Ανατροπή στην υπόθεση της αεροπειρατείας της TWA - Τι υποστηρίζει τώρα η ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται πιθανόν για μία μεγάλη παρανόηση από συνωνυμία στο σχετικό ένταλμα της Ιντερπόλ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Ανατροπή στην υπόθεση της σύλληψης του 65χρονου Λιβανέζου, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο (21/9) στο λιμάνι της Μυκόνου για αεροπειρατεία που συνέβη τον Ιούνιο του 1985, στην πτήση 847 της TWA από την Αθήνα με προορισμό τη Ρώμη, και διέφευγε της σύλληψης για 34 χρόνια. Όπως ανέφεραν στο «Βήμα» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., το πιθανότερο είναι ο 65χρονος συλληφθείς να μην έχει καμία σχέση με τον καταζητούμενο αεροπειρατή.
Ο 65χρονος φαίνεται πως είναι δημοσιογράφος από τον Λίβανο και, όπως έδειξε η σύγκριση των φωτογραφιών των δύο ανδρών αλλά και άλλων στοιχείων που είχε στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., είναι αθώος. «Πρόκειται πιθανόν για μία μεγάλη παρανόηση από συνωνυμία στο σχετικό ένταλμα της Ιντερπόλ. Όμως περιμένουμε το επίσημο έγγραφο των γερμανικών αρχών για τον έλεγχο των αποτυπωμάτων του συλληφθέντα με εκείνα του καταζητούμενου ενόπλου», ανέφεραν τα στελέχη της αστυνομίας.
Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε το Σάββατο (21/9) τον 65χρονο και η ανακοίνωση της ανέφερε: «Εντοπίσθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 65χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987. Ο διωκόμενος οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του».
Η αεροπειρατεία
Toν Ιούνιο του 1985 σήμανε συναγερμός στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Ρώμης, καθώς δόθηκε σήμα για αεροπειρατεία στην πτήση 847 της TWA από την Αθήνα με προορισμό την ιταλική πρωτεύουσα. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν μέλη της Χεζμπολάχ. Αρχικά, οδήγησαν το αεροσκάφος στη Βυρηττό, όπου άφησαν ελεύθερους κάποιους επιβάτες, μεταξύ αυτών και τον τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο, ως ανταλλαγή για τον εφοδιασμό με καύσιμα και, μετά από ένα πέρασμα από την Αλγερία, επέστρεψαν στον Λίβανο.
Τότε, ένας εκ των επιβατών, δύτης του Αμερικανικού Ναυτικού, ο Ρόμπερτ Στέθεμ αντιστάθηκε στους τρομοκράτες, εκείνοι τον πυροβόλησαν και έριξαν το πτώμα του στον αεροδιάδρομο. Το αεροπλάνο παρέμεινε στη Βηρυττό έως τις 30 Ιουνίου, όπου έπειτα από διαπραγματεύσεις οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, μεταφέρθηκαν στη Συρία και από εκεί με αεροσκάφος της αεροπορίας των ΗΠΑ στη δυτική Γερμανία.
Η σύλληψη στη Φρανκφούρτη και η διαφυγή
Από τη λήξη της αεροπειρατείας, πέρασαν δύο χρόνια και ο Λιβανέζος συνελήφθη το 1987 στη Φρανκφούρτη. Οι γερμανικές Αρχές ήταν έτοιμες να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ για να δικαστεί, όμως συνεργοί του αεροπειρατή στη Βηρυττό απήγαγαν δύο Γερμανούς υπηκόους και απαίτησαν ανταλλαγή κρατουμένων, η οποία έγινε. Από τότε, ο Λιβανέζος αεροπειρατής αγνοείται.
Δείτε το ρεπορτάζ του Open Tv
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr