Γιώργος Κακαβάνης: Δώδεκα μαραθώνιοι για την πραγματοποίηση παιδικών ευχών
Ο μαραθωνοδρόμος μιλάει για τη συμμετοχή του σε μαραθωνίους αλλά και για τη βοήθεια που θέλει να δώσει μέσω του Make a wish σε παιδιά που έχουν πολύ σοβαρές ασθένειες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
«Το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και πάμε». Αυτό είναι το μότο του μαραθωνοδρόμου Γιώργου Κακαβάνη, ο οποίος θέλει να βάλει το δικό του λιθαράκι για να εκπληρωθούν οι ευχές των παιδιών που έχουν πολύ σοβαρές ασθένειες. Έτσι, λοιπόν, ο Γιώργος Κακαβάνης αποφάσισε να στηρίξει το Make a Wish, βοηθώντας στη συγκέντρωση χρημάτων.
«Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένο όταν κάποιος βάζει έναν απαιτητικό στόχο για τον ίδιο να το συνδέει με ένα fund raising για κάποιο ίδρυμα. Στην Ελλάδα αυτό δεν είναι τόσο διαδεδομένο, αλλά ήθελα να το συνδυάσω με κάτι γιατί μου το πρότεινε και αρκετός κόσμος κατά την πορεία του εγχειρήματος. Έτσι έψαξα να βρω ποια ιδρύματα με ενδιαφέρουν. Ένα από αυτά είναι το make a wish και γι' αυτό και το συνέδεσα» λέει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr.
«Είχα βάλει ως στόχο να συγκεντρωθούν 3.500 ευρώ και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 2.500 ευρώ. Είμαι πολύ κοντά στο να πετύχω τον στόχο μου. Ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει επιτευχθεί ο στόχος που έχω θέσει» προσθέτει.
Ο Γιώργος μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει σε 19 μαραθωνίους. Φφέτος πήρε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω καθώς έτρεξε σε 12 μαραθωνίους που διεξήχθησαν σε 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Πρώτος του σταθμός ήταν το Μαρακές και ακολούθησαν κατά σειρά, η Λεμεσός, η Ρώμη, το Λέιντεν της Ολλανδίας, η Λιέγη, το Ελσίνκι, το Ρίτσμοντ του Λονδίνου, το Κατοβίτσε της Πολωνίας και η Λισαβόνα. Παράλληλα, έτρεξε στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας - τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή - και ο κύκλος των μαραθωνίων έκλεισε στη Μάλαγα της Ισπανίας στις 15 Δεκεμβρίου όπου και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 4:03:20 (4:06:07 Μεικτός Χρόνος).
«Ο στόχος μου ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, οπότε και έτρεξα στον μαραθώνιο της Μάλαγα. Πέρυσι είχα κάνει ένα άλλο project, το οποίο ήταν να τρέξω όλους τους μαραθωνίους στην Ελλάδα σε μία σεζόν. Έτρέξα έξι στους επτά. Φέτος ήθελα να ανεβάσω το επίπεδο για να κάνω κάτι πιο απαιτητικό. Έτσι το συνδύασα με την άλλη μου αγάπη που είναι τα ταξίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κακαβάνης.
«Κάνοντας ανασκόπηση στους μαραθωνίους που συμμετείχα έχω εντυπωσιακές εμπειρίες καθώς έκανα πολλές νέες γνωριμίες, συνάντησα διαφορετικές κουλτούρες και νέα τοπία και ήταν το κάτι άλλο. Ταξίδεψα σε 12 χώρες καθώς δεν πήγαινα μόνο για να τρέξω αλλά και για να τις ανακαλύψω» συμπληρώνει ο μαραθωνοδρόμος.
Αναφορικά με την προετοιμασία που κάνει για τη συμμετοχή στους μαραθωνίους λέει ότι «δεν είμαι αθλητής με την αυστηρή έννοια του όρου και δεν κάνω επαγγελματική προετοιμασία. Εγώ δεν τρέχω για το χρόνο αλλά για τη χαρά που προσφέρει το τρέξιμο. Τρέχω για την ευφορία που νιώθεις όταν το κάνεις και γι αυτά που κερδίζεις τρέχοντας. Οπότε και οι προπονήσεις μου βασίζονται στην ίδια λογική. Να σκεφτείς ότι υπήρχαν περιπτώσεις που έκανα δύο προπονήσεις την εβδομάδα και άλλες που δεν έκανα καθόλου».
Μάλιστα ο Γιώργος Κακαβάνης προτρέπει τον κόσμο να βγει και να τρέξει. «Το 95% του κόσμου δεν τρέχει για το χρόνο. Είναι πολύ ωραίο να βελτιώνεις το χρόνο σου, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Όλοι τρέχουν με τα ρολόγια. Τι σημασία έχει εάν κέρδισες πέντε λεπτά ή δέκα; Αυτό που έχεις κερδίσει είναι ότι ζεις όσο προετοιμάζεσαι και τρέχεις. Μετά τον μαραθώνιο είσαι καλύτερος άνθρωπος».
«Όποιος θέλει μπορεί να βρει χρόνο για όλα. Προφανώς έχω θυσιάσει άλλα πράγματα για να κάνω αυτό που μου αρέσει. Το τρέξιμο πρώτα απ΄όλα το βλέπω ως χόμπι. Φέτος το καλοκαίρι πήρα λιγότερες μέρες άδεια καθώς οι υπόλοιπες ήταν για ταξίδια που έκανα. Θυσίασα την προσωπική μου ζωή. Για παράδειγμα μετά τη δουλειά μου θα πάω για προπόνηση, οπότε πρέπει να θυσιάσεις κάποια πράγματα από την καθημερινότητά σου» καταλήγει ο Γιώργος Κακαβάνης.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr