Χρύσα Κατσαρίνη: «Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και χτυπούσε εμένα και τη μητέρα μου»
Η γνωστή stand up comedian, Χρύσα Κατσαρίνη, μίλησε για τη σωματική και λεκτική κακοποίηση που δέχτηκε από πρώην σύντροφό της, αλλά και από τoν πατέρα της🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά ┋
Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε η Χρύσα Κατσαρίνη, η οποία μίλησε για την ανάρτηση που έκανε, μετά τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι δεχόταν βία από τον πρώην σύντροφό της. «Όταν έγινε αυτό με τη Γαρυφαλλιά, γιατί τότε έγραψα την ανάρτηση, προσπάθησα να προειδοποιήσω τα κορίτσια που ίσως να βρίσκονται σε μία κακοποιητική σχέση και να μην το γνωρίζουν ή να τους είναι δύσκολο να το αποδεχτούν. Πήγε να με πνίξει, φυσικά τον χώρισα μετά από αυτό, ήταν και το τελευταίο που έκανε.
Οι κακοποιητές έχουν το εξής χαρακτηριστικό, δεν έρχονται στην αρχή της σχέσης και σου λένε ότι στο τέλος παίζει να σε στραγγαλίσω. Δεν είναι αυτό. Ξεκινάνε λατρεύοντας. Είναι οι πιο δοτικοί άνθρωποι που μπορείς να γνωρίσεις, σου λένε ότι σε αγαπάνε πολύ νωρίς και μετά όταν δεν ικανοποιούνται, ξεκινάνε να μειώνουν, μετά απειλούν, αν δουν ότι δεν καταφέρουν να απειλήσουν, παρακαλούν, αν δουν ότι δεν πιάνει ούτε αυτό σε λατρεύουν» είπε, αρχικά, η γνωστή stand up comedian.
Και συνέχισε: «Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείς γιατί μία γυναίκα μένει με έναν άνθρωπο που είναι κακοποιητικός. Εμένα δε με μείωνε από την αρχή. Η λεκτική κακοποίηση ξεκίνησε σχετικά νωρίς, αλλά δε πάει το μυαλό σου ότι θα πάει μακριά. Χώρισα στο τέλος. Μέχρι τότε το ανεχόμουν. Όταν τελείωσε η σχέση, ο άνθρωπος αυτός μου είπε ότι έπαθε καρκίνο και έκλαιγα, νιώθοντας τύψεις, γιατί πίστευα ότι εγώ του τον δημιούργησα. Του είπα να ψάξουμε γιατρό και τελικά μου είπε ότι έχει αιμορροΐδες».
«Ο πατέρας μου χτυπούσε εμένα και τη μητέρα μου»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Χρύσα Κατσαρίνη ανέφερε ότι ο πατέρα της ήταν αλκοολικός και χτυπούσε εκείνη και τη μητέρα της. «Η μαμά μου έφυγε από τον πατέρα μου. Είναι θηρίο. Ασκούσε λεκτική βία σχεδόν σε καθημερινή βάση από ένα σημείο και μετά, είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι μου, κλωτσούσε έπιπλα, έσπαγε αντικείμενα στο σπίτι, ερχόταν με φόρα καταπάνω μου και πίεζε το κούτελο του στο δικό μου, έπιανε και έσφιγγε το χέρι μου όταν σε ένα καυγά προσπαθούσα να τοποθετηθώ. Όσο στο ενεργητικό του είχε μόνο αυτά, τεχνικά δεν είχε σηκώσει ακόμα χέρι. Όλα όμως έδειχναν πως θα το κάνει. Και το έκανε».
Η ανάρτηση στο Facebook
Το περασμένο καλοκαίρι, η Χρύσα Κατσαρίνη μίλησε δημοσίως στο Facebook για την προσωπική της εμπειρία κακοποιητικής σχέσης από τον πρώην σύντροφό της. «Επειδή έχω βρεθεί κυριολεκτικά, μια ανάσα μακριά από το να είμαι ένα ακόμα όνομα στην λίστα των γυναικοκτονιών, νιώθω πως πρέπει να μοιραστώ 2 – 3 σκέψεις μου. Όταν βρίσκεσαι σε σχέση με έναν επικίνδυνο άνθρωπο, έχεις την τάση να αγνοείς την εσωτερική σου φωνή που σε προειδοποιεί. Γιατί πάντα βλέπουμε τα σημάδια. Επιλέγουμε όμως να τα αγνοήσουμε. Μερικά σημάδια που επέλεξα εγώ να αγνοήσω είναι τα εξής: Ασκούσε λεκτική βία σχεδόν σε καθημερινή βάση από ένα σημείο και μετά, είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι μου, κλωτσούσε έπιπλα, έσπαγε αντικείμενα στο σπίτι, ερχόταν με φόρα καταπάνω μου και πίεζε το κούτελο του στο δικό μου, έπιανε και έσφιγγε το χέρι μου όταν σε ένα καυγά προσπαθούσα να τοποθετηθώ. Όσο στο ενεργητικό του είχε μόνο αυτά, τεχνικά δεν είχε σηκώσει ακόμα χέρι. Όλα όμως έδειχναν πως θα το κάνει. Και το έκανε.
Το γιατί επιλέγουμε να αγνοήσουμε τα σημάδια, είναι διαφορετικό για την καθεμία μας. Ίσως γιατί είχε βίαιο πατέρα και η λεκτική βία της φαίνεται οικεία. Ίσως γιατί νιώθει πως εκείνη θα κάνει τη διαφορά και θα μπορέσει να τον βοηθήσει. Ίσως γιατί απλά τον αγαπάει πολύ και δεν μπορεί να δεχτεί πως θα μπορούσε ποτέ να τη βλάψει. Αν λοιπόν ακούσεις αυτή την φωνούλα που σε προειδοποιεί, θα προσπαθήσεις να προβάλεις επιχειρήματα που θα την αποκρούσουν.
Πάμε να αποδομήσουμε κάποια από αυτά. Όχι, δεν είναι πιεσμένος αυτή την περίοδο. Ακόμα και να είναι, αυτό δεν δικαιολογεί την βίαιη συμπεριφορά του απέναντι σου. Όχι, δεν φταις εσύ. Σου ρίχνει ευθύνες. Σε κατηγορεί που “τον έφτασες σε αυτό το σημείο”. ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΎ. Ακόμα και αν ξεκίνησες έναν καυγά, αν σηκώσει χέρι πάνω σου, αυτό σημαίνει πως νιώθει την άνεση να το κάνει. Θεώρησε πως έχει δικαίωμα πάνω στο σώμα σου. Αυτό το πράγμα βρίσκεται μέσα του. Δεν θα το αλλάξεις, ο, τι και να κάνεις. Ναι, θα το ξανακάνει. Ο, τι και αν σου πει. Αν κλαίει, αν σου ορκιστεί πως συμβαίνει πρώτη φορά και δεν θα το ξανακάνει ποτέ… Πίστεψε με, θα το ξανακάνει.
Όχι, δεν σε αγαπάει. Το ξέρω ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σε πείσει για το αντίθετο. Θα είναι τρυφερός, υπέροχος σύντροφος. Θα κάνει πράγματα που λιώνουν την καρδούλα σου. Αλλά συνεχίζει να είναι ο άνθρωπος που μπόρεσε να σε πληγώσει. Είτε με λεκτική, είτε με σωματική βία. Διαβάζεις αυτές τις λέξεις και παρόλο που όλα αυτά σου ακούγονται οικεία, συνεχίζεις να αντιστέκεσαι και να σκέφτεσαι πως στην δική σου περίπτωση δεν ισχύει. Εσένα σε αγαπάει. Αλλά δεν σε αγαπάει. Σκέψου… Πόσο ακατανόητο, πόσο μακρινό και αδύνατο σου φαίνεται το σενάριο να του κάνεις κακό; Αν η απάντηση σου είναι “πολύ”, τότε μπορείς να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα στο να αγαπάς κάποιον και στο να τον θεωρείς κτήμα σου» έγραψε, αρχικά, η ηθοποιός.
«Από το σήκωμα του χεριού μέχρι το φόνο, η απόσταση είναι "μια κακιά στιγμή"»
«Αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε με σκοπό να επιρριφτούν ευθύνες στις γυναίκες που δεν φεύγουν. Όποιος δεν έχει βιώσει μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να αντιληφθεί την δυσκολία της φυγής. Κάποιες τα καταφέραμε. Οι τυχερές. Οι άλλες, είναι γραμμένες με κόκκινα γράμματα σε πανό. Μεγαλώνουν αυτή την απαίσια λίστα των γυναικών που δολοφονήθηκαν από τους άντρες που αγάπησαν.
Αυτός ο φαύλος κύκλος δεν θα κλείσει ποτέ, αν δεν μεγαλώσουμε ανθρώπους που θα σέβονται την ζωή, τα όρια και τις επιλογές των συνανθρώπων τους. Ελπίζω οι γενιές που θα έρθουν, να κάνουν την διαφορά. Αυτό το κείμενο γράφτηκε ακριβώς γιατί, μέχρι να δούμε αυτή την διαφορά και την λίστα των ονομάτων να παγώνει, πρέπει να προσέχουμε η μία την άλλη. Γαρυφαλλιά, λυπάμαι πολύ που μάθαμε και το δικό σου όνομα» κατέληξε.
Θλίψη στο μνημόσυνο Mad Clip: Υποβασταζόμενη η μητέρα - Εκεί και η πρώην σύντροφός του, Αρετή
Kim Kardashian παρουσιάστρια του SNL: Το ροζ βίντεο, ο Κάνιε και τα «άπλυτα» της οικογένειας
Άγριες Μέλισσες - Επόμενα επεισόδια: Ο Ακύλας αθωώνει τον Δούκα και ο Κωνσταντής σε άμεσο κίνδυνο
Τα απομνημονεύματα της Joan Collins «καίνε» το Χόλιγουντ - Το βίτσιο του Μπραντ Πιτ και οι πλαστικές
Ελένη Τσολάκη: «Το OPEN μού έδειξε εμπιστοσύνη - Είναι μία δύσκολη χρονιά, με μεγάλο ανταγωνισμό»
Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα: Επιμένει ο Νετανιάχου στο τελεσίγραφό του – Καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής από τη Χαμάς
Τέσσερα προγράμματα ύψους 1 δισ. ευρώ για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κατοικιών – Τι πρέπει να ξέρετε
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr