Φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Αντί να κατασκευαστεί το ασανσέρ που έπεσε πριν 1,5 μήνα, σήμερα δεν λειτουργεί κανένα
Οι φοιτητές πρέπει καθημερινά να ανεβοκατεβαίνουν με τα πόδια έως τον 6ο και στον 8ο όροφο των δυο κτιριακών όγκων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Περίπου 1,5 μήνα μετά την πτώση του ασανσέρ στο κτίριο Γ των φοιτητικών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όχι μόνο ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας δεν λειτουργεί, αλλά, όπως αναφέρει το theopinion.gr, σταμάτησαν να λειτουργούν όλοι.
«Οι ανελκυστήρες της Γ' ΦΕΘ θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας βάσει της κλήσης της Διεύθυνσης Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Θεσσαλονίκης περί προληπτικής διακοπής λειτουργίας όλων των ανελκυστήρων της Γ’ ΦΕΘ». Αυτό γράφει ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε διάφορα σημεία στην είσοδο και μπροστά στα ασανσέρ της εστίας.
Σύμφωνα με το theopinion.gr, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι φοιτητές που διαμένουν στους δύο όγκους κτιρίων των Γ' φοιτητικών εστιών, στην περιοχή πάνω από την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, πρέπει καθημερινά να ανεβοκατεβαίνουν με τα πόδια έως τον 6ο και στον 8ο όροφο των δυο κτιριακών όγκων, προκειμένου να φτάσουν στα δωμάτιά τους, πηγαινοερχόμενοι από σχολές και δραστηριότητες. Να ανεβοκατεβαίνουν τρεις φορές τη μέρα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό που τους παρέχεται στα εστιατόρια των Α' φοιτητικών εστιών. Να ανεβοκατεβαίνουν μεταφέροντας τον μπόγο με τα άπλυτά τους, προκειμένου να βάλουν μπουγάδα στα πλυντήρια του ισογείου. Να ανεβοκατεβαίνουν κουβαλώντας εξάδες μπουκαλιών νερού, αφού αυτό που τρέχει από τη βρύση του νιπτήρα που έχουν στο δωμάτιό τους δεν είναι πόσιμο…
«Όσο αστείο και αν ακούγεται, η λειτουργία των ασανσέρ είναι από τα πάγια αιτήματα των φοιτητών που μένουν στις εστίες. Μένω εδώ από το 2022 και όταν ήρθα, είχαν μόλις αρχίσει να λειτουργούν τα ασανσέρ, τα οποία παρέμεναν κλειστά τότε για δύο χρόνια», λέει στο theopinion.gr η Κωνσταντίνα Παπαγιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).
Η ίδια συμπληρώνει ότι «στις κινητοποιήσεις που κάναμε τότε με την πτώση του ασανσέρ στις αρχές Οκτωβρίου, είχαμε ακούσει μεταξύ άλλων και αυτό ότι έτσι που επιμένουμε, θα σταματήσουν να λειτουργούν όλα τα ασανσέρ… Αντί κάποιοι να ντρέπονται που σήμερα, στην εποχή μας, υπάρχουν φοιτητές που διαμαρτύρονται για τα… αυτονόητα, φτάνουν να λένε ότι φταίμε κι από πάνω που διεκδικούμε», λέει η Κωνσταντίνα.
Ό,τι χαλάει, επιδιορθώνεται μετά από δίμηνο
Τα ασανσέρ και η κανονική λειτουργία τους δεν είναι άλλωστε τα μόνα στη λίστα με τα αυτονόητα αιτήματα των φοιτητών.
«Ό,τι χαλάει, επιδιορθώνεται μετά από δίμηνο κατά μέσο όρο. Έχουμε θέματα με τα πλυντήρια που δεν αρκούν. Σε κάθε όροφο, όπου διαμένουν 40 με 50 φοιτητές, υπάρχουν έξι λεκάνες τουαλέτας και πέντε ντουζιέρες, εκ των οποίων οι δύο σε κάθε όροφο είναι σχεδόν μόνιμα εκτός λειτουργίας. Η ασφάλεια δεν είναι επαρκής, υπάρχει ένας σεκιουριτάς ανά 8ωρο, που όμως δεν αρκεί, αφού όταν αναγκάζεται να κάνει περιπολίες στους ορόφους, τους οποίους πρέπει να ανεβοκατέβει με τα πόδια, η είσοδος μένει αφύλαχτη. Γενικά υπάρχει υποστελέχωση», περιγράφει η πρόεδρος του ΣΟΦΕΘ.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr