Έρχονται υπηρεσίες τηλεσυμβουλευτικής στο σπίτι για ασθενείς με χρόνια νοσήματα - Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Στο σπίτι τους θα μπορούν να λαμβάνουν «ψηφιακές» ιατρικές υπηρεσίες οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Το υπουργείο Υγείας ξεκινά να σχεδιάζει ένα νέο πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής ώστε να παρέχονται τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσης συμβουλές και υπηρεσίες σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.
Ήδη έχει επιλεγεί το πρόγραμμα ενώ ετοιμάζονται και τα απαραίτητα κλινικά πρωτόκολλα τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς που θα αναλάβουν να θεραπεύουν «ηλεκτρονικά» τους πάσχοντες.
Με τα πρωτόκολλα θα προσδιορίζονται επ’ ακριβώς οι οδηγίες που θα πρέπει να δίνονται στους χρονίως πάσχοντες, προκειμένου να τηρούνται όλοι οι κανόνες που επιβάλλονται από την ιατρική.
Οι ασθενείς θα παρακολουθούνται από συμβεβλημένους γιατρούς αλλά και από γιατρούς του δημοσίου οι οποίοι θα αναλάβουν όλη τη θεραπεία των πασχόντων, ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούνται στα νοσοκομεία ή σε άλλες μονάδες υγείας.
Στόχος είναι να μπορούν οι πολίτες που έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει και να ελαφρύνει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.
Να σημειωθεί ότι με βάση έρευνες που έχουν γίνει στην χώρα μας και είναι στα χέρια του υπουργείου Υγείας, περίπου 4 στις 10 επισκέψεις στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την παροχή άλλων υπηρεσιών υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό μία νέα ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Υγείας και αποτελείται από 31 ειδικούς επιστήμονες αλλά και από στελέχη του υπουργείου, καλείται να αναπτύξει τα κλινικά πρωτόκολλα για την παροχή των υπηρεσιών τηλεσυμβουλευτικής. Ταυτόχρονα στο πόρισμά της η νέα ομάδα εργασίας θα πρέπει να δημιουργήσει και όλες τις τεχνικές παραμέτρους ώστε οι «ψηφιακές» υπηρεσίες που θα παρέχονται, να ενσωματώνονται και στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) των χρονίως πασχόντων.
Το πρόγραμμα της τηλεσυμβουλευτικής θα απευθύνεται σε ασθενείς με συγκεκριμένα νοσήματα τα οποία δεν απαιτούν νοσηλεία όπως καρδιολογικές παθήσεις, διαβήτης κ.λ.π.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr