Ιρανός πρόσφυγας στο ethnos.gr: «Με είπε πίθηκο ο Γιάνναρος και τώρα με απειλούν»
Φόβους για την ασφάλειά του εκφράζει, μιλώντας στο ethnos.gr, ο Ιρανός πρόσφυγας που έπεσε θύμα χυδαίας ρατσιστικής λεκτικής επίθεσης από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
«Φοβάμαι για την ασφάλειά μου. Από την ώρα που με αποκάλεσε "πίθηκο" έχω δεχτεί πολλά υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στο Twitter». Την ανησυχία ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του θα συνεχιστούν και δεν θα μείνουν σε λεκτικό επίπεδο εκφράζει, μιλώντας στο ethnos.gr ο Ιρανός πρόσφυγας Αράς Χαμπάι, ο οποίος δέχτηκε χυδαία ρατσιστική επίθεση μέσω Twitter από το πρώην πλέον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρο Γιάνναρο.
Και μπορεί ο Θεόδωρος Γιάνναρος να αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη Ν.Δ., αλλά ο Αράς Χαμπάι εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο εκατοντάδων ρατσιστών και ακροδεξιών συμπατριωτών μας που κατακλύζουν τους λογαριασμούς του στα social media με υβριστικά μηνύματα. «Αισθάνομαι ότι έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο. Υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Έχω λάβει πολλά μηνύματα, τα οποία είναι γεμάτα μίσος. Και να σκεφτεί κάποιος ότι ποτέ δεν αποκάλεσα τους Έλληνες, φασίστες. Το tweet μου ήταν ξεκάθαρο», σημειώνει.
Όπως λέει ο ίδιος στο ethnos.gr, αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο στα υβριστικά σχόλια του Θεόδωρου Γιάνναρου ήταν ότι βγήκαν από το στόμα ενός πολιτικού. «Οι φασίστες με στοχοποιούν σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που το περιμένω. Από έναν πολιτικό, ωστόσο, περίμενα μεγαλύτερη ευγένεια». σημειώνει.
Μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε, ο Αράς Χαμπάι σκέφτηκε να φύγει από την Ελλάδα. Ωστόσο, όταν είδε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, αποφάσισε να μείνει στην Αθήνα. «Φασίστες θα υπάρχουν, όπου κι αν πάω. Έτσι αποφάσισα να μείνω στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με μεγάλη ιστορία, καλούς και ευγενικούς ανθρώπους. Ζω στην Αθήνα και θα συνεχίσω να προσφέρω στους πρόσφυγες, στους άστεγους και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη».
«Σπίτι» για πρόσφυγες και άστεγους
Ο Αράς Χαμπάι ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια. Στην πατρίδα του γνώρισε τη φυλακή και τους βασανισμούς, λόγω του πολιτικού ακτιβισμού του. Όταν εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, αποφάσισε να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δημιούργησε το project "Our House". Με αυτό προσέφερε κάθε είδους βοήθεια σε πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν ένα εγχείρημα που αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και εξελίχθηκε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.
"Σκοπός του Our House είναι όποιος το έχει ανάγκη να βρίσκει ένα πιάτο φαγητού και μία καλή παρέα για να διασκεδάσει και να περάσει καλά για μερικές ώρες στην πόλη μας. Και λέω “πόλη μας”, διότι από τη στιγμή που ζω εδώ, είναι και δικός μου τόπος. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ντροπή. Ο,τι κάνω γίνεται μέσα από τις δωρεές μερικών καλών φίλων που ζουν στο εξωτερικό και από τα χρήματα που βγάζω πουλώντας φωτογραφίες μου. Προς το παρόν έχουμε καταφέρει να σπείρουμε τον σπόρο για μία πιο αληθινή ζωή, σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι απομακρύνονται διαρκώς μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλά που θέλω να κάνω ακόμη και ομολογώ ότι το όραμά μου είναι μεγαλόπνοο» είχε δηλώσει στο "Εθνος της Κυριακής" πριν από λίγους μήνες.
«Όταν έφτασα στην Αθήνα, συγκλονίστηκα από τις εικόνες των αστέγων. Είναι πάρα πολλοί. Στην αρχή ξεκίνησα να δίνω φαγητό σε όποιον έβλεπα στον δρόμο. Μετά σκέφτηκα ότι η Ομόνοια είναι το κατάλληλο μέρος για να αρχίσω κάτι πιο ολοκληρωμένο. Είναι ένα κακόφημο σημείο με κόσμο που διακινεί ναρκωτικά και συνεπώς το “Our house” είναι μια καλή αρχή για να αλλάξει σιγά σιγά προς το θετικό η εικόνα αυτής της πλατείας. Εμείς βρισκόμαστε καθημερινά στην Ομόνοια από τις οκτώ έως τις δέκα το βράδυ. Κάποιες ημέρες έχω χρήματα για 30 μερίδες, κάποιες για 100 μερίδες φαγητού. Στόχος μου είναι να μπορέσω να δημιουργήσω κάτι σταθερό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, γιατί η αγάπη πραγματικά μπορεί να κάνει θαύματα» προσέθεσε.
Γάζα: Οι επόμενες κινήσεις μετά την επίτευξη της εύθραυστης εκεχειρία – Τι προβλέπει η συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς
Προ των πυλών του Λευκού Οίκου ο Τραμπ: Το τελετουργικό της ορκωμοσίας, οι πρώτες αποφάσεις και οι διεθνείς αντιδράσεις
Καίτη Γκρέυ: Ο θρύλος του λαϊκού τραγουδιού που έζησε για να τραγουδάει
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον έκαναν παύση από τις βασιλικές υποχρεώσεις - Για σκι μαζί με τα παιδιά τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr