Αντώνης Τσαπατάκης: Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ο γνωστός Παραολυμπιονίκης
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
«Το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσια μου στο σώμα. Σήμερα προήχθην σε αξιωματικό του σώματος», με αυτά και ακόμα κάποια λόγια γεμάτα περηφάνια, συγκίνηση και ελπίδα, ο Αντώνης Τσαπατάκης ανακοίνωσε μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην επαγγελματική του ζωή- η οποία βεβαίως αποτελεί και προσωπικό στοίχημα.
Ο γνωστός 34χρονος Παραολυμπιονίκης προήχθη σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και η ανακοίνωσή του αποτελεί τεράστιο μήνυμα αισιοδοξίας σε κάθε άνθρωπο που είδε τα όνειρά του να μπαίνουν στον πάγο.
Και κάπου εδώ, ο λόγος πάει σε εκείνον:
«Εσείς έχετε καταφέρει κάτι το οποίο δεν φανταστήκατε ποτέ; Εγω σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ... Το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσια μου στο σώμα. Σήμερα προήχθην σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νικη μου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020. Τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια όμως την ένιωσα για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχέδιου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο. Ελπίζω να διαβάζουν τις γραμμές αυτές εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του αρχικού άδικου νομοσχεδίου ώστε να πιστέψουν ακόμα και εκείνοι πως όλα είναι δυνατά, με θέληση, πίστη, προσπάθεια και αγάπη…. Κυρίως όμως να πιστέψουν στις δυνατότητες…όλων!
*Καθημερινά, συνάνθρωποι μας με διαφορετικότητα στην κίνηση ή στην ζωή γενικότερα (ΑΜΕΑ), αποκλείονται εργασιακά λόγο της αναπηρίας τους. #ας_αλλαξουμε».
Ακολουθεί η ανάρτηση:
Λίγα λόγια για τον γνωστό αθλητή
Ο Αντώνης Τσαπατάκης γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Στην ηλικία των πέντε ετών άρχισε να κολυμπά στη δημόσια πισίνα των Χανίων. Σε ηλικία 12 ετών, έγινε αθλητής της υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, κερδίζοντας αρκετά βραβεία στην κολύμβηση αλλά και στην υδατοσφαίριση.
Το 2005, εισήχθη επιτυχώς στη σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2006, λίγο έξω από την πισίνα όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων. Λιγότερο από 9 μήνες μετά το ατύχημα, ο Τσαπατάκης ξαναγύρισε στην πισίνα και το 2009 άρχισε να κολυμπάει για τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Μεγαλόνησος». Ο Τσαπατάκης δήλωσε ότι αυτό που τον οδήγησε πίσω στο κολύμπι ήταν η ανάγκη του για ανεξαρτησία. Ο γνωστός αθλητής έχει λάβει πολλά βραβεία σε εθνικό επίπεδο (κατέχει δύο εθνικά ρεκόρ), ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς.
Έχει στην κατοχή του πάνω από 20 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Η δύναμη του, το πάθος και η αποφασιστικότητά του τον οδήγησαν στους Παραολυμπιακούς το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο, κερδίζοντας την 4η θέση στα 100μ. πρόσθιο SB4. Το 2015, έσπασε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) στη Γλασκώβη. O Τσαπατάκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στην Ιαπωνία, κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς, με την 3η θέση στα 100 μ. πρόσθιο SB4.
Ο Σωκράτης Φάμελλος κι επίσημα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, το πρώτο μήνυμά του και το βιογραφικό του
Πανικός σε γνωστό μπαρ στο Παγκράτι μετά από φωτιά: Έσπαγαν τα παράθυρα
Τρόμος στην Τουρκία: Φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους κατά την προσγείωση - Βίντεο
Γκλέτσος για τις μπαταρίες και τις ανεμογεννήτριες: «Έμαθε ο κόσμος από αυτό το viral λάθος»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr