Φωτιά τώρα - LIVE εξελίξεις: Πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία με συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

27.07.2023 21:33

ΚΚΕ για την πυρκαγιά στη Μαγνησία: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες

«Οι δραματικές εξελίξεις με την πυρκαγιά που βρίσκεται εκτός ελέγχου στη Μαγνησία, αλλά και το κάλεσμα για εκκενώσεις περιοχών με χιλιάδες κατοίκους χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και με πλήρη σύγχυση οδηγιών, επιβεβαιώνουν ότι ο λαός είναι απροστάτευτος σε ανοχύρωτες πόλεις, κωμοπόλεις και βιομηχανικές ζώνες» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την πυρκαγιά στη Μαγνησία.

«Η πυρκαγιά αυτή - συνεχίζει το ΚΚΕ - παίρνει μια ακόμα πιο επικίνδυνη διάσταση με τις επαναλαμβανόμενες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της πολεμικής αεροπορίας. Είναι απαράδεκτο, αποθήκες οπλισμού να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς μάλιστα να έχουν ληφθεί προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά. Τίθεται ένα κρίσιμο και σοβαρό ερώτημα: Τι ακριβώς είναι αυτά τα πυρομαχικά που εκρήγνυνται και πόσο επικίνδυνα είναι για τον λαό της περιοχής; Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την κατάσβεση της πυρκαγιάς» καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

27.07.2023 21:23

Επικοινωνία Ανδρουλάκη με Δένδια για την πυρκαγιά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκτακτη κατάσταση εξαιτίας της πυρκαγιάς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο.

27.07.2023 20:57

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τις πυρκαγιές

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τις φωτιές:

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αγωνία της για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Νέα Αγχίαλο και την συμπαράστασή της στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους όσοι δίνουν την δύσκολη μάχη της πυρόσβεσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και δέκα ημέρες, σε σημείο να έχουν μείνει απροστάτευτες ακόμη και ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για “ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού” κατέρρευσαν και αποκαλύφθηκε η πλήρης ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα, ενώ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, να εκφράσει την έντονη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να τονίσει την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των πολιτών».

27.07.2023 20:53

Το 80% της κτηνοτροφίας στη Μαγνησία καταστράφηκε

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας, από το δεύτερο ακόμα 24ωρο που καίει η φωτιά σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας Χαρούλα Διβάνη, το 80% του ζωικού κεφαλαίο της Μαγνησίας καταστράφηκε.

Στο Σέσκλο και οι πέντε κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr. Περισσότερα από 3.000 ζώα – κυρίως αιγοπρόβατα- βρήκαν τραγικό θάνατο στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Ζημιές έχουν πάθει κτηνοτρόφοι και στην Κοκκίνα τη Ν. Αγχίαλο και το Βελεστίνο.

27.07.2023 20:53

Στις φλόγες ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα»

27.07.2023 20:51

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Προφήτης του δήμου Βόλβης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 το απόγευμα σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Προφήτης του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα, ενώ επιχείρησε 1 ελικόπτερο.

27.07.2023 20:51

Ακυρώνονται και τα δρομολόγια με λεωφορεία της Hellenic Train

Σε ακύρωση και των σιδηροδρομικών δρομολογίων που είχε υποκαταστήσει με λεωφορεία προχωρεί η Hellenic Train ύστερα από τις εξελίξεις με τις πυρκαγιές που καίνε ανεξέλεγκτα στη Μαγνησία. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 12572 (Λάρισα - Βόλος) επέστρεψε από το Βελεστίνο στη Λάρισα κατόπιν εντολής της αστυνομίας.

Επιπλέον το αντίστροφο δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 12573 (Βόλος - Λάρισα) που είχε υποκατασταθεί με λεωφορείο τελικώς ακυρώνεται.

Λίγο μετά τις 20.30 η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι υπάρχει διακοπή ρεύμτος στη γραμμή μεταξύ Σίνδου - Θεσσαλονίκης. Η αμαξοστοιχία 12592 (Λάρισα - Θεσσαλονίκη) βρίσκεται στο σταθμό της Σίνδου, ενώ αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

27.07.2023 20:33

124 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια

«Οι συνθήκες σήμερα είναι ακραία επικίνδυνες» τόνισε πριν από λίγο στην έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 83 νέες δασικές, οι περισσότερες τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ σημείωσε ότι σε όλη την επικράτεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 124 πυρκαγιές.

Για την πυρκαγιές που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Νέας Αγχιάλου, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι εκδηλώνονται διαρκώς επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.

Γι' αυτό το λόγο, όπως είπε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την εκκένωση 12 οικισμών. Συγκεκριμένα, στις 15:34 για την εκκένωση των οικισμών Καστράκι και Μικροθήβες, στις 16:00 για την εκκένωση των οικισμών Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια, Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, και 'Αγιος Γεώργιος, στις 16:06 για δεύτερη φορά την εκκένωση του οικισμού Νέα Αγχίαλος και στις 17:47 για την εκκένωση των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάσχεση της πυρκαγιάς από τις ισχυρές παρατεταγμένες δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τη τεράστια δυναμική της.

«Αυτή τη στιγμή, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και μέσα που έχει διαθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού. Στην πυρκαγιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της» τόνισε ο αντιπύραρχος.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ρόδο, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον περιορισμό διάσπαρτων αναζωπυρώσεων οι οποίες μέχρι στιγμής ελέγχονται.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο ανακύκλωσης σε επαγγελματικό χώρο στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπως δήλωσε έχει περιοριστεί.

Επιπρόσθετα για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Ανωγειατά 'Αρτας και είναι σε εξέλιξη, ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

«Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα είναι ακραίος και παραμένει πολύ υψηλός και αύριο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Επαναλαμβάνουμε και πάλι, παρακαλούμε όλους τους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.» υπογράμμισε στο τέλος της ενημέρωσης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

27.07.2023 20:21

Σοκάρει βίντεο - ντοκουμέντο από τις εκρήξεις

https://twitter.com/theodossis10/status/1684606892587221017?s=20

27.07.2023 20:10

Μικροζημιές σε σπίτια από τις εκρήξεις

Από τις εκρήξεις, που συνεχίζουν, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

27.07.2023 20:09

Η εικόνα του μετώπου στη Λαμία

Δύσκολη είναι και η κατάσταση στην Λαμία όπου είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση του μετώπου στα βόρεια της πόλης που πλέον κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι.

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της Αμφιθέας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δομοκό.

Παράλληλα μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

27.07.2023 20:06

Νέο 112 στη Νέα Αγχιάλο

Νέο 112 στη Μαγνησία: «Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων #Καραμπά #Αγχιάλου σε απόσταση  τριών χιλιομέτρων»

27.07.2023 20:04

Περιορίστηκε η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Περιορίστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

27.07.2023 19:59

Το ωστικό κύμα της έκρηξης «παρέσυρε» δημοσιογράφο

Δημοσιογράφος του Astra TV βρισκόταν σε ένα σημείο της Νέας Αγχιάλου και μετέδιδε όλα όσα συνέβαιναν με τη φωτιά, όταν ακούστηκε η έκρηξη από την αποθήκη πυρομαχικών και καταγράφηκε η στιγμή που το ωστικό κύμα πέρασε από το σημείο.

27.07.2023 19:56

«Μέχρι τελευταία στιγμή ρίχναμε γύρω από τα σπίτια μας νερό» - Αποκαρδιωτικές εικόνες από το Κιοτάρι της Ρόδου

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από το Κιοτάρι της Ρόδου όπου, η φωτιά, έχει καταστρέψει ολοσχερώς την περιοχή. Μετά την πύρινη λαίλαπα, μαγαζιά που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έσφυζαν από ζωή, παραδόθηκαν στις φλόγες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

27.07.2023 19:52

Κοντά σε πλήρη εκκένωση η Αγχιάλος

«Είμαστε κοντά στην πλήρη εκκένωση της Νέας Αγχιάλου», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ

27.07.2023 19:48

Στον Βόλο μεταφέρονται κάτοικοι

Λεωφορεία μεταφέρουν κόσμο από τη Νέα Αγχίαλο στο Βόλο

27.07.2023 19:41

Ώρες αγωνίας και για τη Λαμία

27.07.2023 19:40

Απομακρύνονται μαχητικά αεροσκάφη F-16

Σε εξέλιξη η μεταστάθμευση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

27.07.2023 19:38

Σοκάρουν πλάνα από ψηλά

27.07.2023 19:30

Νέα μεγάλη έκρηξη - Εντολή για άμεση εκκένωση

Νέα μεγάλη έκρηξη στην Αγχίαλο. Εντολή για άμεση εκκένωση και φόβοι για νέο ωστικό κύμα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ειδικότερα, πλέον εκφράζονται φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα και η αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής.

27.07.2023 19:29

Μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε μετά τις 16:00 στον Ασπρόπυργο, στην οδό Αγίου Γεωργίου.

Επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

27.07.2023 19:27

Φωτιά και στην Πρέβεζα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στις περιοχές Δρυόφυτο-Ανάγιατα στη Φιλιππιάδα. Η φωτιά είναι προς την πλευρά του βουνού και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικίες.

Σπεύδουν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

27.07.2023 19:25

Καίγονται εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις

27.07.2023 19:18

Φεύγουν με τα ζωάκια τους

Οι κάτοικοι αφήνουν τα σπίτια τους, μαζί με τα ζωάκια τους

Νέα Αγχίαλος - εκκενώσεις

27.07.2023 19:17

Ηλικιωμένος με αναπνευστικά στο νοσοκομείο

Ηλικιωμένος με αναπνευστικά μεταφέρθηκε από τη Νέα Αγχίαλο στο νοσοκομείο

27.07.2023 19:15

Πάνω από 250 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί

Πάνω από 250 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή της Αγχιάλου δια θαλάσσης σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο

27.07.2023 19:13

Φιλοξενία για όσους άφησαν τα σπίτια τους

Ο δήμος Βόλου λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια»

Εξάλλου, ο δήμος Βόλου λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

27.07.2023 19:11

Η στιγμή της έκρηξης

27.07.2023 19:10

Σε πλήρη εξέλιξη εκκένωση πολιτών από το λιμάνι

Σκάφος του λιμενικού συντονίζει τις προσπάθειες απομάκρυνσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου προς το λιμεναρχείο του Βόλου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει περικυκλώσει την περιοχή.

27.07.2023 19:09

Βαριά όπλα μέσα στην αποθήκη

Υπήρχαν βαριά όπλα μέσα στην αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Γαραντζιώτη για το OPEN.

27.07.2023 19:06

Τραυματίστηκαν πολίτες

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ακούγονται συνεχείς εκρήξεις.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν.

27.07.2023 19:05

Εκκενώσεις περιοχών

Το απόγευμα της Πέμπτης, οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Αγίου Γεωργίου Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο

27.07.2023 19:03

Μπαράζ εκρήξεων σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας

Η φωτιά στις Μικροθήβες μπήκε νωρίτερα σήμερα (27/7) στο στρατόπεδο των πυρομαχικών και υπάρχουν εκρήξεις. Οι φλόγες πέρασαν, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί.

27.07.2023 21:23

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία, μετά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη, με τις φλόγες να φτάνουν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο. Στο σημείο σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις από τα πυρομαχικά, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματισμένους πολίτες.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης, με μήνυμα από το 112, για εκκένωση της περιοχής της Νέας Αγχιάλου καθώς και άλλων οκτώ χωριών και οικισμών.

Την ίδια ώρα, μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις και στη Λαμία.