Κραυγή αγωνίας από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη: «Έχω διαβήτη τύπου 2 - Δε μας καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία»
Αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του για την υγειονομική του παρακολούθηση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Ο Κωνσταντίνος Μαρής είναι αστυνομικός στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, και η καθημερινότητά του δεν περιορίζεται μόνο στα καθήκοντα του.
«Το πρόβλημα υγείας μου είναι ο διαβήτης τύπου 2»
Εκτός από την ευθύνη του να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, αντιμετωπίζει και τον διαβήτη τύπου 2, μια χρόνια πάθηση που απαιτεί συνεχόμενη παρακολούθηση.
Ο ίδιος μιλά στο ethnos.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει – ο ίδιος, συνάδελφοι του και πολλοί ακόμα συμπολίτες μας - εξαιτίας της πάθησης αυτής, αλλά και για τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει, κυρίως όσον αφορά τα έξοδα που αναγκάζονται να καλύψουν μόνοι τους.
«Το πρόβλημα υγείας μου είναι ο διαβήτης τύπου 2 και είμαι ινσουλοθεραπευόμενος», λέει ο Κωνσταντίνος.
«Χρησιμοποιώ ινσουλίνη τύπου πένα και, εδώ και καιρό, χρειάζομαι έναν μετρητή σακχάρου. Πλέον, για να παρακολουθώ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου, χρησιμοποιώ έναν ειδικό αισθητήρα, ο οποίος συνδέεται με το κινητό μου και μου επιτρέπει να βλέπω σε πραγματικό χρόνο την αύξηση ή τη μείωση του σακχάρου».
Η ανάγκη για αυτήν την παρακολούθηση είναι επιτακτική, καθώς οι αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα των ανθρώπων με διαβήτη τύπου 2 είναι συχνές και έχουν σοβαρές συνέπειες.
«Πολύ συχνά, το σάκχαρο στο αίμα μου αυξομειώνεται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες και κίνδυνο λιποθυμικών επεισοδίων. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος υπογλυκαιμικών σοκ, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε κόμμα αν δεν το αντιμετωπίσω άμεσα. Εγώ έχω, ήδη, πάθει 2 φορές υπογλυκαιμικό σοκ και με έχει σώσει ο αισθητήρας», λέει μιλώντας στο ethnos.gr.
Ωστόσο, η χρήση αυτού του ειδικού αισθητήρα έχει ένα σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο. «Το κόστος του αισθητήρα που φοράμε δεν καλύπτεται από τα ταμεία μας για τον διαβήτη τύπου 2», τονίζει ο Κωνσταντίνος Μαρής. «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα μηνιαίο κόστος 140 ευρώ, το οποίο προστίθεται στο ποσό που πληρώνουμε για τα φάρμακά μας. Ειδικά για έναν αστυνομικό με σταθερό μισθό, αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο οικονομικό βάρος, το οποίο είναι δύσκολο να το αντέξουμε, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι η υγεία μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν τον αισθητήρα».
Τα ασφαλιστικά ταμεία
Η έλλειψη κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους αστυνομικούς με διαβήτη τύπου 2, που αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για την υγειονομική τους παρακολούθηση.
Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος τονίζει τη σημασία της ουσιαστικής αναγνώρισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί με διαβήτη τύπου 2, αλλά και άλλες παθήσεις, προκειμένου να έχουν τις ίδιες δυνατότητες υγειονομικής φροντίδας με άλλες ομάδες ασθενών. «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά αναπηρίας που δίνονται στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.
Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσα με αυτά των διαβητικών τύπου 1, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν ινσουλίνη», αναφέρει.
Διχασμένοι οι ηγέτες ανά τον κόσμο μετά την πρώτη ομιλία Τραμπ - Ποιοι τον υποδέχτηκαν θερμά και ποιοι αντέδρασαν
Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ κατηγορείται για απάτη 1 εκατ. ευρώ - Πώς αποκαλύφθηκε η δράση
Η στιγμή της επιστροφής του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο και η επιστολή από τον Μπάιντεν - «Τι υπέροχη αίσθηση»
«Κηρύσσει πόλεμο στα πάντα»: Τι αναφέρει ο διεθνής Τύπος για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr