Γλυκά Νερά: Η τραγική ιστορία της 81χρονης που δεν ήθελε να κάνει τεστ κορονοϊού
Ο άντρας της είχε πεθάνει και έκτοτε η γυναίκα ζούσε με τη σύνταξη χηρείας, ενώ ο γιος της έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου έξι χρόνια από πνιγμό σε ηλικία 40 ετών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Η 81χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, είχε αρνηθεί να κάνει το τεστ για τον κορονοιό. Παρότι όλα έδειχναν ότι είναι φορέας, καθώς βρισκόταν διαρκώς μαζί με την αδερφή της που αργότερα έμαθε ότι είναι επιβεβαιωμένα φορέας του ιού, η ηλικιωμένη είχε δηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ότι δεν επιθυμεί να κάνει το τεστ. Ωστόσο, δεν εξέθεσε ποτέ κανέναν σε κίνδυνο.
Έκατσε σε καραντίνα μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Ο άνθρωπος που υπεραγαπούσε ήταν η αδερφή της, η οποία ζει στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα ανίψια της. Με την αδερφή της, η οποία επίσης είναι σε καραντίνα στο δικό της σπίτι, επικοινωνούσε καθημερινά. Μέχρι που αυτό έπαψε να συμβαίνει με αποτέλεσμα η αδερφή της να καλέσει την Αστυνομία που βρήκε νεκρή την 81χρονη.
Ο άντρας της 81χρονης είχε πεθάνει και έκτοτε η γυναίκα ζούσε με τη σύνταξη χηρείας. Ο γιος της έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου έξι χρόνια από πνιγμό σε ηλικία 40 ετών. Το γεγονός αυτό σημάδεψε τη ψυχολογία της 81χρονης. Η ηλικιωμένη ταξίδεψε με την αδερφή της στους Αγίους Τόπους. Μετά την επιστροφή των δύο γυναικών στην Ελλάδα άρχισαν να εκδηλώνονται τα κρούσματα κορονοιού για όλους όσους ταξίδεψαν. Η αδερφή της έκανε το τεστ και βγήκε θετική.
Η 81χρονη, παρότι θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι και αυτή φορέας, δεν θέλησε να κάνει το τεστ. Καθόταν μόνη της στο σπίτι της και δεν έβλεπε κανέναν για να μην εκθέσει κανέναν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το πιθανότερο είναι να κατέληξε σήμερα, λίγες μόλις ώρες πριν βρεθεί νεκρή από τους αστυνομικούς.
Όσον αφορά στην διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί από εδώ και πέρα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, εξηγεί ότι «στους αιφνίδιους θανάτους γίνεται νεκροψία-νεκροτομή. Εάν όμως μιλάμε για κάποιο ύποπτο κρούσμα κορονοιού, τότε πρέπει να προηγηθεί τεστ, το οποίο θα δείξει εάν ο θανών ήταν φορέας του ιού ή όχι. Εάν δούμε ότι το τεστ βγει αρνητικό τότε προχωράμε σε νεκροψία-νεκροτομή.
Εάν το τεστ βγει θετικό τότε για λόγους ασφαλείας και δημόσιας υγείας δεν γίνεται νεκροψία-νεκροτομή. Τα ίδια τεστ για τον κορονοιό που γίνονται στους ζωντανούς μπορούν να γίνουν και στους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή».
Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοσκοπική πτώση, οι προκλήσεις του επόμενου προέδρου, το «φάντασμα Κασσελάκη» και τα προγνωστικά
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
TikTok: Η ψηφιακή νικοτίνη των εφήβων - Προβλήματα ψυχικής υγείας από τη χρήση του
Η πρώτη δολοφονία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση – Και οι θεωρίες συνωμοσίας θεριεύουν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr