Επίσημο: Ηλεκτρονικά ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Πώς θα εξεταστούν χιλιάδες υποψήφιοι με ηλεκτρονικά μέσα; Τι σχεδιάζει το ΑΣΕΠ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Με χρήση ηλεκτρονικών μέσων θα διεξαχθεί ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ ο οποίος προγραμματίζεται για το 2025. Η υλοποίηση αυτή ενέχει αρκετές δυσκολίες -τόσο τεχνικές όσο και οργανωτικές- καθώς ο όγκος των συμμετεχόντων αναμένεται να είναι και αυτή τη φορά τεράστιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό του 2023 δήλωσαν συμμετοχή περίπου 108.000 υποψήφιοι ενώ προς εξέταση προσήλθαν περίπου οι 77.000.
Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ εξετάζει το σενάριο οι εξετάσεις να μην γίνουν την ίδια ημέρα για όλους τους υποψηφίους αλλά οι υποψήφιοι να καλούνται σε μικρά γκρουπ. Σε αυτή την περίπτωση τα θέματα που θα διαγωνίζονται δεν θα είναι κοινά για όλους, αλλά θα έχουν κοινή βάση / λογική.
Εξάλλου, το υπουργείο Εσωτερικών φρόντισε να «κλείσει τα στόματα» όσων μπορεί να διαμαρτυρηθούν για τα θέματα, απαγορεύοντας τη δημοσιοποίηση τους. Έτσι στον δεύτερο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό δεν θα γίνουν γνωστά ούτε τα θέματα αλλά ούτε και οι απαντήσεις τους, αφήνοντας τους υποψήφιους να αγωνιούν καθώς δεν θα μπορούν να υπολογίσουν τη βαθμολογία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού θα καλυφθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων που θα εγκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών για τα έτη 2025 και 2026.
Τα θέματα του διαγωνισμού
Ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα πρότυπα του πρώτου. Η ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται δεξιότητες όπως γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, η αντιληπτική ταχύτητα και η ακρίβεια, o επαγωγικός και παραγωγικός συλλογισμός καθώς και ένα σύνολο σαφώς ορισμένων και παρατηρήσιμων εργασιακών συμπεριφορών που, βάσει επιστημονικών ερευνών, σχετίζονται με την επιτυχημένη απόδοση στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και, ειδικότερα, με το Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων του ν. 4940/2022.
Παράλληλα για να μπορεί ο υποψήφιος να κατανόησή την βάση των εργασιακών μότιβων θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί και σε διαφορα μέρη των ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
Την ύλη θα την βρείτε στην goLearn εδώ
Πιο αναλυτικά, η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων και για την τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις ενότητες δοκιμασιών (τεστ):
- Γλωσσικός και Παραγωγικός Συλλογισμός
- Μαθηματικός και Επαγωγικός Συλλογισμός
- Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων (Προϋποθέτει γενικές γνώσεις
Πηγή: Proson.gr
Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:
Το πιο εύκολο Proficiency - Lower στην Ελλάδα με 97% επιτυχίας | Proson
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr