#PassTheMic για τον κορονοϊό: Η Τζούλια Ρόμπερτς παίρνει συνέντευξη από τον Φάουτσι
Μια σημαντική κίνηση για την ενημέρωση σε θέματα κορονοϊού κάνουν αρκετοί celebrities, που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία #PassTheMic🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Εσύ τι έκανες στα social media κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορονοϊού; Είδαμε τραγουδίστριες να μαγειρεύουν, ηθοποιούς να κάνουν γυμναστική, ηλιοθεραπεία στις ταράτσες, γιόγκα και συμβουλές αυτοβελτίωσης. Είδαμε τα πάντα, ιδίως από τους celebrities που εκμεταλλεύτηκαν παντοιοτρόπως την πλατφόρμα των social media για να διατηρήσουν την επαφή με τους θαυμαστές τους.
Υπάρχει και μια άλλη μερίδα ανθρώπων του θεάματος που εκμεταλλεύονται τα social για να ενημερώσουν και να μοιραστούν δεδομένα και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης περιόδου. Μιας περιόδου που δοκιμάζει τις αντοχές μας και που είναι σπαρμένη με fake news και σενάρια καταστροφής.
Διάσημοι ηθοποιοί, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Χιου Τζάκμαν, η Μίλι Μπόμπι Μπράουν και πολλοί άλλοι αποφάσισαν να παραχωρούν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε επαγγελματίες υγείας, ειδικούς και επιστήμονες, προκειμένου να μοιράζονται δεδομένα και να προμοτάρουν μια επιστημονική προσέγγιση στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Η πρωτοβουλία λέγεται «Πέρνα-Το-Μικρόφωνο» (#PassTheMic) και οργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ONE Campaign, που στοχεύει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στους «ειδικούς της υγείας και της οικονομίας... ώστε να συζητήσουν μαζί τους την παγκόσμια διαχείριση της παγκόσμιας πανδημίας». Με άλλα λόγια, αυτός είναι ένας τρόπος να δοθεί έμφαση στα δεδομένα, την επιστήμη και τα γεγονότα πέρα από φήμες και κατασκευασμένες ειδήσεις. Οι διάσημοι θα δώσουν βήμα και φωνή στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, σε ειδικούς της υγείας, της οικονομίας κι άλλων τομέων.
Η Τζούλια Ρόμπερτς ανέβασε την αυλαία στην πρωτοβουλία, παίρνοντας συνέντευξη από τον Αντονι Φάουτσι, τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ, έναν επιστήμονα που συχνά τον τελευταίο καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ.
Στη συνέντευξη της 52χρονης ηθοποιού Τζούλια Ρόμπερτς, στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Φάουτσι είπε ότι το βασικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί είναι «οι τεράστιες διαφορές στα συστήματα υγείας» μεταξύ των χωρών.
«Αυτή τη στιγμή, εάν θεωρήσουμε τη νότια Αφρική, την υποσαχάρια Αφρική, τμήματα της Ασίας, της Νότιας Αμερικής και ακόμα και τμήματα της Καραϊβικής ως περιοχές που δεν διαθέτουν το σύστημα υγείας που μπορεί να ανταποκριθεί με τον τρόπο που ανταποκρίνεται αυτό στη Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες ή τη Νέα Ορλεάνη ή το Σικάγο, έχουμε τότε ηθική υποχρέωση για τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν πρέπει να υποφέρουν, απλά και μόνο επειδή γεννήθηκαν εκεί», είπε ο Φάουτσι.
Διαβάστε ακόμα: Η ιστορία του «Τσιόδρα» των ΗΠΑ - Από την οικοδομή στον Λευκό Οίκο
Η ισχυρή παρουσία των διάσημων στα social media με εκατομμύρια followers είναι το δυνατό στοιχείο αυτής της πρωτοβουλίας. Η Ρόμπερτς, ο Τζάκμαν και η Μπράουν μετρούν συνολικά και οι τρεις πάνω από 70 εκατομμύρια followers, μονάχα στο Instagram. Την προσπάθεια στηρίζουν: η Πενέλοπε Κρουζ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, ο Ντέιβιντ Ογιελόβο, η πρώην σύζυγος του Σον Πεν (ο οποίος επίσης εργάζεται στη μάχη κατά του κορονοϊού) Ρόμπιν Ράιτ, και πολλοί άλλοι διάσημοι.
Μέση Ανατολή: Το διάγγελμα-μπουρλότο Νετανιάχου πριν την εκεχειρία, ο ρόλος των ΗΠΑ και η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Ιράν: Η Τεχεράνη αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση - Δεκάδες σκάφη με πολυβόλα και πυραύλους μέσα σε τούνελ
Κυβερνοέγκλημα: Αύξηση κατά 790% σημείωσαν στην Ελλάδα οι απάτες μέσω διαδικτύου σε μια πενταετία
Παράταση 90 ημερών ετοιμάζεται να δώσει ο Τραμπ στο TikTok - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr