Κακοκαιρία Daniel: Βιβλικές καταστροφές, δεκάδες εγκλωβισμένοι και αναφορές για αγνοούμενους - Όλες οι εξελίξεις

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
08.09.2023 23:24

Ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι

Η live ενημέρωση του ethnos.gr για την κακοκαιρία Daniel έλαβε τέλος. Σας ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι.

08.09.2023 23:03

Κύμα αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τους δήμους της Αττικής

Άλλοι τέσσερις δήμοι της Αττικής ανακοίνωσαν συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Η έκκληση που γίνεται είναι για εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως γάλατα, κονσέρβες, όσπρια, δημητριακά κ.α., παιδικές και βρεφικές τροφές, τροφές για ζώα, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους, είδη υγιεινής, power bank, φακούς.

Τα σημεία συγκέντρωσης των ειδών στους τέσσερις δήμους:

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη), τη Δευτέρα (11/9) από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Δήμος Νέας Σμύρνης: Συγκεντρώνει εμφιαλωμένα νερά στο Τμήμα Καθαριότητας (Ολυμπίου και Σωκράτους), όλο το σαββατοκύριακο και όλο το 24ωρο.

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας: Στο παλαιό Δημαρχείο Σπάτων και στα Δημοτικά Ιατρεία Αρτέμιδας (Αύρας 5 & Αγ. Μαρίνης), από τη Δευτέρα (11/9) έως και την Τετάρτη (13/9), από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Δήμος Ωρωπού: Στα Κοινοτικά Καταστήματα Αυλώνα, Αφιδνών, Καπανδριτίου, Καλάμου, Μαλακάσας, Μαρκοπούλου, Χαλκουτσίου και για τους πολίτες του Συκαμίνου, του Ωρωπού, της Σκάλας Ωρωπού και των Νέων Παλατίων στις Παλαιές Φυλακές Ωρωπού στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. (χώρος συναυλιών), από αύριο Σάββατο (9/9) από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

08.09.2023 22:40

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των πλημμυρών το Σαββατοκύριακο

Λόγω διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου- Λάρισας-Λιτοχώρου και των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο δίκτυο εξαιτίας των πλημμυρών, η Hellenic Train προχωρά σε τροποποιήσεις δρομολογίων το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή της, αύριο Σάββατο 9/9/2023 και μεθαύριο Κυριακή 10/9/2023 επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις στα δρομολόγια:

ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι αμαξοστοιχίες Intercity 50,52,60,54 και 56 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ: Οι αμαξοστοιχίες Intercity 51,53,61,55 και 57 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

ΑΘΗΝΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ: οι αμαξοστοιχίες 882 και 887 καταργούνται.

ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ: Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΛΑΡΙΣΑ: Καταργούνται όλα τα δρομολόγια και δεν υποκαθίστανται με λεωφορεία (λόγω απαγόρευσης οδικής κυκλοφορίας)

ΛΑΡΙΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΙΣΑ: Μερική κατάργηση σε όλα τα δρομολόγια μεταξύ Λάρισας-Λιτοχώρου (υποκατάσταση με λεωφορείο από Λάρισα ως Λιτόχωρο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις).

08.09.2023 22:29

Συγκλονίζει πυροσβέστης που επιχείρησε στα πλημμυρισμένα χωριά της Καρδίτσας

Για τις πρωτόγνωρες και πολύ δύσκολες συνθήκες που συνάντησε μίλησε ο πυροσβέστης Βασίλης Γιαννούλης η φωτογραφία του οποίου έγινε viral καθώς έσωσε μαζί με έναν συνάδερφο του έναν άντρα και τα σκυλιά του από το πλημμυρισμένο Ριζοβούνι Καρδίτσας λίγα 24ωρα πριν. Όπως είπε ο ίδιος «κάνουμε το καθήκον μας, ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Διαβάστε περισσότερα

08.09.2023 22:24

Μπέος: Σε 15 με 20 μέρες εκτιμά ότι θα αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση στον Βόλο

Από αύριο, Σάββατο, σε ποσοστό 80%, θα έχουν νερό ύδρευσης, με χαμηλή πίεση, ο Βόλος και η Νέα Ιωνία και σε 15 με 20 μέρες πιστεύει ότι η υδροδότηση θα φτάσει στο 100%, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο δημαρχείο του Βόλου.

Ο δήμαρχος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή λέγοντας πως οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί.

08.09.2023 22:19

Η δήλωση Σακελλαροπούλου για την τραγωδία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της, στο Facebook εκφράζει την οδύνη της για τους συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους από τις απανωτές φυσικές καταστροφές, που έπληξαν τη χώρα μας, δηλώνει την αγωνία της για τους αγνοούμενους από τις φονικές πλημμύρες, καθώς και την στήριξή της, σε όσους αγωνίζονται για να σώσουν ό,τι μπορούν από το βίος τους, αλλά και στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές, που παλεύουν μαζί τους.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος, αυτή τη στιγμή, επείγει η επικέντρωση όλων των δυνάμεων της Πολιτείας στην βοήθεια προς τους πληγέντες και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επισημαίνει την ανάγκη εγρήγορσης, καθώς και την λήψη συγκεκριμένων ενεργειών, συντονισμένων κινήσεων και προληπτικών πρωτοβουλιών σε υπερεθνικό επίπεδο.

08.09.2023 22:13

«Πρέπει να μας βοηθήσουν να ζήσουμε»

Συγκλονίζει ο πρόεδρος κοινότητας Αρμενίου, Δημήτρης Καραμήτρος που μιλάει στο OPEN: «Πρέπει να μας βοηθήσουν να ζήσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος κοιμάται στην εκκλησία και σε λεωφορεία. 

08.09.2023 22:10

Πολλαπλάσια τα ύψη βροχόπτωσης σε σχέση με τον Ιανό

Το meteo συνεχίζοντας την αποτίμηση της κακοκαιρίας Daniel (04-07/09/2023) και σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής του, συγκρίνει τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στη Θεσσαλία, σε σχέση με εκείνα που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού (17-20/09/2020), καθώς και οι δυο κακοκαιρίες προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή. Όπως παρατηρείται, στην κακοκαιρία Daniel καταγράφηκαν πολύ μεγαλύτερα έως και πολλαπλάσια ύψη βροχόπτωσης σε σχέση με τον Ιανό. Θα πρέπει να διευκρινιστεί και πάλι ότι ορισμένοι από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, είτε σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, είτε έχασαν μέρος των δεδομένων τους λόγω της πολύ μεγάλης έντασης των φαινομένων.

08.09.2023 21:52

«Είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα του νερού στον Πηνειό, που δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Θανάσης Μαμάκος, μιλώντας στο OPEN αναφέρει πως «προμηνύεται και σήμερα δύσκολη νύχτα γιατί ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν έχει σταθεροποιηθεί η στάθμη του ποταμού, έχει πλημμυρίσει μεγάλος μέρος της πόλης».

«Έχουν γίνει εκκενώσεις ολόκληρων συνοικιών και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα. Έχουν αποκλειστεί οι προσβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης», προσθέτει.

Όπως τονίζει, γίνονται κάποιες διορθωτικές κινήσεις στον Πηνείο «αλλά είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα του νερού που δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

08.09.2023 21:50

Απεγκλωβισμός 61 ατόμων παραλίες της Μαγνησίας από το Λιμενικό

Σε 44 απεγκλωβισμούς πολιτών στις θαλάσσιες περιοχές Χοντρή Αμμος, Χόρτο, Μηλίνα και Πλατανιά νομού Μαγνησίας προχώρησαν δύο πλωτά του λιμενικού και ένα ρυμουλκό υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού.

Ολοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου. Σε εξέλιξη είναι επίσης επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων στην παραλία Χορευτό.Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα έως τώρα έχουν απεγκλωβιστεί 17 άτομα και σε σύνολο 61.Στις επιχειρήσεις συνέδραμε και ένα ελικόπτερο του λιμενικού.

08.09.2023 21:31

«Τα νούμερα είναι πολύ χειρότερα»

«Μακάρι να ήταν πολεμικές οι συνθήκες. Τα νούμερα δεν ισχύουν, είναι πάρα πολύ χειρότερα, πολύ περισσότερα. Ούτε οι ποταμοί είναι τόσοι, είναι περισσότεροι αν βάλουμε μέσα και ρέματα και ξεροπόταμους που "ζωντανέψανε" με αυτή την καταιγίδα, είναι πολλοί περισσότεροι», δηλώνει κάτοικος της Φαρκαδόνας στο OPEN.

«Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη», προσθέτει ο Γιώργος Μίντζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 3/4 των σπιτιών έχουν καλυφθεί με νερό, ενώ λέει πως «οι ανθρώπινες απώλειες θα είναι πάρα πολλές. Στα χωριά που έχουν καταστραφεί ζούσε κόσμος ηλικιωμένος. Θα είναι τεράστιος ο αριθμός».

«Στο σημείο που βρίσκομαι εγώ αυτή τη στιγμή σε μία ακτίνα 400 μέτρων, όχι παραπάνω, είναι κάπου στα 1.000 πρόβατα ίσως και αγελάδες, νεκρά» λέει συγκλονίζοντας.

08.09.2023 21:30

Κατακερματισμένο το οδικό δίκτυο στο Πήλιο

Κατακερματισμένο και κατεστραμμένο σε διάφορα τμήματα άφησε το οδικό δίκτυο στο Πήλιο ο κυκλώνας Daniel, αποκόπτοντας τη συγκοινωνία, την ηλεκτροδότηση, και την υδροδότηση σε πάρα πολλά χωριά της περιοχής.

Η Μακρινίτσα είναι ένα από αυτά που δεν διαθέτει πλέον ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε και οδική πρόσβαση καθώς στα δύο χιλιόμετρα που τη χωρίζουν από την Πορταριά οι καταρράκτες του Μεγάλου Ρέματος αφάνισαν ένα μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος, μαζί και την πλαγιά που το υποστήριζε.

"Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία στη Μακρυνίτσα, από τη Δευτέρα... καθόλου ρεύμα. Η ΕΜΑΚ έκανε χθες τον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου ζευγαριού " λέει ο κάτοικος της Πορταριάς, Φίλιππος Καραϊσκος.

Η Πορταριά δεν έχει πρόσβαση από την κεντρική διασταύρωση στην περιφερειακή οδό του Βόλου, καθώς τμήμα του δρόμου έχει κοπεί. Η μεθεπόμενη διασταύρωση από την 'Αλλη Μεριά ωστόσο οδηγεί στο χωριό. Από εκεί και ψηλότερα ο δρόμος φτάνει στα Χάνια, αλλά μετά το χωριό και προς τη Ζαγορά διακόπτεται η συγκοινωνία. Ο δρόμος έχει σπάσει σε τουλάχιστον πέντε σημεία, όπου έχει υποχωρήσει μέρος του οδοστρώματος, αλλά σε τέτοιο βαθμό, που είναι επικίνδυνη η διέλευση. Σε κάποια άλλα σημεία η κατάρρευση του δρόμου είναι σχεδόν συνολική.

Η άσφαλτος έχει σκεπαστεί στα σημεία αυτά με κορμούς, λάσπη και χώμα, το οποίο σκαπτικά μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούν να απομακρύνουν για να αρχίσουν επισκευές.

Εντελώς αποκλεισμένη από κάθε κατεύθυνση είναι η Ζαγορά και τα κοντινά χωριά , αφού το οδικό δίκτυο έχει σπάσει σε διάφορα μέρη.

08.09.2023 21:19

Αρτοποιός: Τις επόμενες 1-2 ώρες θα είμαστε στη Μαραθέα

«Είμαστε σε εγρήγορση, έχουν δοθεί μηνύματα από 112 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας με σκοπό να αποφύγουμε οποιαδήποτε απειλή ή ενδεχόμενη απειλή.

Μιλάμε για μια μεγάλη πόλη, βρισκόμαστε στα 3-4 χλμ από τη Λάρισα, το φαινόμενο μπορεί να έχει εξασθενήσει από πλευράς καιρικών συνθηκών αλλά το φαινόμενο που έχει προκαλέσει αυτή η κακοκαιρία, ακόμα και σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες συνθήκες επιχειρησιακά και για αυτόν τον λόγο όλο το βράδυ οι αρμόδιες δυνάμεις θα είμαστε στο πεδίο. Πηγαίνουμε στις περιοχές αυτές και απεγκλωβίζουμε. Το κέντρο δεν έχει πληγεί αλλά τα περίχωρά της έχουν υποστεί πλημμυρικό φαινόμενο σε μεγάλη ένταση.

Παραμένει η ανησυχία για τις περιπτώσεις που έχουμε στείλει 112. Έχουμε αρκετά μεγάλες δυνάμεις πάνω από τον Πηνειό.

Όλη τη νύχτα θα είμαστε και σε αυτό το πεδίο, όπως βρισκόμαστε και στον Θεσσαλικό Κάμπο», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στο OPEN.

Για την έκκληση μητέρας με μωρό που βρίσκεται στη Μαραθέα, ο ίδιος λέει πως «πρόκειται για δύσκολη, προσεγγίσιμα, περιοχή. Δυστυχώς, σε ορισμένα σημεία, όπως και στη Μεταμόρφωση, υπάρχουν ακόμα προβλήματα». Όπως προσθέτει, «αυτή η γυναίκα θα πρέπει να καλέσει και το 112 ούτως ώστε να είμαστε κοντά της και τις επόμενες ώρες,1-2 ώρες, θα είμαστε στη Μαραθέα».

«Προσπαθούμε να κάνουμε το κάθε δυνατό», συμπλήρωσε, ενώ για τους 100 ανθρώπους που βρίσκονται σε καφετέρια στη Μαραθέα είπε ότι «το γεγονός ότι είναι σε αυτό το ασφαλές σημείο, αυτό είναι το μείζον και πολύ σημαντικό πως πρέπει και θα φτάσουμε εκεί προκειμένου να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια».

Για τη Μεταμόρφωση είπε πως «έχουμε φτάσει σε σχεδόν όλα τα σπίτια, μένουν λίγα σπίτια τα οποία έχουν καλυφθεί από νερό και οι περισσότεροι φαίνεται πως έχουν φύγει».

«Θα φτάσουμε παντού, θα πάμε πόρτα - πόρτα», πρόσθεσε.

08.09.2023 21:04

Στις πληγείσες περιοχές ο Νίκος Ανδρουλάκης

Αύριο, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στις 14:00 θα βρεθεί στον Παλαμά και ακολούθως στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, όπου φιλοξενούνται πληγέντες.

08.09.2023 20:57

Διασωθείς βγήκε από τον Παλαμά σε κατάσταση σοκ γιατί «είδε πολλούς νεκρούς»

«Η γυναίκα μου είναι στην Αγία Τριάδα σε ένα σπίτι διώροφο και η εικόνα που έχει είναι πως σπίτια σε κοντινή απόσταση έχουν εξαφανιστεί, δεν φαίνεται καν η στέγη.

Μέχρι και πριν λίγο ερχόντουσαν άτομα από εκεί, η κατάσταση είναι τραγική, είναι ανεξέλεγκτη. Μονάδες με πολλά ζώα έχουν χαθεί ολοκληρωτικά», δηλώνει ο κ. Πέτρος στον «αέρα» του OPEN και την Ευλαμπία Ρέβη.

Κάποιος που ήταν εγκλωβισμένος δύο ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σε κατάσταση σοκ και «έχει δει πολλούς νεκρούς».

«Στη Μεταμόρφωση είναι πιο τραγικά τα πράγματα (...). Ανάμεσά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα υπάρχει δρόμος που ενώνει τις δύο πόλεις, αυτή τη στιγμή εκεί το νερό περνάει πάνω από την άσφαλτο. Αν γίνει κάτι και σπάσει, τα πράγματα θα είναι τελείως απρόβλεπτα», τονίζει ο ίδιος.

08.09.2023 20:55

Δύσκολα τα πράγματα στην Αγία Τριάδα

Σε Ριζοβούνι και Καλογριανά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού, όπως μεταδίδει η Ευλαμπία Ρέβη στο OPEN.

Στην Αγία Τριάδα, ωστόσο, τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς οι Αρχές δεν μπορούν να πλησιάσουν όλα τα σημεία της περιοχής και υπάρχουν σπίτι όπου το νερό φτάνει μέχρι και τα 4 μέτρα.

08.09.2023 20:54

Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητα οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων και η τροφοδοσία τους

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

«Προτεραιότητά μας είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων και η τροφοδοσία τους. Άμεση προτεραιότητα είναι επίσης η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης» τόνισε ο πρωθυπουργός», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08.09.2023 20:46

Πολλοί οι εγκλωβισμένοι σε χωριά της Καρδίτσας

Ο πρόεδρος κοινότητας Μασχολουριού Μίλτος Ξηντάρας, δηλώνει στο OPEN, πως υπάρχουν πάρα πολλοί που περιμένουν βοήθεια και οι συνθήκες είναι «συνθήκες πολέμου».

«Βγάζουμε συνεχώς άτομα (...). Είναι πάρα πολλοί οι εγκλωβισμένοι (...). Από πληροφορίες που έχω από ντόπιους, είναι πολλοί οι αγνοούμενοι», προσθέτει.

08.09.2023 20:41

Συγκλονίζει κάτοικος της Μαραθέας - «Εθελοντές είδαν πτώματα να επιπλέουν»

Ο κάτοικος Μαραθέας, Απόστολος Τσιόπουλος, αναφέρει στο OPEN πως «μπορώ να πω ότι κάποιοι εθελοντές διασώστες έχουνε δει πτώματα να επιπλέουν και κόσμο νεκρό μέσα σε σπίτια».

Όπως προσθέτει, το ζήτημα είναι να φύγει όλος ο κόσμος, καθώς κλείνει το τρίτο 24ωρο που βρίσκονται χωρίς φάρμακα και τροφή.

08.09.2023 20:39

Μεγάλη η ανησυχία για τον Πηνειό στη Λάρισα

«Ο φόβος μας είναι για τον Πηνειό, αν γυρίσουν ανατολικοί άνεμοι, θα "κοντράρει" το νερό του Πηνειού, άρα η στάθμη του θα ανεβαίνει προς τα μέσα. Αυτή είναι η αγωνία μας. Μήπως το βράδυ γυρίσουν οι άνεμοι», δηλώνει στο OPEN ο δήμαρχος Τεμπών.

08.09.2023 20:20

Άλλαξε ο χάρτης της Θεσσαλίας-Πέντε ποτάμια συναντήθηκαν

Ο χάρτης της Θεσσαλίας άλλαξε μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που αποδείχτηκε τρεις φορές πιο καταστροφικός από τον «Ιανό», ενώ βάσει των δορυφορικών δεδομένων, το μεγαλύτερο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

Στη δορυφορική εικόνα, που ανέλυσε το κέντρο BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών, φαίνεται ότι η έκταση που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel (με το γαλάζιο και μπλε χρώμα) είναι τριπλάσια σε σύγκριση με την έκταση που είχε κατακλυστεί από τον Ιανό (με το μοβ χρώμα), όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Άλλαξε ο χάρτης της Θεσσαλίας-Πέντε ποτάμια συναντήθηκαν

08.09.2023 20:11

20 ελικόπτερα στη μάχη των διασώσεων το Σάββατο

Με το πρώτο φως της ημέρας, αύριο, 20 ελικόπτερα θα ξεκινήσουν και πάλι τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι Αρχές, επίσης, θα έχουν από το Σάββατο περισσότερες λέμβους στη διάθεσή τους, όπως μεταδίδει η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN. Έτσι, συνολικά τα πλωτά θα είναι 70 που θα μπορούν να κινηθούν ακόμα και σε σημεία με χαμηλό ύψος νερού.

08.09.2023 20:05

Συγκλονίζει ο γιος του 42χρονου αγνοούμενου στον Βόλο

«Τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που τον τραβήξανε κάτω. Δεν τον ξαναείδα από τότε, το μόνο που μου είπε ήταν πως δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο», λέει ο γιος του 42χρονου αγνοούμενου στον Βόλο, που ήταν μαζί του όταν το όχημά τους παρασύρθηκε.

«Ό,τι έχουμε βρει από αυτόν, το βρήκα εγώ ο ίδιος, ήμουν μέσα στο ποτάμι όλη μέρα. Κάτι άλλα αντικείμενα, τα ξέθαψα εγώ με τα χέρια μου. Δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος», προσθέτει ο 17χρονος.

«Μας έκανε σαν παιχνιδάκι το νερό», καταλήγει ο ανήλικος.

08.09.2023 19:56

«Η βοήθεια ήρθε 28 ώρες μετά», καταγγέλλει κάτοικος Καρδίτσας

Ο Αποστόλης Κωστόπουλος, εγκλωβισμένος στην Κοσκινά Καρδίτσας, μίλησε στο Mega για τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν το χωρίο του πλημμύρισε.

«Τώρα μόλις ήρθε βοήθεια μετά από 28 ώρες. Στο χωρίο είναι περίπου 300 άνθρωποι από 2 ετών μέχρι 90. Δεν έχουμε ρεύμα εδώ και τρεις μέρες στο χωρίο. Προμήθειες μόλις ήρθαν μετά από 28 ώρες. Ούτε νερό δεν είχαμε», δήλωσε.

08.09.2023 19:46

Βιβλική καταστροφή και στα ορεινά της Λίμνης Πλαστήρα - Κατακρημνίζονται σπίτια σε τρία χωριά

Την ώρα που οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να διασώσουν εγκλωβισμένους πολίτες στα πεδινά χωριά της Θεσσαλίας, τεράστιες είναι οι ζημιές και στα ορεινά της ίδιας Περιφέρειας που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

«Εδώ δεν έχουμε πρόβλημα με τις πλημμύρες αλλά με τις καθιζήσεις και τις κατακρημνίσεις που απειλούν τρία χωριά και τις υποδομές του Δήμου. Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στα χωριά Μορφοβούνι, Μοσχάτο και Νεοχώρι», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08.09.2023 19:41

Ένταση στο δημαρχείο Βόλου, όπου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείου Βόλου, όπου ενημερώνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Πολίτες διαπληκτίστηκαν με αστυνομικούς και ρωτούσαν πότε θα επανέλθει το νερό, όπως μεταδίδει το Mega.

08.09.2023 19:39

Δραματική έκκληση απο εγκλωβισμένους στη Μαραθέα

«50 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε ένα σπίτι», λέει χαρακτηριστικά κάτοικος της Μαραθέας στο OPEN.

Σύμφωνα με την ίδια, «οπωσδήποτε 20 άτομα πρέπει να φύγουν από εδώ». Μάλιστα, λέει πως κανείς δεν τους έχει πάει τρόφιμα και νερό.

08.09.2023 19:28

Δύο άτομα εγκλωβισμένα σε εργοστάσιο - 4 μέρες χωρίς νερό και φαγητό

Ο κάτοικος Παλαμά, Κωνσταντίνος Σακκάς, αναφέρει ότι υπάρχουν δύο άτομα εγκλωβισμένα σε εργοστάσιο. 

«Υπάρχουν δύο άτομα που βρίσκονται στο εργοστάσιο, στο 1ο χλμ. Παλαμά-Βλοχού, στο οποίο υπάρχει νερό περίπου στα 2-3 μέτρα και δεν υπάρχει πρόσβαση με κανέναν τρόπο, παρά μόνο με βάρκα. Είναι εδώ και τέσσερις ημέρες μέσα στο εργοστάσιο. Ο ένας είναι εργάτης και ο άλλος φιλοξενούμενος. Έχουν τέσσερις ημέρες χωρίς νερό, χωρίς φαγητό».

08.09.2023 19:25

Εθελόντρια στην Καρδίτσα: «Υπάρχουν νεκροί στον Παλαμά»

Η εθελόντρια, Ειρήνη Δήμου, μιλώντας στο OPEN δήλωσε πως υπάρχει στη Μαραθέα Καρδίτσας ένα βρέφος που δεν έχει φάει εδώ και ένα 24ωρο.

Παράλληλα, είπε ότι υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι ακόμα και ότι «υπάρχουν νεκροί» στον Παλαμά.

08.09.2023 19:14

Τουρίστες στο Πήλιο «ρίχτηκαν» στη μάχη - Συγκλονίζει ανάρτηση

Τουρίστες στο Πήλιο θυσίασαν τις διακοπές τους και «έπεσαν» και αυτοί στη μάχη να σώσουν -μαζί με τους ντόπιους- ό,τι μπορούσαν.

Σε συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Δε ρώτησαν από πού είναι ο διπλανός τους απλά σκούπιζαν, έσπαγαν μάντρες, μετέφεραν άμμο για να σωθεί περιουσία η οποία δεν ήταν δίκη τους. Στο τέλος μας αγκάλιασαν, μας είπαν ότι είναι πολύ λυπημένοι, μας παρηγόρησαν».

08.09.2023 19:07

Οδοιπορικό του OPEN στον Παλαμά: Γκρεμισμένα σπίτια και κάτοικοι σε απόγνωση - «Είναι πεθαμένος κόσμος μέσα»

Το χωριό Παλαμάς Καρδίτσας έχει κυριολεκτικά βουλιάξει από τον τεράστιο όγκο νερού που έφερε η κακοκαιρία Daniel και έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη. Η κάμερα του OPEN έφτασε στον οικισμό που έγινε σύμβολο της καταστροφής του θεσσαλικού κάμπου. και οι εικόνες που καταγράφει, το τηλεοπτικό συνεργείο, κόβουν την ανάσα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08.09.2023 19:00

Καταγγελίες για το 112 στον Παλαμά

«Το 112 δεν έλεγε για εκκένωση», λέει στο OPEN κάτοικος στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ κάποιος άλλος φωνάζει πως δεν το έλαβαν «ποτέ».

08.09.2023 18:55

Νέο 112 για εκκένωση στη Λάρισα

Νέο 112 έλαβαν κάτοικοι στη Λάρισα.

«Αν βρίσκεστε στη συνοικία Ιπποκράτη Λάρισας απομακρυνθείτε προς Αλκαζάρ και Κέντρο Πόλης λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων», αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα.

08.09.2023 18:51

SOS από τον δήμαρχο Λάρισας - «10 μέτρα το ύψος του νερού στον Πηνειό»

«Κάνουμε έργα να ανακόψουμε τις ροές νερού που απειλούν τον Ιπποκράτη. Κινδυνεύει η Λάρισα να πλημμυρίσει. Αν δεν πέσει η στάθμη του νερού, υπάρχει αρκετά σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίσει η πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης.

«Μέσα σε μία ώρα θα ξεκαθαρίσει αν θα κάνουμε εκκένωση ή όχι της συνοικίας Ιπποκράτη. 10 μέτρα το ύψος του νερού στον Πηνειό στην εξωτερική του κοίτη. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Το 1881 είχε τέτοια πλημμύρα η Λάρισα με 15.000 κατοίκους και όχι 200.000 όπως σήμερα», κατέληξε ο δήμαρχος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

08.09.2023 18:46

Κίνδυνος για ελονοσία και γαστρεντερίτιδα στις πληγείσες περιοχές

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel στη δημόσια υγεία κρούει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. «Οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες μπορεί να είναι άμεσες ή έμμεσες, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα

08.09.2023 18:36

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου

Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

08.09.2023 18:23

Οργή συγγενών εγκλωβισμένων στη Θεσσαλία-Κάλεσμα σε συγκέντρωση

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν οι Θεσσαλοί συγγενείς εγκλωβισμένων και πληγέντων από τις πλημμύρες, το Σάββατο (09/09) στις 12:00.

«Οι ζωές οι δικές μας και των δικών μας ανθρώπων μετράνε! Θα τις υπερασπιστούμε απέναντι σε Κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας.

Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και με όλα τα διαθέσιμα μέσα να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι. Ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά, τους γερόντους μας και όσους νοσούν. Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους για όσο διάστημα χρειαστεί. Να κόψουν το λαιμό τους και να αποζημιώσουν άμεσα στο 100% όλους τους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών», αναφέρουν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το 902.gr.

08.09.2023 18:19

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων

08.09.2023 18:04

Τα στοιχεία για τα 10 θύματα της κακοκαιρίας

1. Στις 5-09-2023 άνδρας 51 ετών που παρασύρθηκε στον Άγια Αικατερίνη Βόλου

2. Στις 6-09-2023 γυναίκα 87 ετών στο Πάλτση Πηλίου

3. Στις 6-09-2923 άνδρας 82 ετών στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας

4. Στις 7-09-2023 51 ετών στο Πετρωτό Δομοκού

5. Στις 7-9-2023 2 ηλικιωμένες (75 και 85) από οικία στην Αστρίτσα

6. Στις 8-09-2023 μια ηλικιωμένη στη Μαραθέα από οικία

7. Στις 8-09-2023 δυο γυναίκες από δύο διαφορετικές οικίες στον Παλαμά, η μια πνιγμένη και η άλλη καταπλακωμένη

8. Στις 8-09-2023, μια γυναίκα από την παραλία Θεοτόκος πλησίον του οικισμού Λυρή στο νοτιοανατολικό Πήλιο. Τη δικογραφία ανέλαβε το Λιμενικό επειδή εντοπίστηκε στην παραλιακή περιοχή. Μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αργαλαστής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Βόλου.

08.09.2023 17:56

Στον Βόλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί τις περιοχές στον Βόλο που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel

08.09.2023 17:53

Καταστροφές σε 50 χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την θεομηνία στην κεντρική Ελλάδα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερζάκης, οι καταστροφές εκτείνονται σε μήκος περίπου 50 χλμ από τον σταθμό του Δομοκού μέχρι τον Κραννώνα, περίπου 10 χλμ έξω από τη Λάρισα. Αφορούν καταστροφές τόσο στις γραμμές όσο και στα φωτοσήματα στις κολώνες ηλεκτροδότησης, τους σταθμούς και γενικά στο δίκτυο της υποδομής.

08.09.2023 17:47

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 42χρονο στον Βόλο

Ο δήμος Βόλου έστειλε μηχάνημα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου για τον εντοπισμό του 42χρονου -που αγνοείται από την Τρίτη και νωρίτερα οι συγγενείς του κατήγγειλαν στον OPEN πως δεν έχουν καμία βοήθεια.

«Να μείνει εδώ το μηχάνημα, να μην φύγει, να βρεθεί ο άνθρωπος», λέει συγκλονίζοντας ανιψιά του αγνοούμενου.

08.09.2023 17:38

10 οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel

Συνολικά, 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και υπάρχουν τέσσερις αγνοούμενοι, γνωστοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, η εικόνα στον Πηνειό, που έπληξε κυρίως Γιάννουλη και Τύρναβο, «μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή».

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορεί να ενταθούν, πρόσθεσε.

08.09.2023 17:34

Παλεύουν μόνοι οι κάτοικοι στα Καλογριανά

«Δεν υπάρχει κανένας», καταγγέλλει κάτοικος στα Καλογριανά Καρδίτσας, τονίζοντας ότι έχουν προσπαθήσει να καλέσουν τις αρμόδιες Αρχές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι κάτοικοι είναι χωρίς νερό και ρεύμα και, όπως λένε, δεν έχει βοηθήσει κανείς.

08.09.2023 17:26

Ελπίδα μέσα στην καταστροφή: Βρέφος 20 ημερών διασώθηκε με ελικόπτερο

Το απόγευμα της Παρασκευής, διασώθηκε ένα βρέφος μόλις 20 ημέρων από τη Μαραθέα Καρδίτσας, για το οποίο κάτοικος είχε εκπέμψει SOS μέσω της τηλεόρασης του ΟPEN.

08.09.2023 17:23

«Οι γονείς μου είναι μόνοι τους» - Έκκληση για βοήθεια σε εγκλωβισμένους στον Βόλο

Μία γυναίκα καταγγέλλει στο OPEN πως έχει ειδοποιήσει το 112 και τις αρμόδιες Αρχές για τους εγκλωβισμένους γονείς της στο σπίτι τους στην περιοχή του Κοσκινά, στον Βόλο.

«Είναι μόνοι τους. Δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχει πολύ νερό ακόμη και μην ξεχνάμε πως σε τέσσερις ώρες θα νυχτώσει πάλι», δηλώνει η Παναγιώτα Αντωνίου. 

Όπως τονίζει, οι γονείς της την έχουν ενημερώσει ότι δεν έχει λάβει κάποιος κάτοικος του χωριού βοήθεια -νερό ή τρόφιμα.

08.09.2023 17:18

Πληροφορίες για άλλους δύο νεκρούς

Άλλοι δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Παλαμά Καρδίτσας, όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News του Mega.

Εάν το παραπάνω επιβεβαιωθεί και από επίσημη πηγή, ο «μαύρος» απολογισμός θα ανέρχεται πλέον σε εννέα νεκρούς από την κακοκαιρία.

08.09.2023 17:16

Συνεχείς οι εκκλήσεις κατοίκων: «Να έρθει ο δήμος, αυτό θέλω, τίποτα άλλο»

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Να 'ρθει ο δήμος να σπάσει για να φύγει το νερό στον δρόμο. Αυτό θέλω εγώ, τίποτα άλλο», υπογραμμίζει άλλη κάτοικος της Γιάννουλης, στο OPEN.

08.09.2023 17:14

«Ανεβαίνει το ύψος του νερού» - Χιλιάδες οι κάτοικοι

«Εγώ μένω στον δεύτερο όροφο, θα φιλοξενήσω κάποιους που μπορώ το βράδυ. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο δήμος, τι θα κάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις», δηλώνει άλλος κάτοικος της Γιάννουλης.

«Ανεβαίνει το ύψος του νερού», λέει άλλος. Όπως γνωστοποιούν οι κάτοικοι, μόνο στις εργατικές κατοικίες μένουν χιλιάδες άνθρωποι.

08.09.2023 17:12

Απόγνωση στη Γιάννουλη - «Τα σπίτια μας ποιος θα τα αποζημιώσει;»

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα, λες και είναι θάλασσα. Η ώρα περνάει, νυχτώνει σε λίγο, τι κάνουμε; Θέλουμε βοήθεια. Ο δήμος να κινηθεί», δηλώνει κάτοικος στη Γιάννουλη της Λάρισας.

«Μια ζωή ένας κόπος» τονίζει η ίδια στο OPEN και την Αδαμαντία Λιόλιου, αναφερόμενη στα σπίτια που χάθηκαν και χάνονται.

«Τα σπίτια μας ποιος θα τα αποζημιώσει; Το κράτος; Ποιος;», λέει αναφορικά με τον λόγο που δεν έχουν απομακρυνθεί από εκεί.

08.09.2023 17:07

Σοβαρότατη καταγγελία στη Λάρισα - «Εργαζόμενοι πιέστηκαν να πάνε στη δουλειά τους ακόμα και με τρακτέρ»

Δύσκολες και αγωνιώδεις είναι οι ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι της Λάρισας και των γύρω περιοχών, καθώς έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρότατα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Daniel που «χτύπησε» την περιοχή. Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων που τους ασκήθηκε πίεση να πάνε στη δουλειά τους, παρά τα άγρια και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα, σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Διαβάστε περισσότερα

08.09.2023 17:04

«Είδαμε πτώματα στον δρόμο»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων

Στη Μαραθέα Καρδίτσας, η οποία παραμένει πλημμυρισμένη με τους κατοίκους που έχουν απομείνει να παραμένουν στις σκεπές των σπιτιών τους, οι μαρτυρίες σοκάρουν.

«50 άτομα είμαστε στο σπίτι μου, δεν έχει έρθει κανείς να μας φέρει νερό. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και ήρθαν σήμερα το πρωί και πήραν μια έγκυο γυναίκα και μια με βρέφος», λέει μιλώντας στο MEGA, ο Πολύβιος Πολύζος.

«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο», αναφέρει.

08.09.2023 17:04

«Μας πνίξανε γιατί θέλανε να μας πνίξουνε»

«Μας πνίξανε γιατί θέλανε να μας πνίξουνε», καταγγέλλει, συγκλονίζοντας, κάτοικος στα Καλογριανά.

«Αργά πήρα εγώ μήνυμα από το 112» και αφού είχαν πλημμυρίσει τα πάντα, προσθέτει άλλη κάτοικος -μιλώντας στον αέρα του OPEN.

08.09.2023 17:01

Θα περάσουν το βράδυ σε μία πλημμυρισμένη αποθήκη

Ανησυχία εκφράζουν δύο κάτοικοι στα Καλογριανά για παιδί με ειδικές ανάγκες.

Όπως λένε στο OPEN και την Ελευθερία Σπυράκη, αναγκαστικά μαζί με το παιδάκι θα μείνουν σε μία πλημμυρισμένη αποθήκη, γεμάτη πράγματα και σκυλάκια που προσπάθησαν να διασώσουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους δεν έχει περάσει κάποιος να τους μοιράσει νερό ή τρόφιμα.

08.09.2023 16:59

«Μας έχουν γράψει όλοι»

«Μας έχουν γράψει όλοι. Δεν ήρθε κανένας», καταγγέλλει άλλος κάτοικος των Καλογριανών στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν 10 διώροφα σπίτια και όλοι έμειναν εκεί, ενώ άλλοι ξενύχτησαν στα αυτοκίνητά τους.

08.09.2023 16:57

«Το σπίτι πλημμύρισε σε χρόνο μηδέν»

Παντού υπάρχουν νερά στα Καλογριανά Καρδίτσας, όπως μεταδίδει η Ελευθερία Σπυράκη στο OPEN.

Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν να καθαρίσουν, όσο γίνεται τα σπίτια τους.

«Δύο μέρες βροχή, το σπίτι πλημμύρισε σε χρόνο μηδέν, την Τετάρτη στις 21:30. Βγήκαμε έξω στα αυτοκίνητα μέχρι που πλημμύρισε και εδώ και πήγαμε στις ταράτσες, όπου μείναμε ένα 24ωρο. Εγώ, ο άντρας μου και η θεία μου με το παιδάκι της, που έχει σύνδρομο Down», περιγράφει κάτοικος.

08.09.2023 16:53

Τουλάχιστον 310 οι διασωθέντες

Ο αριθμός των διασωθέντων σήμερα ξεπερνάει τους 310, όπως μεταδίδει ο Άρης Κουτσιούκης στο OPEN.

Το ελικόπτερο που προσγειώθηκε λίγο πριν τις 16:00, μετέφερε διασωθέντες από τη Μαραθέα.

08.09.2023 16:50

Άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην Καρδίτσα

Άγνωστο πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι στον Παλαμά Καρδίτσας.

Όπως μεταδίδει το OPEN, πρόκειται σίγουρα για εκατοντάνδες ανθρώπους -ανάμεσά τους πολλοί που έχουν ανάγκη από φάρμακα.

08.09.2023 16:46

Συνεχίζονται οι διασώσεις στην Καρδίτσα - Δραματικές οι εικόνες

Συνεχίζονται οι διασώσεις στην Καρδίτσα, με ακόμη ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει ο Άρης Κουτσιούκης στο OPEN.

Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκεται και ένα βρέφος, ενώ αρκετοί είναι οι ηλικιωμένοι.

08.09.2023 16:41

Λάρισα: Σε απόγνωση οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών στη Γιάννουλη

Δύσκολη η κατάσταση και στις εργατικές κατοικίες στην περιοχή Γιάννουλη, στη Λάρισα.

Όπως μεταδίδει η Αδαμαντία Λιόλιου στο OPEN, σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι των κατοικιών που βρίσκονται στο ισόγειο, τονίζοντας πως δεν μπορούν να μείνουν εκεί. Αρκετοί, μάλιστα, μετακινούνται σε άλλους ορόφους.

Κάποιοι πήραν όσα κατάφεραν να σώσουν από τα σπίτια τους και προσπάθησαν να μετακινηθούν προς ένα ασφαλές σημείο.

08.09.2023 16:37

Έκκληση για άμεση βοήθεια στη Μαραθέα Καρδίτσας

Έκκληση για βοήθεια κάνει κάτοικος της Μαραθέας, στο OPEN. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι που χρειάζονται αιμοκάθαρση, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα βρέφος 20 ημερών.

«Έχουν να πιουν νερό, δύο με τρεις ημέρες. Είναι επικίνδυνα αυτά τα πράγματα», λέει χαρακτηριστικά.

08.09.2023 16:35

«Ξέρω ότι ζωντανός δεν είναι, να τον βρούμε έστω και νεκρό» - Δραματική έκκληση από την αδερφή 42χρονου που αγνοείται

Εδώ και περίπου τέσσερις ημέρες αγνοείται 42χρονος στον Βόλο, που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του -μαζί με τον 17χρονο γιο του. Ο ανήλικος κατάφερε να σωθεί, με τη θεία του και αδερφή του αγνοούμενου να περιγράφει όλα όσα βίωσαν πατέρας και γιος, αλλά και να κάνει έκκληση για βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08.09.2023 16:34

Δραματικές περιγραφές από τους κατοίκους του Παλαμά: «Γιαγιά επιπλέει πνιγμένη σε σπίτι...»

Σκηνικό αποκάλυψης έχει στηθεί στον Παλαμά της Καρδίτσας, ενώ πολλές είναι οι αναφορές για αγνοούμενους και νεκρούς μετά την σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τη Θεσσαλία και βύθισε ολόκληρα χωριά κάτω από το νερό και τις λάσπες. Μέχρι στιγμής, επίσημα έχουν επιβεβαιωθεί επτά νεκροί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08.09.2023 16:26

77χρονος αγνοούμενος στο Πήλιο

Ένας 77χρονος άνδρας αγνοείται στην Πάλτση του Πηλίου, ενώ για την εξαφάνισή του έχει ενημερωθεί η οποία αστυνομία που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του

08.09.2023 16:20

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η διάσωση των πολιτών - Έστειλα επιστολή στην φον ντερ Λάιεν

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρία Daniel έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα και παράλληλα ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές για την μεγάλη μάχη που δίνουν αυτή την ώρα στις πληγείσες περιοχές. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν» και πρόσθεσε πως θα ενισχύονται συνεχώς τα μέσα του κρατικού μηχανισμού.

Διαβάστε όσα δήλωσε εδώ

08.09.2023 16:13

Δήμαρχος Παλαμά Kαρδίτσας στο ethnos.gr: «Ζούμε ένα χάος»

«Ζούμε ένα χάος. Βγαίνουν πολλά προβλήματα που δεν τα είχαμε υπολογίσει. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Σε πέντε χωριά δεν έχει πάει ακόμη βοήθεια. Τα χτυπήματα είναι απανωτά. Στο συντονιστικό τα χουν παίξει. Είναι πάρα πολλές οι κλήσεις για βοήθεια». Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο ethnos.gr την κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Σακελλαρίου. Η περιοχή έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08.09.2023 16:12

Δραματικές στιγμές στον Παλαμά: «Βγάζαμε νεκρούς, είναι πάνω από 10»

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο χωριό Παλαμά, στην Καρδίτσα, με τους κατοίκους να μπορούν να περάσουν τον πλημμυρισμένο δρόμο σήμερα, μόνο με τρακτέρ, μεγάλα αυτοκίνητα και βάρκες, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν συγχωριανούς τους, ενώ κάτοικος καταγγέλλει στο Open πως υπάρχουν περισσότεροι από 10 νεκροί στα πλημμυρισμένα σπίτια.

«Η βοήθεια άργησε να έρθει πάνω από 15 ώρες. Εθελοντές βγάζαμε και νεκρούς, υπάρχουν νεκροί. Πάνω από 10 άτομα. Στη γειτονιά μου είναι δύο γιαγιάδες, επιπλέουν σαν να είναι βάρκες. 10 (νεκρούς) μετράμε από φίλους και συγγενείς», αναφέρει ο κάτοικος ο οποίος με το τρακτέρ του αναζητά επιζώντες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08.09.2023 16:12

Ανησυχία για τη Λάρισα: Ορατός ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να υπερχειλίσει ο Πηνειός

Σε συναγερμό βρίσκονται οι τοπικές Αρχές στη Λάρισα, αφού ο κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Πηνειός και να πλημμυρίσουν ακόμα και συνοικίες εντός της πόλης είναι ορατός.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λαρισαίων και νυν δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Νταής, αυτήν τη στιγμή δεν εντοπίζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στην πόλη, εκτός από σημεία που αναβλύζει νερό από φρεάτια ομβρίων υδάτων, τα οποία έχουν υψομετρική διαφορά και δεν μπορούν να το απορροφήσουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08.09.2023 16:11

69χρονος στον Βόλο πνίγηκε προσπαθώντας να βρει νερό

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία Daniel, καθώς επιβεβαιώθηκε θάνατος 69χρονου άνδρα στον Βόλο, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε επτά. Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας αγνοείτο από το βράδυ της Πέμπτης και εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής.

08.09.2023 21:44

Η κακοκαιρία Daniel και τα έντονα φαινόμενα που έφερε στην Ελλάδα -τα οποία έπληξαν ιδιαίτερα Βόλο, Πήλιο, Λάρισα και Καρδίτσα- έχει εξασθενήσει και πλέον έχουν αρχίσει να έρχονται στο «φως» οι ανθρώπινες απώλειες και οι τεράστιες καταστροφές. Οι νεκροί ανέρχονται, επίσημα, σε 12 ενώ πολλοί είναι οι άνθρωποι που αγνοούνται.