Νέο «όχι» για άδεια στον Κουφοντίνα
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο Δ. Κουφοντίνας δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για να πάρει άδεια, καθώς, σύµφωνα µε πληροφορίες, κρίνει ότι έχει έλλειψη ηθικής βελτίωσης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Απορριπτική είναι για δεύτερη φορά η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το δικαστικό συµβούλιο του Βόλου για τη χορήγηση άδειας στον Δηµήτρη Κουφοντίνα. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που άναψε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση άδειας και στους πολυϊσοβίτες, η εισαγγελέας είπε νέο «όχι» στο αίτηµα του «Λουκά» της 17Ν, κρίνοντας ότι µε όσα λέει ο κρατούµενος προκαλεί σε διέγερση και πρόκληση πληµµεληµάτων, δηµιουργώντας έτσι «ερεθισµό των πνευµάτων των αλληλέγγυων».
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο Δ. Κουφοντίνας δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για να πάρει άδεια, καθώς, σύµφωνα µε πληροφορίες, κρίνει ότι έχει έλλειψη ηθικής βελτίωσης. Κατά την εισαγγελική κρίση, ο ∆. Κουφοντίνας δεν περιορίζεται µόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ, καταλήγοντας ότι «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ µέρους του κρατουµένου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση τουλάχιστον πληµµεληµάτων».
Την ίδια ώρα, µε τον νέο Ποινικό Κώδικα τόσο ο ∆. Κουφοντίνας όσο και οι άλλοι καταδικασθέντες ως µέλη της 17Ν µπορούν να υποβάλουν αίτηµα για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους µε ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αυτή η δυνατότητα δίδεται µέσω του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα, µε την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει 20 «γεµάτα» χρόνια µέσα στη φυλακή. Ωστόσο, η ίδια δυνατότητα για απόλυση µε όρους παρεχόταν και από τον προϊσχύοντα Ποινικό Κώδικα, χωρίς τη δυνατότητα για ηλεκτρονική επιτήρηση. Με αυτές τις διατάξεις, άλλωστε, είχαν αποφυλακιστεί ο Νίκος Κοεµτζής, οποίος είχε καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια, και ο Ασηµάκης Κατσούλας.
Τα αιτήµατα υποβάλλονται και κρίνονται από το δικαστικό συµβούλιο. Η διαφοροποίηση από την προηγούµενη διάταξη του Ποινικού Κώδικα είναι ότι ο νέος δίνει το «πράσινο φως» για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής µε βραχιολάκι και στους πολυϊσοβίτες έπειτα από 25 χρόνια στη φυλακή, ενώ µε την προηγούµενη διάταξη η δυνατότητα δινόταν µόνο σε όσους είχαν καταδικαστεί σε µία φορά ισόβια.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr