
«Τα παιδιά είναι πολύ θυμωμένα. Δεν φροντίζονται, διεκπεραιώνονται ... Η παιδική ηλικία είναι παραμελημένη. Το κοινωνικό κράτος υπολειτουργεί. Η μέση οικογένεια δουλεύει νυχθημερόν για να τα βγάλει πέρα. Χρειάζεται να εστιάσουμε στην οικογένεια και στην ψυχική υγεία. Τα παιδιά ζουν σε έναν ψηφιακό κόσμο που δεν είναι προσβάσιμος από ενηλίκους. Στην ηλεκτρονική αλάνα είναι τα παιδιά. Εκεί είναι όλα μαζικά και ανεξέλεγκτα. Η πανδημία ανέπτυξε και ενίσχυε τις ψηφιακές αλάνες των παιδιών και την κοινωνική απευαισθητοποίηση».
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr