Πέθανε ο δημοσιογράφος Κλέαρχος Τσαουσίδης
Στέλεχος της Αριστεράς και ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Σε ηλικία 73 ετών έφυγε ο γνωστός Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος, Κλέαρχος Τσαουσίδης, χτυπημένος από τον καρκίνο.Το 1987 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Από το 1990 ως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Εργάστηκε σε πολλά μέσα της πόλης αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Αυγή». Στέλεχος της Αριστεράς και ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε μία από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του στην προεκλογική συγκέντρωση του Χρήστου Γιαννούλη παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Σύντομο βιογραφικό
Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947. Σπούδασε στη φιλοσοφική σχολή (τμήμα ΙΞΓ&Φ) του ΑΠΘ από το 1965 ως το 1968 και (μετά από αναγκαστική διακοπή) από το 1974 ως το 1976. Την ίδια περίοδο, '74 - '76, διετέλεσε για δύο θητείες πρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Άρχισε να εργάζεται το 1969 στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ". Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες "ΕΓΝΑΤΙΑ" (1981), "ΝΕΑ" (Γραφείο Θεσ/νίκης 1982-88). Την περίοδο Αύγουστος 1988 - Ιούλιος 1989, διετέλεσε διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια εργάστηκε στο "Mega Channel" (γραφείο Θεσ/νίκης) και το 1991 επανήλθε στα "ΝΕΑ". Το 1993 οργάνωσε και διεύθυνε ως το 1995, το ραδιοσταθμό ΖΗΤΑ (τοπικό, συνεργαζόμενο με το SKY). To 1995 ανέλαβε Διευθυντής Σύνταξης στη "ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ" της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ". Το 1997 (Φεβρουάριος) ανέλαβε διευθυντής του "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ". Κατά περιόδους συνεργάστηκε με τους ραδιοσταθμούς ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και Antenna. Υπήρξε επί σειρά ετών (1983 - 88) ανταποκριτής της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ, της Σουηδικής Ραδιοφωνίας και από πέρσι συνεργάτης της Ντόιτσε Βέλλε. Το 1987 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Από το 1990 ως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Το καλοκαίρι του 1995 εκλέχτηκε Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Το 1995 η ΕΣΗΕΜ-Θ τον εξέλεξε εκπρόσωπο της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ (τριετής θητεία). Διετέλεσε μέλος (με υπόδειξη της ΕΣΗΕΜ-Θ) του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης, γενικός γραμματέας του Βαλκανικού Κέντρου Τύπου και μέλος του Προεδρείου της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Υπήρξε εισηγητής σε δημοσιογραφικά σεμινάρια που οργάνωσαν η IFJ (Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων) και η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοσιογράφων στη Βουδαπέστη, Σόφια, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Λιουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ. Δημοσιογραφικές αποστολές: Βουλγαρία, FYROM, Ρουμανία, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κύπρος, Σοβιετική Ένωση (τότε), Λευκορωσία, Φιλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Σκοτία, ΗΠΑ (εκλογές 1994).
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr