Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για «προληπτική ενέργεια» - Κλείδωσε η επίσκεψη Μπάιντεν - Αγώνας για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

-
To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
18.10.2023 00:20

Το live blog του ethnos.gr ολοκληρώθηκε

Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας

18.10.2023 00:19

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει το "στυγερό έγκλημα" που διέπραξε το Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε έντονα το "στυγερό έγκλημα" που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζοντας το νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους, δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

17.10.2023 23:51

Χεζμπολάχ: Η Τετάρτη θα είναι «ημέρα πρωτοφανούς οργής» κατά του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι η αυριανή ημέρα θα είναι «ημέρα πρωτοφανούς οργής» κατά του Ισραήλ και της επίσκεψης του Τζο Μπάιντεν στη χώρα. Η λιβανέζικη οργάνωση είναι σύμμαχος της Χαμάς και την υποστηρίζει στην ένοπλη αντιπαράθεση που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ έχουν ανταλλάξει επανειλημμένα πυρά στα σύνορα τις τελευταίες ημέρες.

17.10.2023 23:33

Τριντό: Δεν είναι αποδεκτό να χτυπάς ένα νοσοκομείο

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli σε σύντομο σχόλιό του προς τους δημοσιογράφους, αλλά δεν απέδωσε ευθύνες για την επίθεση.

«Τα νέα που έρχονται από τη Γάζα είναι φρικτά και απολύτως απαράδεκτα. Το διεθνές ανθρωπιστικό και διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό σε αυτή και σε όλες τις περιπτώσεις», δήλωσε ο Τρουντό στην Οτάβα.

«Υπάρχουν κανόνες γύρω από τους πολέμους και δεν είναι αποδεκτό να χτυπάς ένα νοσοκομείο».

17.10.2023 23:24

Νετανιάχου: «Βάρβαροι τρομοκράτες» πίσω από την επίθεση, όχι οι IDF

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «βάρβαροι τρομοκράτες» στη Γάζα βομβάρδισαν το νοσοκομείο al-Alhi και ότι δεν ευθύνεται ο στρατός του Ισραήλ.

17.10.2023 23:18

Η παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ αρνείται την ευθύνη

Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ αρνήθηκε ότι η οργάνωση ευθύνεται για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας.

Λίγο νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι οι πληροφορίες του έδειξαν ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα αποτυχημένης επίθεσης με ρουκέτες της οργάνωσης, που στόχευε το Ισραήλ αλλά αστόχησε...

17.10.2023 23:05

Η στιγμή που ο γερμανός Καγκελάριος Σολτς τρέχει να προστατευτεί από τις ρουκέτες

Ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς βγήκε πανικόβλητος από το αεροπλάνο όταν ήχησαν οι σειρήνες επίθεσης καθώς έφευγε από το Τελ Αβίβ και ξάπλωσε στο έδαφος μαζί με το πλήρωμά του.

17.10.2023 23:02

ΚΚΕ: «Το κράτος του Ισραήλ προχωρά σε απίστευτες θηριωδίες - Θα είναι συνενοχή η επίσκεψη Μητσοτάκη»

«Το κράτος του Ισραήλ προχωρά πλέον σε απίστευτες θηριωδίες. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, δείχνει ότι δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανιστόρητη θέση περί 'δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ' καλύπτουν αυτά τα εγκλήματα, μαζί με τα κόμματα που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να καταδικάσουν τον αγώνα των Παλαιστινίων. Καμία επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ και καμία επαφή με τη δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν πρέπει να υπάρξει. Θα πρόκειται για συνενοχή που θα τιμωρήσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός».

«Η καταδίκη των εγκλημάτων και η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης να εκφραστεί αύριο με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς στο Σύνταγμα. Λευτεριά στην Παλαιστίνηυπογραμμίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

17.10.2023 23:00

Καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία "καταδικάζει απερίφραστα τον μεταδιδόμενο από τα ΜΜΕ βομβαρδισμό νοσοκομείου στην Γάζα από το Ισραήλ με εκατοντάδες νεκρούς, ο οποίος συνιστά έγκλημα πολέμου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Επαναλαμβάνουμε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πρωτοβουλία της διεθνούς κοινότητας με ισχυρή στήριξη της ΕΕ, για προστασία των αμάχων, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και- κυρίως- κατάπαυση πυρός".

17.10.2023 23:00

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησαν η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως αύριο το πρωί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα με θύματα εκατοντάδες Παλαιστίνιους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

17.10.2023 22:57

«Καταραμένο Ισραήλ»: Οργή στην Τουρκία - Διαδηλωτές συγκεντρώνονται μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα

Τούρκοι πολίτες που αντιδρούν στην επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο της Γάζας άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα.

Στην περιοχή στάλθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών ομάδων.

Φωνάζουν «Καταραμένο Ισραήλ»

17.10.2023 22:51

Μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ για βομβαρδισμό νοσοκομείου: Αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από τη Χαμάς

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από αποτυχημένη ρουκέτα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ).

Κάποιοι στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κυκλοφορούν και βίντεο με την αποτυχημένη ρουκέτα:

17.10.2023 22:45

Έκτακτη συνεδρίαση των «27»: Κοινή θέση για τον πόλεμο στο Ισραήλ - «Δικαίμα στην αυτοάμυνα αλλά εντός των ορίων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου»

Την κοινή τους θέση σε σχέση με την εξελισσόμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς επιβεβαίωσαν κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες, που συνοψίζεται στην «καταδίκη με τον πιο ξεκάθαρό τρόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ και του λαού του», καθώς και του δικαιώματος του στην «αυτοάμυνα αλλά εντός των ορίων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

17.10.2023 22:43

Ο Αραβικός Σύνδεσμος και πολλές μουσουλμανικές χώρες καταδικάζουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου κάλεσε σήμερα τη Δύση να παρέμβει αμέσως για «να σταματήσει την τραγωδία στη Γάζα», μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους. Ο Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση, κάνοντας λόγο για «έγκλημα πολέμου» και προειδοποιώντας πως οι δράστες του θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

17.10.2023 22:35

Ισραηλινός στρατός: Δεν χτυπάμε νοσοκομεία -Η ρουκέτα ήταν από το εσωτερικό της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι δεν στοχεύει νοσοκομεία κατηγορώντας τη Χαμάς για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας.

«Ένα νοσοκομείο είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κτίριο και δεν αποτελεί στόχο» αναφέρει.

Η Talya Lankri, ανώτερη έφεδρη αξιωματικός και πρώην αναπληρώτρια επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, δηλώνει επίσης στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού 12 ότι «ο στρατός δεν χτυπά νοσοκομεία. Αυτό δεν αποτελεί στόχο» ενώ πρόσθεσε ότι η έρευνα για το περιστατικό "είτε θα δείξει κάποιου είδους τεχνική δυσλειτουργία είτε μια αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από το εσωτερικό της Γάζας»

17.10.2023 22:30

Φωτιά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία λίγες ώρες μετά τη φονική ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο

17.10.2023 22:23

'Εκκληση Ερντογάν για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα: «Καλώ την ανθρωπότητα να αλλάβε δράση»

Ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στον κόσμο μετά τη σφαγή: «Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής θηριωδία», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17.10.2023 22:21

Εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

17.10.2023 22:12

Το Κατάρ «καταδικάζει έντονα» την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας έντονα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Γάζα που σκότωσε εκατοντάδες αμάχους. Κάνει δε λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση.

17.10.2023 22:08

Ιράν για την επίθεση στο Νοσοκομείο της Γάζας: Πρόκειται για «άγριο έγκλημα πολέμου»

17.10.2023 22:08

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία: Φύγετε αμέσως

Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ. Τόνισε ότι όλοι οι Ισραηλινοί πρέπει να φύγουν από εκεί αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17.10.2023 22:02

Ο Αμπάς ακυρώνει την συνάντησή του με Μπαίντεν

Ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ακύρωσε τη συμμετοχή του σε συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες της Μέσης Ανατολής.

Ο Αμπάς επρόκειτο να συμμετάσχει μαζί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι στη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου θα συζητούσαν με τον Μπάιντεν για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

17.10.2023 21:57

Και ο ΠΟΥ καταδικάζει τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδίκασε την επίθεση στο νοσοκομείο Al Ahli Arab Hospital στη βόρεια Γάζα.

«Ζητάμε την άμεση προστασία των αμάχων και της υγειονομικής περίθαλψης και την ανάκληση των εντολών εκκένωσης» τονίζει σε ανακοίνωσή του

17.10.2023 21:55

Αίγυπτος: Έντονη καταδίκη του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα - Ζητά παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας

Η Αίγυπτος κατήγγειλε "με τον πιο έντονο τρόπο" την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσουν τέτοιες παραβιάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά την Τρίτη.

17.10.2023 21:44

Κόρμπιν για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου: Ανείπωτη φρίκη - Αμεση κατάπαυση πυρός

17.10.2023 21:38

Τριντό: Η επίθεση σε νοσοκομείο είναι παράνομη

Ο Τριντό, σχολιάζοντας το ισραηλινό χτύπημα στο νοσοκομείο, λέει ότι τα νέα που έρχονται από τη Γάζα είναι καταστροφικά. «Είναι φρικτό, απαράδεκτο», τόνισε.

17.10.2023 21:23

Χαμάς: Δηλώνει πρόθυμη να ελευθερώσει όλους τους ομήρους αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Η Χαμάς είναι πρόθυμη να απελευθερώσει όλους τους ομήρους σε μία ώρα, εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο NBC News.

Το Ισραήλ λέει ότι τουλάχιστον 199 άνθρωποι είναι όμηροι ενώ η Χαμάς μιλάει για μεγαλύτερο αριθμό.

17.10.2023 21:19

Ερυθρός Σταυρός: Χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι είχαν καταφύγει σε νοσοκομείο

Ο Παλαιστινιακός Ερυθρός Σταυρός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τις συνέπειες της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας.

17.10.2023 21:17

Άμπας: Κηρύσσει τρίημερο πένθος μετά την φρικιαστική επίθεση σε νοσοκομείο

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νοσοκομείο al-Ahli στη Γάζα.

Διάφορες πολιτικές παρατάξεις κάλεσαν επίσης τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη να πραγματοποιήσουν εμπορική απεργία την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για τη φονική ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο.

17.10.2023 21:16

Η στιγμή του βομβαρδισμού του νοσοκομείου

17.10.2023 21:13

Λουτρό αίματος στη Γάζα: Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΉΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

https://twitter.com/EnglishGaza/status/1714341687609192952

17.10.2023 21:11

Μητσοτάκης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Μέση Ανατολή: Η ΕΕ να μιλάει με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ασφάλειας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός -στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή- επανέλαβε την ανάγκη η Ε.Ε. να μιλά με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια.

17.10.2023 21:10

Σε καταφύγιο της γερμανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ ο Σολτς μετά από σειρήνες

Σε καταφύγιο της γερμανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, κατέφυγε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά τον συναγερμό που ήχησε λόγω ρουκετών που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς.

Ο Όλαφ Σολτς έμεινε για λίγα λεπτά εκεί, ενώ, αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Τελ Αβίβ.

17.10.2023 21:09

Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα: Η ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας «άνευ προηγουμένου»

Η ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας είναι η πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από το 2008, λέει η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα.

«Η σφαγή στο νοσοκομείο al-Ahli δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας. Ενώ γίναμε μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους και ημέρες, αλλά αυτό που συνέβη απόψε ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαχμούντ Μπασάλ.

17.10.2023 21:01

Γενοκτονία λέει η Χαμάς για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα - Να επέμβουν οι αραβικές χώρες

Η Χαμάς χαρακτήρισε την επίθεση στο νοσοκομείο «φρικτή σφαγή» ως «έγκλημα γενοκτονίας».

Τα περισσότερα θύματα στο νοσοκομείο είναι εκτοπισμένες οικογένειες, ασθενείς, παιδιά και γυναίκες, ανέφερε.

https://twitter.com/honabahrain/status/1714337789012009137

«Αυτό αποκαλύπτει επίσης την αμερικανική και δυτική υποστήριξη σε αυτή την εγκληματική κατοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Να επέμβουν οι αραβικές χώρες

«Η διεθνής κοινότητα και οι αραβικές και ισλαμικές χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν άμεσα, τώρα και όχι αύριο... για να σταματήσουν την αλαζονεία της κατοχής και του φασιστικού στρατού της και να την καταστήσουν υπεύθυνη για τη γενοκτονία που διαπράττει για ενδέκατη συνεχή ημέρα στην ήδη αποκλεισμένη περιοχή» αναφέρει η Χαμάς.

17.10.2023 20:55

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς λέει ότι βομβάρδισε τη Χάιφα με πύραυλο R160

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε την Τρίτη ότι έπληξε την πόλη Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ με πύραυλο R-160.

17.10.2023 20:55

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμη λεπτομέρειες για την αναφερόμενη επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στην πόλη της Γάζας

17.10.2023 20:52

Καίγεται ακόμα το νοσοκομείο σύμφωνα με αναφορές

17.10.2023 20:49

Βγήκαν στους δρόμους οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους των πόλεων της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς, Τουλκαρέμ και Τζενίν για να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας.

Τουλάχιστον 500 έχουν σκοτωθεί από την επίθεση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

17.10.2023 20:46

Εικόνες μέσα από το νοσοκομείο που χτυπήθηκε στη Γάζα

17.10.2023 20:43

Βομβάρδισαν και σχολείο του ΟΗΕ - 6 νεκροί

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα ενώ βρίσκονταν σε ένα σχολείο της UNRWA στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Μαγκάζι στην κεντρική Γάζα, το οποίο επλήγη κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

17.10.2023 20:31

Για τουλάχιστον 500 νεκρούς κάνει λόγο το Reuters μετά το βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

https://twitter.com/zaidlala786/status/1714332575056216243?fbclid=IwAR2SCKyJ4Tp6WvgTOie3xXUVUd8w0WXv6dldgpZdcU7H9PmLltXnr1VNyFY

17.10.2023 20:22

Εικόνες καταστροφής από το πέρασμα Ερέζ

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δημοσιεύει πλάνα που δείχνουν τις καταστροφές στο πέρασμα Erez με τη Λωρίδα της Γάζας. Οι καταστροφές έγιναν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίθεσης στο Ισραήλ

17.10.2023 20:01

Επίσκεψη Σούνακ στο Ισραήλ εντός των ημερών

17.10.2023 20:01

Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς μετά από βομβαρισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το προαύλιο ενός νοσοκομείου στο κέντρο της Γάζας, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους νεκρούς είναι μεταξύ 200 και 300, μετέδωσε ο Μάραμ Χουμαΐντ του Al Jazeera, επικαλούμενος το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

17.10.2023 19:50

Ρουκέτες έπεσαν στο Τελ Αβίβ

17.10.2023 19:48

Νετανιάχου: "Η μάχη θα διεξαχθεί με μεγάλη ισχύ τις επόμενες ημέρες"

Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε πριν από λίγο τη στρατιωτική βάση Sayeret Matkal στο νότιο Ισραήλ και δήλωσε: "Η μάχη θα διεξαχθεί με μεγάλη ισχύ τις επόμενες ημέρες".

17.10.2023 19:47

Θέσεις της Χεζμπολάχ χτυπάει το Ισραήλ

17.10.2023 19:45

Στέλεχος της Χαμάς: Περιμένουμε υποστήριξη του Ιράν στον πόλεμο με το Ισραήλ

Εξέχον μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Moussa Abu Marzouk, λέει ότι η Χαμάς αναμένει περισσότερη υποστήριξη και συμμετοχή από το Ιράν στον συνεχιζόμενο πόλεμο με το Ισραήλ. Όπως είπε δεν υπάρχει συνεργασία μέχρι στιγμής αλλά συζητήσεις.

17.10.2023 19:41

Ψυχολογικός πόλεμος της Χαμάς με παρουσίαση ομήρων

17.10.2023 19:38

Το Ιράν προβοκάρει μέσω Χεζμπολά τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση

17.10.2023 19:33

Δανέζης στο OPEN : Δεύτερες σκέψεις κάνει το Ισραήλ για τη χερσαία επίθεση

«Δεύτερες σκέψεις κάνει το Ισραήλ για τη χερσαία επίθεση καθώς ο κίνδυνος να παγιδευτεί στη Γάζα και να παρασύρει τις ΗΠΑ σε μια αιματηρή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι κάτι παραπάνω από ορατός» είπε ο απεσταλμένος του OPEN, Σωτήρης Δανέζης.

17.10.2023 19:28

Διπλό ανοιχτό μέτωπο για το Ισραήλ σε Γάζα και σύνορα με Λίβανο

17.10.2023 19:25

Ισραηλινός αξιωματούχος: Η εξάλειψη της Χαμάς μπορεί να πάρει χρόνια

17.10.2023 19:23

Ο καγκελάριος Σολτς συζητά με το Ισραήλ και την Αίγυπτο τρόπους για παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ τρόπους να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, με τον Γερμανό καγκελάριο να αναφέρει ότι θα θίξει το θέμα και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φάταχ αλ Σίσι.

17.10.2023 19:17

6 νεκροί σε σχολείο της UNRWA

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα σχολείο της UNRWA χτυπήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό al-Maghazi στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

17.10.2023 19:15

Σειρήνες ηχούν στο νότιο και το κεντρικό Ισραήλ

17.10.2023 19:09

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Ισραηλινό πρέσβη

Τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα με τον Ισραήλ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρέσβη Νόαμ Κατς. Επίσης, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο σχέδιο πέντε σημείων για τη διαχείριση της κρίσης, το οποίο παρουσίασε στη συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στο Ομάν.

Περαιτέρω, ο υπουργός καταδίκασε κάθε μορφή τρομοκρατικής δράσης και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων.

17.10.2023 18:57

Καντονά: Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι είστε υπέρ της Χαμάς

Μετά τον Καρίμ Μπενζεμά και ο Ερίκ Καντονά, εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξη του στους Παλαιστίνιους.

Ο Γάλλος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκαθάρισε πως το μήνυμα του δεν έχει καμία σχέση με την Χαμάς και πιθανή υποστήριξη των πράξεων τους, αλλά έχει να κάνει με τον λαό της Παλαιστίνης τον οποίο όπως και ανέφερε, το Ισραήλ του κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και 75 χρόνια.

17.10.2023 18:54

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο Σκέρτσος

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες μέρες προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Όπως είπε μιλώντας στην  ΕΡΤ, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο.

17.10.2023 18:43

Συναγερμοί ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ και στο Τελ Αβίβ

17.10.2023 18:39

Save the Children: Περισσότερα από 1.000 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα

Η Save the Children, μια παγκόσμια φιλανθρωπική οργάνωση, δήλωσε ότι περισσότερα από 1.000 παιδιά σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα. «Το νερό τελειώνει, όπως κι ο χρόνος τελειώνει για τα παιδιά της Γάζας», είπε ο διευθυντής της οργάνωσης, Τζέισον Λι. «Χωρίς κατάπαυση του πυρός, χιλιάδες ζωές παιδιών κρέμονται από μια κλωστή».

17.10.2023 18:38

Συνάντηση Μπλίνκεν - Αμπάς αυτή την ώρα

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην Ιορδανία, καθώς συνεχίζει τις μαραθώνιες διπλωματικές του υποχρεώσεις σε επτά χώρες της περιοχής.

17.10.2023 18:34

14 μέλη της οικογένειας του ηγέτη της Χαμάς σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι 14 μέλη της οικογένειας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ο αδελφός και ο ανιψιός του Haniyeh φέρονται να σκοτώθηκαν στην επίθεση. Ο ίδιος ο ηγέτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κατάρ.

17.10.2023 18:32

Αξιωματούχος Ισραήλ: Οι ΗΠΑ μπορεί να εμπλακούν στον πόλεμο εάν κλιμακωθεί

Οι ΗΠΑ μπορεί να εμπλακούν στον πόλεμο εάν κλιμακωθεί, είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Tzachi Hanegbi.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εμπλακούν εάν ο πόλεμος στη Γάζα κλιμακωθεί σε σημείο όπου το Ιράν και η Χεζμπολάχ συμμετάσχουν για λογαριασμό της Χαμάς».

17.10.2023 18:29

301 οι νεκροί στρατιώτες λέει ο ισραηλινός στρατός

Άλλοι τρεις ισραηλινοί στρατιώτες πέθαναν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στρατιωτικών σε 301.

17.10.2023 18:28

Σολτς: «Το Βερολίνο στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ»

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δηλώνει στο Τελ Αβίβ ότι το Βερολίνο θα στέκεται πάντα στο πλευρό του εβραϊκού κράτους, επικαλούμενο την ευθύνη του μετά το Ολοκαύτωμα.

"Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα στην Μπούντεσταγκ, σε δύσκολους καιρούς, η Γερμανία έχει μόνο μία θέση, και αυτή είναι δίπλα στο Ισραήλ", λέει ο Σολτς.

"Είναι πολύ σημαντικό να το πω αυτό σήμερα εδώ, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών στο Ισραήλ: Η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη που είχε για το Ολοκαύτωμα μας επιβάλλει να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ασφάλειας και της ύπαρξης του Ισραήλ".

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου λέει ότι η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σηματοδοτεί "τα χειρότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα... Η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί, η Χαμάς είναι ο ISIS, σε ορισμένες περιπτώσεις χειρότερα από τους Ναζί".

17.10.2023 18:22

ΗΠΑ: 100 εβραϊκές κοινότητες καταδικάζουν τη φρικτή επίθεση σε 6χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη

Πάνω από 100 εβραϊκές κοινότητες/ ομάδες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την φρικτή επίθεση σε 6χρονο αγόρι και την μητέρα που τους στοίχσε την ζωή και απορρίπτουν κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης της κατάστασης για τη διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

17.10.2023 18:19

50 επιθέσεις εναντίον Παλαιστίνιων δημοσιογράφων στη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ

Η Παλαιστινιακή Ένωση δημοσιογράφων αναφέρει ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον Παλαιστινίων δημοσιογράφων στη Δυτική Όχθη και γενικότερα στο Ισραήλ.

"Έχουμε καταγράψει 50 επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων", δήλωσε ο Νάσερ Αμπού Μπακρ, αναπληρωτής επικεφαλής της Ένωσης.

Ο Αμπού Μπακρ δήλωσε επίσης ότι στη Λωρίδα της Γάζας:

  • Άγνωστη παραμένει η τύχη τριών δημοσιογράφων
  • 50 οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν καταστραφεί
  • 22 ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι εκτός αέρα λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος

17.10.2023 18:14

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιωνει τον θάνατο ηγετικού στελέχους της Χαμάς

«Μόλις εξαλείψαμε τον Αϊμάν Νοφάλ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς. Ο Νοφάλ ήταν Διοικητής της Κεντρικής Ταξιαρχίας της Χαμάς στη Γάζα και πρώην Αρχηγός Στρατιωτικών Πληροφοριών. Ο Νοφάλ διεύθυνε πολλές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών αμάχων και εκτός από ένα από τα πιο κυρίαρχα πρόσωπα της τρομοκρατικής οργάνωσης, συμμετείχε στον σχεδιασμό της απαγωγής του Γκιλάντ Σαλίτ. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαλείψουμε τη Χαμάς», σημειώνει η ανακοίνωση.

17.10.2023 18:13

113 μέλη του Κογκρέσου πιέζουν για συνέχιση των επιχειρήσεων κατά της Χαμάς

113 βουλευτές της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την οποία απορρίπτει τις εκκλήσεις ορισμένων προοδευτικών για "αποκλιμάκωση" εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα και τον πιέζει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στο Ιράν για την υποστήριξή του προς τη Χαμάς.

Η επιστολή που υπογράφεται από 63 Δημοκρατικούς και 50 Ρεπουμπλικάνους.

17.10.2023 18:04

Συναντήθηκαν Σολτς - Νετανιάχου

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχωρούν αυτή τη στιγμή

Δείτε live:

17.10.2023 18:03

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά προτρέπει τους Καναδούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μελανί Ζολί προέτρεψε τους Καναδούς πολίτες να εγκαταλείψουν τον Λίβανο όσο είναι υπάρχουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

17.10.2023 18:00

Ισραηλινός Στρατός: Το επόμενο στάδιο μπορεί να μην είναι η χερσαία επέμβαση

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την επόμενη φάση της εκστρατείας του κατά της Λωρίδας της Γάζας, αλλά τα σχέδια ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες για επικείμενη χερσαία επίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

«Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι. Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό», είπε ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ.

17.10.2023 17:57

Φρικτός απολογισμός στη Γάζα: Τουλάχιστον 3.000 νεκροί και 12.500 τραυματίες

Τουλάχιστον 3.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Περισσότεροι από 12.500 έχουν τραυματιστεί στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο.

17.10.2023 17:54

Νότια Αφρική: Η κυβέρνηση αρνείται ότι προσέφερε τη στήριξή της στη Χαμάς

Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπουργός Εξωτερικών της χώρας μίλησε τηλεφωνικά με τον ηγέτη της Χαμάς με αντικείμενο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και σε άλλα παλαιστινιακά εδάφη, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι εξέφρασε τη στήριξή της στην οργάνωση, στον πόλεμό της με το Ισραήλ.

17.10.2023 17:51

Χεζμπολάχ: Τέσσερα μέλη μας νεκρά από τον ισραηλινό στρατό στο Νότιο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι τέσσερα μέλη της σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στο νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας σε εννέα τον αριθμό των νεκρών μελών της.

17.10.2023 17:48

«Δεν έχουμε μέλλον στη Γάζα - Ζούμε μέρα με τη μέρα»

Ο σκηνοθέτης Yousef Hammash το σπίτι του οποίου καταστράφηκε από αεροπορική επιδρομή στη Γάζα λέει ότι «δεν σκέφτομαι καθόλου το μέλλον, ζω μέρα με τη μέρα».

17.10.2023 17:38

Ισραήλ: Αντιαρματικά πυρά στον οικισμό Ζεράιτ, στα σύνορα με το Λίβανο

Οι δυνάμεις του IDF απαντούν με πυρά πυροβολικού.

17.10.2023 17:38

Έκκληση ΠΟΥ για ασφαλή πρόσβαση στη Γάζα

17.10.2023 17:37

Tέσσερις ρουκέτες εναντίον της πόλης Σερόντ - Σημαντικές ζημιές σε σπίτια

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην πόλη Σντερότ κοντά στη Γάζα τις τελευταίες ώρες.

Τα χτυπήματα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε σπίτια στη Σντερότ, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Σντερότ έχουν εκκενώσει την πόλη.

17.10.2023 17:29

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ σε Χαμάς: «Ή θα πεθάνετε ή θα παραδοθείτε»

Προειδοποίηση προς τη Χαμάς δίνει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ.

«Ή θα πεθάνετε ή θα παραδοθείτε, δεν υπάρχει τρίτη επιλογή» είπε ο κ. Γκάλαντ κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του νότιου Ισραήλ.

17.10.2023 17:21

Στο Ισραήλ ο γερμανός Kαγκελάριος Όλαφ Σόλτς

Ο Όλαφ Σολτς έφτασε στο Ισραήλ όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και άλλους αξιωματούχους.

17.10.2023 17:01

Αυξανόμενη η ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera στη μπλε γραμμή του Ισραήλ στο σημείο που βρίσκονται τα σύνορα με τον Λίβανο, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ολοένα και αυξανόμενη ένταση. 

Η επιχείρηση που ξεκίνησε με μία επίθεση την μέρα, έχει εξελιχθεί σε τρεις, τέσσερις ή πέντε επιθέσεις καθημερινά - κάποιες ως αντίποινα.

Στη Μπλίντα, ένα από τα σραηλινά φυλάκια χτυπήθηκε από αντιαρματικό της Χεζμπολάχ σήμερα. Επίσης χτυπήθηκαν και δύο φυλάκια στη Ματούλα και το Ραμίμ.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τέσσερις μαχητές από τον Λίβανο προσπάθησαν να διεισδύσουν από την περιοχή Alma Al-Shaab και ότι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Τώρα, ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός ανακτά τα πτώματα.

Έτσι, η κατάσταση στο Λίβανο γίνεται όλο και πιο τεταμένη. Ο αριθμός των επιθέσεων αυξάνεταιη. Το μέτωπο του Λιβάνου είναι σε άρρηκτη σχέση με την κλιμάκωση της κατάστασης στη Γάζα.

17.10.2023 16:45

Συναγερμός για ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ

Σύμφωνα με τη Haaretz, αυτή την ώρα συναγερμός έχει σημάνει στο βόρειο Ισραήλ όπου σημειώνονται ρήψεις ρουκετών.

17.10.2023 16:40

Επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ: "Δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας - Είμαι πλήρως υπεύθυνος για την αποτυχία”

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ, Ααρόν Χαλίβα, ανέφερε σε επιστολή του προς τα στρατεύματα την Τρίτη ότι κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του σε μονάδες των IDF τις τελευταίες έντεκα ημέρες, τόνισε "ξανά και ξανά ότι ο πόλεμος ξεκίνησε από μια αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών".

"Δεν καταφέραμε να κάνουμε τη δουλειά- είμαι πλήρως υπεύθυνος για την αποτυχία", πρόσθεσε, γράφοντας ότι "όλα όσα πρέπει να διερευνηθούν θα εξεταστούν, αλλά τώρα έχουμε μία αποστολή - να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο".

17.10.2023 16:34

Γάζα: Νεκρός από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή ανώτατος διοικητής της Χαμάς

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε τον ανώτατα διοικητή της Χαμάς Αϊμάν Νοφάλ στη Γάζα, ανακοίνωσε την Τρίτη η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς Ταξιαρχίες Izz el-Deen Al-Qassam.

Μέλος του ανώτερου στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Izz el-Deen Al-Qassam, ο Nofal ήταν επικεφαλής της κεντρικής περιοχής της Γάζας στην ένοπλη πτέρυγα.

17.10.2023 16:20

Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας απορρίπτει τον υποχρεωτικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει ότι η χώρα απορρίπτει τον υποχρεωτικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων και απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινό βομβαρδισμό.

Το υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ότι απαιτεί επίσης την άρση της πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας και την επιστροφή στην ειρηνευτική διαδικασία, η οποία έχει ανασταλεί από το 2014.

17.10.2023 16:08

Πρώην διοικητής CIA: «Παγίδες, νάρκες και γιλέκα αυτοκτονίας» – Με τι θα έρθει δυνητικά αντιμέτωπο το Ισραήλ κατά τη χερσαία επιχείρηση

Πρώην διοικητής της CIA δήλωσε στο Sky News ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια καλά προετοιμασμένη Χαμάς εάν εξαπολύσει χερσαία επίθεση.

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους δήλωσε ότι η Χαμάς είναι πιθανό να περιμένει τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις να εξαπολύσουν επίθεση.

"Θα υπάρξουν και πάλι παγίδες, νάρκες, δωμάτια θα ανατιναχτούν, θα υπάρξουν χρήστες γιλέκων αυτοκτονίας, όλα αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουν", είπε. "Σας διαβεβαιώνω ότι οι ισραηλινοί διοικητές έχουν πλήρη επίγνωση όλων αυτών και προσπαθούν να βρουν τρόπο να μετριάσουν τις ζημιές που είναι δυνατόν να προκληθούν. "Είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικές απώλειες. Η μάχη στις πόλεις εξαντλεί το πεζικό".

Περιέγραψε μια παρόμοια κατάσταση στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όταν τα ιρακινά στρατεύματα ασφαλείας με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του συνασπισμού προσπάθησαν να εκκαθαρίσουν το Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή.  "Είναι παρόμοιου μεγέθους με την πόλη της Γάζας με αντίστοιχο πληθυσμό και τους πήρε περίπου εννέα μήνες για να το κάνουν αυτό. Το Ισραήλ γνωρίζει ότι δεν έχει τόσο χρόνο", είπε.

CIA - Ντέιβιντ Πετρέους

17.10.2023 16:02

Συναγερμός για ρουκέτες σε κοινότητες στα σύνορα με τη Γάζα και στην πόλη Σντερότ

Γάζα

17.10.2023 15:55

ΥΠΕΞ Λιβάνου: Έτοιμο για «ανάφλεξη» το μέτωπο στα σύνορα με το Ισραήλ

Οι ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην "ανάφλεξη" του μετώπου, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι "ρίχνει λάδι στη φωτιά", αφού οι IDF και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά σχεδόν καθημερινά στα σύνορα του Λιβάνου, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ "δημιουργούσε ένταση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάφλεξη του μετώπου με τρόπο που είναι δύσκολο να περιοριστεί", είπε.

17.10.2023 15:48

Γάζα: Εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια περίπου 1.200 άνθρωποι – Ανάμεσά τους και 500 παιδιά

Περίπου 1.200 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 500 ανήλικα παιδιά, πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια στη Γάζα περιμένοντας τη διάσωσή τους, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, βασισμένες στις εκτιμήσεις με βάση τις κλήσεις κινδύνου που δέχθηκαν.

"Πολλές φορές οι γιατροί λένε ότι ακούνε τα θύματα να ουρλιάζουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό", δήλωσε στο AP ο Μοχάμεντ Αμπού Σελμία, γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα, του μεγαλύτερου ιατρικού κέντρου της Γάζας.

Ο τεράστιος αριθμός θυμάτων που θάφτηκαν κάτω από κατεστραμμένα κτίρια ρίχνουν φως στους αγώνες των ομάδων διάσωσης στη Γάζα που προσπαθούν να σώσουν ζωές, ενώ είναι αποκομμένοι από το διαδίκτυο και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, χωρίς καύσιμα και εκτεθειμένοι σε αδιάκοπες αεροπορικές επιδρομές.

17.10.2023 15:39

Λίβανος: 4 νεκρούς από αεροπορική επιδρομή των IDF αναφέρει η Ερυθρά Ημισέληνος

Η λιβανέζικη Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή των IDF στην περιοχή Aalma ech Chaab, στο νότιο Λίβανο

17.10.2023 15:36

Τους 80 έφτασαν οι νεκροί στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πλέον αυξηθεί στους 80, ανακοίνωσε το κυβερνητικό γραφείο Τύπου της Χαμάς.

17.10.2023 15:34

Μπαράζ συλλήψεων πολιτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καταγγέλουν Παλαιστίνιοι

Η Ένωση Υποστήριξης Κρατουμένων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Addameer, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν παλαιστινιακές ομάδες δικαιωμάτων στη Ραμάλα, τόνισε την αύξηση των συλλήψεων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με τουλάχιστον 650 άτομα να έχουν συλληφθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο διευθυντής του Κέντρου Νομικής Βοήθειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ιερουσαλήμ, Issam Arouri, δήλωσε ότι το Ισραήλ κατακρατεί τα πτώματα εκατοντάδων Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες.

"Οι αρχές κατοχής συνεχίζουν να παρακρατούν αυτές τις σορούς ως διαπραγματευτικό χαρτί. Δεν έχουμε ακούσει κανέναν πολιτικό ή εκπρόσωπο του ΟΗΕ να μιλάει για το πώς ένα κράτος μέλος του ΟΗΕ χρησιμοποιεί τα πτώματα ως παζάρια. Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου", δήλωσε. "Αυτή είναι η υποκρισία της διεθνούς κοινότητας".

17.10.2023 15:18

Ανησυχεί ιδιαίτερα η έλλειψη καυσίμων στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας καλεί όποιον έχει καύσιμα και πετρέλαιο να επικοινωνήσει με το προσωπικό του υπουργείου, μεταδίδει η Haaretz.

17.10.2023 15:11

Καθιστική διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ για απελευθέρωση ομήρων και παραίτηση Νετανιάχου

Δεν θα φύγουν μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στην Γάζα και μέχρι να παραιτηθεί ο Νετανιάχου: Δεκάδες Ισραηλινοί σε καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται μπροστά από του υπουργείο Αμυνας στο Τελ Αβίβ.

17.10.2023 15:03

Δεν αποκλείεται σύνδεση της επίθεσης στις Βρυξέλλες με τον πόλεμο

Ο Βέλγος ομοσπονδιακός εισαγγελέας δεν αποκλείει πλέον τη σχέση μεταξύ της επίθεσης της Δευτέρας στις Βρυξέλλες και της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

17.10.2023 15:02

Συνάντηση Νετανιάχου με τον Ρουμάνο ομόλογό του

Ο Νετανιάχου συναντάται με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό Μαρσέλ Τσιολάκου, τον πρώτο ξένο ηγέτη που επισκέπτεται το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

17.10.2023 14:52

Νεκρές μετά την επίθεση της Χαμάς 13χρονη Βρετανίδα και η μητέρα της σε κιμπούτς

Όπως αποκάλυψε η οικογένειά της, μία 13χρονη Βρετανίδα, που εξαφανίστηκε μετά την επίθεση των μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ, δολοφονήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17.10.2023 14:44

Πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το πέρασμα της Ράφα

Αρκετές αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν την Τρίτη περίπου ένα χιλιόμετρο από το πέρασμα της Ράφα, σύμφωνα με έναν παρατηρητή του CNN στο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας.

17.10.2023 14:43

Ο γ.γ. του ΟΗΕ στην Αίγυπτο

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Αίγυπτο καθώς η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα επιδεινώνεται, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

17.10.2023 14:39

Η Ιορδανία δεν θα δεχθεί Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δηλώνει ότι η χώρα του δεν είναι έτοιμη να υποδεχθεί Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Δεν θα υπάρξουν πρόσφυγες στην Ιορδανία, ούτε πρόσφυγες στην Αίγυπτο», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

17.10.2023 14:37

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών Ισραήλ-Λιβάνου

Το Al Jazeera μεταδίδει πως σημειώνεται ακόμη ένας γύρος ανταλλαγής πυρών στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

17.10.2023 14:32

Η Ιορδανία θα φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής μεταξύ Μπάιντεν και ηγετών Αιγύπτου και Παλαιστίνης

Η Ιορδανία θα φιλοξενήσει την Τετάρτη στο Αμμάν τετραμερή σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και Αιγύπτιους και Παλαιστίνιους ηγέτες για να συζητήσουν τις «επικίνδυνες» επιπτώσεις του πολέμου στη Γάζα στην περιοχή και την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

17.10.2023 14:26

Νοσοκομείο της Γάζας κλείνει εν μέρει λόγω έλλειψης καυσίμων

Ένα νοσοκομείο στη Γάζα αναγκάστηκε να κλείσει εν μέρει λόγω έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της περιοχής.

17.10.2023 14:21

Η Ολλανδία δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ ως επιπλέον βοήθεια στη Γάζα

Η ολλανδική κυβέρνηση υποσχέθηκε την Τρίτη 10 εκατομμύρια ευρώ σε επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, δηλώνοντας ότι ανησυχεί πολύ για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης για τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

17.10.2023 14:16

Μπαχτσελί: «Η Ιερουσαλήμ και το Όρος των Ελαιών είναι ιεροί τόποι των Μουσουλμάνων»

Ο εθνικιστής εταίρος της κυβέρνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ισχυρίστηκε σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας ότι «Η Ιερουσαλήμ είναι μουσουλμανική και ταυτόχρονα φέρει βαθιά ίχνη τουρκισμού. Το Όρος των Ελαιών, που περιγράφεται στο διάσημο έργο του αείμνηστου Φαλίχ Ριφκί Ατάι, βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ. Η Ιερουσαλήμ ήταν, είναι και θα είναι αιώνια ένας ιερός τόπος για εμάς. Δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί λέγοντας απλά 'έφυγε', δεν μπορεί να πέσει λέγοντας απλά "έπεσε", αυτή η ζυγαριά δεν θα αντέξει, δεν μπορεί και δεν θα αντέξει αυτό το βάρος λέγοντας ότι είναι 'του Ισραήλ».

Διαβάστε όσα είπε εδώ

17.10.2023 14:03

«Ακούμε ανθρώπους κάτω από τα ερείπια να φωνάζουν, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»

Ο Ahmad Shaheen, γιατρός στη Γάζα, περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση σήμερα το πρωί στον ανεξάρτητο βοσνιακό ειδησεογραφικό ιστότοπο Istraga: «Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, δεν σταματούν. Βομβαρδίζουν από όλες τις πλευρές - από αεροσκάφη, από τη θάλασσα, από το έδαφος».

«Οι άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν δεν μπορούν να σωθούν. Τους ακούμε να φωνάζουν, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από τραυματίες και νεκρούς».

17.10.2023 13:57

Η Ισπανία αυξάνει τη βοήθεια προς τη Γάζα κατά 1 εκατ. ευρώ

Η Ισπανία θα αυξήσει την ανθρωπιστική της βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας κατά 1 εκατ. ευρώ και είναι έτοιμη να στείλει περισσότερα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

17.10.2023 13:48

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν για νέα σύγκρουση

Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με ακόμη ένα κύμα σύγκρουσης από το μέτωπο της αντίστασης εάν δεν σταματήσουν οι «θηριωδίες» του στη Γάζα, ανέφερε την Τρίτη ένας αναπληρωτής διοικητής των επίλεκτων Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, όπως αναφέρουν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

17.10.2023 13:41

Σειρήνες ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ

17.10.2023 13:41

Γιατί καθυστερεί η εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας;

Τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει η εφημερίδα Jerusalem Post σε ανάλυσή της, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή της επίσκεψης του Τζο Μπάιντεν στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17.10.2023 13:38

Δραματική έκκληση της μητέρας της 21χρονης Ισραηλινής ομήρου

«Εκλιπαρώ τον κόσμο να φέρει το μωρό μου πίσω στην πατρίδα, πήγε μόνο σε ένα φεστιβάλ για να διασκεδάσει και τώρα βρίσκεται στη Γάζα και δεν είναι η μόνη», δήλωσε η Κέρεν Σαρφ Σεμ στους δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17.10.2023 13:37

Πολλοί τραυματίες από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε λιβανέζικες συνοριακές πόλεις

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ λιβανέζικων μεθοριακών πόλεων την Τρίτη, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου NNA την Τρίτη.

17.10.2023 13:33

Δεκάδες οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα σήμερα

Γάζα - Ισραήλ

17.10.2023 13:24

Ο ΥΠΕΞ του Λιβάνου λέει ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Μπου Χαμπίμπ, λέει πως το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

17.10.2023 13:21

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα καλούνται να δώσουν αίμα

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα προέτρεψε τους κατοίκους του θύλακα να δώσουν αίμα.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο ανέφερε ότι τα αποθέματα αίματος είχαν εξαντληθεί εν μέσω των ισραηλινών βομβαρδισμών και της εντεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

17.10.2023 13:15

Τρόφιμα για 4 με 5 ημέρες διαθέτουν τα καταστήματα στη Γάζα

Στα καταστήματα στη Λωρίδα της Γάζας, που πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό, υπάρχουν τρόφιμα για τέσσερις με πέντε ημέρες ακόμη, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP).

«Στα καταστήματα τα αποθέματα (τροφίμων) αρκούν για μερικές ημέρες, ίσως τέσσερις ή πέντε», επεσήμανε η Αμπίρ Ετέφα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κάιρο.

17.10.2023 13:13

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 16 δημοσιογράφων

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) αναφέρει ότι τουλάχιστον 15 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 11 Παλαιστίνιοι, τρεις Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος.

Άλλος ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας νωρίς το πρωί, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 16.

17.10.2023 13:06

Δεν υπάρχει ακόμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, λέει ο ισραηλινός στρατός

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι το Ισραήλ ανησυχεί για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός και το πέρασμα της Ράφα στη Γάζα από την Αίγυπτο παραμένει κλειστό, μεταδίδει το CNN.

17.10.2023 13:04

Ο Μακρόν θα επισκεφθεί «σύντομα» το Ισραήλ

Και ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να μεταβεί «σύντομα» στο Ισραήλ.

17.10.2023 13:01

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο μέτωπο

  • Οι IDF έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας από νωρίς σήμερα το πρωί, στοχεύοντας τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Ράφα, την Τζαμπάλια, το Χαν Γιουνίς και αλλού. Τις τελευταίες 24 ώρες, οι IDF επιτέθηκαν σε περισσότερους από 200 στόχους.
  • Οι IDF εξαπέλυσαν επίσης αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο σε απάντηση στη Χεζμπολάχ που εκτόξευσε αντιαρματικούς πυραύλους και τραυμάτισε τρεις Ισραηλινούς.
  • Το Ισραήλ προετοιμάζεται για την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη. Αργότερα την Τρίτη, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται στο Τελ Αβίβ.
  • Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αναφέρει ότι 344 παραμένουν σε νοσοκομεία μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, εκ των οποίων 82 σε σοβαρή κατάσταση. Περισσότεροι από 4.000 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Στη Γάζα, το υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 2.837.

17.10.2023 12:57

UNICEF: Μισό εκατ. παιδιά διατάσσονται να απομακρυνθούν -και ο μόνος τρόπος διαφυγής είναι η κατάπαυση του πυρός

Μισό εκατομμύριο παιδιά έχουν διαταχθεί από το Ισραήλ να απομακρυνθούν από τη Γάζα, δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF, αλλά ο μόνος τρόπος για να φύγουν είναι «μέσω της κατάπαυσης του πυρός».

17.10.2023 12:48

Συνεχίζονται οι μάχες Ισραήλ-Λιβάνου

Ο ισραηλινός στρατός λέει πως βομβαρδίζει στόχους στο νότιο Λίβανο ως απάντηση σε αντιαρματικά πυρά με στόχο τη Metula, μια πόλη κατά μήκος των συνόρων.

17.10.2023 12:45

Διεθνής εκπρόσωπος IDF: Η επόμενη φάση του πολέμου μπορεί να είναι διαφορετική από τις προσδοκίες

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την επόμενη φάση της εκστρατείας του κατά της Λωρίδας της Γάζας, αλλά είναι πιθανό όσα προετοιμάζουν να μην ανταποκρίνονται στις ευρέως διαδεδομένες προσδοκίες για μια επικείμενη χερσαία επίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού την Τρίτη.

«Προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι αυτά. Όλοι μιλούν για τη χερσαία επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο διεθνής εκπρόσωπος των IDF αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ.

17.10.2023 12:38

Διαπραγματεύσεις Φιντάν με Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν κάλεσε χθες Δευτέρα τον αρχηγό του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, για να συζητήσουν την απελευθέρωση αμάχων ομήρων που κρατά η οργάνωση στη Γάζα.

Ο Φιντάν και η Χανίγιε, που βρίσκεται στη Ντόχα του Κατάρ, συζήτησαν «τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και τη δυνατότητα απελευθέρωσης αμάχων» που κρατά η Χαμάς, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Τ/ΥΠΕΞ, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

17.10.2023 12:37

Σύνοδος Κορυφής το Σάββατο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής ηγετών για τη σύγκρουση το Σάββατο.

17.10.2023 12:35

Τελευταίος απολογισμός

Γάζα
Νεκροί: 2.808
Τραυματίες: 10.859

Κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Νεκροί: 57
Τραυματίες: 1.200

Ισραήλ
Νεκροί: 1.400
Τραυματίες: 3.500

17.10.2023 12:19

Οι IDF διεξάγουν δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα από το πρωί της Τρίτης

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές γύρω από τη Γάζα από τα ξημερώματα της Τρίτης.

17.10.2023 12:08

Τα νοσοκομεία παρέλαβαν 110 πτώματα από τη νότια Γάζα

Τα νοσοκομεία παρέλαβαν πάνω από 100 πτώματα από τη νότια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, λέει ο διευθυντής.

Ειδικότερα, νοσοκομεία της Γάζας παρέλαβαν 110 πτώματα από διάφορες περιοχές της νότιας Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, δήλωσε στο CNN ο Δρ Μοχάμαντ Ζακούτ.

17.10.2023 12:00

Όλα τα νοσοκομεία στη Γάζα θα μείνουν από καύσιμα «σε 24 ώρες»

Η προειδοποίηση προέρχεται από την παλαιστινιακή υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, UNRWA.

Η υπηρεσία είπε ότι αναμένει πως τα αποθέματα καυσίμων που λιγοστεύουν δεν θα κρατήσουν περισσότερο, εν μέσω μιας κλιμακούμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

17.10.2023 11:59

Αξιωματούχος της Χαμάς και αρκετοί συγγενείς του σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα

Ο διορισμένος από τη Χαμάς επικεφαλής των διελεύσεων στη Γάζα, Φουάντ Αμπού Μπτιχάν, και ορισμένοι από τους συγγενείς του σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, μετέδωσε το ραδιόφωνο της Χαμάς.

17.10.2023 11:51

Ο Χαμενεΐ λέει ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

17.10.2023 11:38

Άλλος ένας δημοσιογράφος νεκρός

Άλλος ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κατοικιών στη βόρεια Γάζα.

Πηγές δήλωσαν στο Anadolu ότι ο δημοσιογράφος Μοχάμαντ Μπαλούσα, ο οποίος εργαζόταν με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Palestine Today, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη γειτονιά Αλ-Σαφτάουι στη βόρεια Γάζα.

17.10.2023 11:37

Σειρήνες στο Μπερ Σεβά

17.10.2023 11:32

2.800 νεκροί στη Γάζα από τις επιθέσεις σε 115 εγκαταστάσεις υγείας

Τουλάχιστον 2.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και άλλοι 11.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Έχουν σημειωθεί 115 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας στην περιοχή, ανέφερε ο οργανισμός του ΟΗΕ.

17.10.2023 11:16

Υπουργείο Υγείας της Γάζας: 2.837 οι νεκροί

Δεκάδες θάνατοι αναφέρθηκαν στη Γάζα μετά τους βομβαρδισμούς που έπληξαν τη νότια Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας τον τρέχοντα αριθμό των νεκρών σε 2.837 άτομα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

17.10.2023 11:04

13χρονη Βρετανίδα έχασε τη ζωή της σε επιθέσεις της Χαμάς

Η μικρότερη από δύο Βρετανίδες αδελφές που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενες σκοτώθηκε σε επιθέσεις της Χαμάς, μετέδωσε το BBC.

17.10.2023 11:00

Τουλάχιστον 17 εργαζόμενοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

Τουλάχιστον 17 μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα (UNRWA) έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.

17.10.2023 10:56

Ισραηλινός στρατός: Το καθεστώς της Γάζας μετά τον πόλεμο θα είναι «παγκόσμιο ζήτημα»

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς της Λωρίδας της Γάζας μετά τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα θα είναι «παγκόσμιο ζήτημα» για διεθνή συζήτηση.

«Έχουμε όλα τα πιθανά σενάρια κατάληξης», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Ισραήλ θα καταλάβει πλήρως το έδαφος αυτό.

17.10.2023 10:46

Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε αντιαρματικό πύραυλο εναντίον ισραηλινού οχήματος στη Μετούλα

17.10.2023 10:42

Ο Σολτς προειδοποιεί Ιράν και Χεζμπολάχ να μην εμπλακούν στη σύγκρουση

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε να αποφευχθεί μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να μην αναμειχθούν στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Προειδοποιώ ρητά τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να μην παρέμβουν στη σύγκρουση», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο Βερολίνο.

17.10.2023 10:36

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις

Στεκόμενος μπροστά από το νοσοκομείο Νάσερ στο Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ένας υπάλληλος των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε στο Al Jazeera ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 30 παιδιών.

«Το Ισραήλ βάζει στο στόχαστρο τα παιδιά!» είπε, κρατώντας στην αγκαλιά του τη σορό ενός βρέφους.

17.10.2023 10:24

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές εν μέσω ισραηλινής στρατιωτικής ενίσχυσης

Οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα συνεχίζονται, με τουλάχιστον 10 σήμερα το πρωί. Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να μετακινεί στρατεύματα προς αυτό το τμήμα της χώρας.

Η απεσταλμένη του Al Jazeera λέει πως στην περιοχή κινούνται τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς και πολλοί στρατιώτες. Χρησιμοποιούνται επίσης σκάφη από τη θάλασσα με κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας.

17.10.2023 10:21

Αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Οι IDF λαμβάνουν αναφορές για πυροβολισμούς πλησίον της Metula κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

17.10.2023 10:16

IDF: «Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός - Το βίντεο με την όμηρο είναι ψυχολογική τρομοκρατία»

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, ταξίαρχος Daniel Hagari, διευκρίνισε την Τρίτη ότι «δεν ισχύει καμία κατάπαυση του πυρός. Συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου».

Όσον αφορά το βίντεο της ομήρου που δημοσίευσε η Χαμάς το βράδυ της Δευτέρας, ο Hagari είπε ότι πρόκειται για «ψυχολογική τρομοκρατία».

17.10.2023 10:03

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 17χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστίνης WAFA.

17.10.2023 10:01

ΜΜΕ Λιβάνου: Το Ισραήλ έριξε βόμβες φωσφόρου

Το Ισραήλ έριξε βόμβες φωσφόρου και στόχευσε αμάχους στα νότια λιβανέζικα σύνορα, με αρκετές απώλειες να αναφέρονται, μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA).

Οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν απευθείας την πόλη αλ-Νταχίρα, σκοτώνοντας πολλούς αμάχους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους που μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων σύμφωνα με το Alarabiya.

17.10.2023 09:58

«Καταστροφική και πρωτοφανής η πραγματικότητα στη Γάζα»

Το κυβερνητικό γραφείο Τύπου στη Γάζα αναφέρει ότι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από «την τρέχουσα ισραηλινή επίθεση ξεπερνούν όλους τους πολέμους που έχει υποστεί η Γάζα τα τελευταία χρόνια», μεταδίδει το Al Jazeera.

17.10.2023 09:55

Ο απεσταλμένος του OPEN στο Τελ Αβίβ

Το Ιράν είναι στα βόρεια σύνορα της χώρας, στον Λίβανο και υπάρχει πεποίθηση στην ισραηλινή ηγεσία και κυρίως στο υπ. Άμυνας και σε ανώτατους αξιωματούχους ότι το Ιράν είναι έτοιμο να εισβάλει και να ανοίξει δεύτερο μέτωπο στον Λίβανο από την ώρα που ο ισραηλινός στρατός θα εμπλακεί σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ και όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του OPEN, Σωτήρης Δανέζης.

17.10.2023 09:42

Φόβος για 84.000 έγκυες γυναίκες στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αδυνατεί να μεταφέρει βοήθεια και προμήθειες στη Γάζα, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο 84.000 έγκυες γυναίκες, δήλωσε εκπρόσωπος στο CNN.

Η Μάργκαρετ Χάρις τόνισε πως υπάρχουν 84.000 έγκυες γυναίκες στη Γάζα, με πολλές από αυτές να γεννούν καθημερινά. «Τα μωρά δεν νοιάζονται για τις βόμβες, έρχονται όταν έρχονται», είπε.

17.10.2023 09:38

Το Ισραήλ συνέλαβε ανώτερο Παλαιστίνιο πολιτικό, λένε οι Παλαιστίνιοι

Ο Αζίζ Ντουέικ, πρόεδρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους.

17.10.2023 09:22

Πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσαν ότι τουλάχιστον 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα ερείπια κτιρίων που έχουν στοχοποιηθεί, περιμένοντας διάσωση, μεταδίδει το Al Jazeera.

17.10.2023 09:16

Κοινή προσέγγιση θα προσπαθήσουν να υιοθετήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάσουν εκτάκτως σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης για να συμφωνήσουν σε κοινή προσέγγιση στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έπειτα από ημέρες εσωτερικών διαμαχών και μικτών μηνυμάτων από τις Βρυξέλλες.

«Νιώσαμε την ανάγκη να βάλουμε τάξη», εξήγησε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

17.10.2023 09:07

Οι IDF σκότωσαν ηγέτη της Χαμάς

Οι IDF σκότωσαν με επιτυχία τον Οσάμα αλ-Μαζίνι, ανώτερο μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και επικεφαλής του Συμβουλίου Σούρα της Χαμάς, τη Δευτέρα, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF και η Σιν Μπετ.

17.10.2023 09:03

Και ο Σολτς στο Ισραήλ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ταξιδεύει την Τρίτη στο Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης.

17.10.2023 09:01

Υπ. Εσωτερικών της Γάζας: Τουλάχιστον 49 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στις πόλεις Χαν Γιούνις και Ράφα της νότιας Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

17.10.2023 08:58

Σειρήνες στην περιοχή Tse'elim

Σειρήνες ηχούν στην περιοχή Tse'elim στο νότιο Ισραήλ μετά από 11 ώρες ηρεμίας, μεταδίδει η Haaretz.

17.10.2023 08:56

Η επίσκεψη Μπάιντεν δεν καθυστερήσει πιθανή χερσαία εισβολή στη Γάζα, λένε οι IDF

Ο ισραηλινός στρατός δεν αναμένει ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα περιπλέξει ή θα καθυστερήσει μια πιθανή χερσαία εισβολή στη Γάζα, δήλωσε εκπρόσωπος στο CNN.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, αντισυνταγματάρχης Jonathan Conricus, δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Μπάιντεν υποστηρίζει την εκστρατεία του Ισραήλ για την ήττα της Χαμάς.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος είπε επίσης ότι "η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί" και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος», πρόσθεσε ο Conricus.

17.10.2023 08:51

«Ισχυρές αεροπορικές επιδρομές» στη νότια Γάζα

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν τη νότια Γάζα, μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο Παλαιστίνιους στην περιοχή.

Οι επιδρομές φέρονται να στοχεύουν περιοχές όπου οι Παλαιστίνιοι διατάχθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο.

17.10.2023 08:49

Ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, έφτασε στο Ισραήλ.

17.10.2023 08:47

Ο ισραηλινός στρατός απέτρεψε «απόπειρα εισβολής τρομοκρατών από τον Λίβανο»

Οι IDF «σκότωσαν τέσσερις τρομοκράτες που επιχείρησαν να εισβάλουν στο Ισραήλ από τον Λίβανο», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF, οι τέσσερις τρομοκράτες επιχείρησαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στον συνοριακό φράχτη. Ως απάντηση, ο στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στην περιοχή.

17.10.2023 08:41

Τρομακτικές εικόνες

Μαχητές της Χαμάς με όπλα έξω από σπίτια αμάχων. Τη φωτογραφία δημοσίευσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Ισραήλ - Γάζα - Χαμάς

17.10.2023 08:32

Ο πρωθυπουργός του Καναδά ζητά άμεσο ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ζήτησε να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι απαιτείται επείγουσα βοήθεια για την αντιμετώπιση της όλο και πιο δύσκολης κατάστασης.

17.10.2023 08:30

Ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γερμανία «ανήσυχος» για τους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις

Ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γερμανία, ο Λέιθ Αράφε, επέκρινε χθες Δευτέρα τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τις γερμανικές αρχές στις δημόσιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, που χαρακτήρισε «υπερβολικούς».

«Είμαι βαθιά ανήσυχος για την υπερβολική αντίδραση σε ειρηνική αντιπολεμική διαδήλωση χθες στο Βερολίνο», ανέφερε ανακοίνωση της πρεσβείας. Το σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη» είναι κάλεσμα να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και να τηρηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόσθεσε.

17.10.2023 08:02

Η Ιαπωνία δίνει βοήθεια ύψους 10 εκατ. δολαρίων στους πολίτες της Γάζας

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Γιόκο Καμικάουα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Τόκιο θα παράσχει βοήθεια ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τους αμάχους στη Γάζα.

17.10.2023 07:56

«Τίποτα συγκεκριμένο» οι συζητήσεις Μπλίνκεν

Απεσταλμένος του Al Jazeera στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι δεν υπήρξε «τίποτα συγκεκριμένο» μετά τις συνομιλίες του Άντονι Μπλίνκεν με τους Ισραηλινούς ηγέτες σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και τις ασφαλείς ζώνες για τους αμάχους.

Ο Μπλίνκεν ήταν πολύ γενικός σε αυτά που είπε.

17.10.2023 07:49

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απορρίπτει το σχέδιο απόφασης της Ρωσίας

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απορρίφθηκε, χθες Δευτέρα, το βράδυ σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε από τη Ρωσία και προέβλεπε να ζητηθεί η κήρυξη «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, τη στιγμή που αναγγέλθηκε επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ την Τετάρτη.

17.10.2023 07:43

Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας στο πέρασμα της Ράφα

Το Al Jazeera Arabic μεταδίδει ότι η αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα έχει φτάσει στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επιβεβαίωση σχετικά με το πότε θα επιτραπεί η είσοδος του κονβόι στη Γάζα.

17.10.2023 07:39

NYT: Η επίσκεψη Μπάιντεν θα καθυστερήσει την ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ την Τετάρτη θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας για τουλάχιστον 24 ώρες.

17.10.2023 07:35

71 νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Στους 71 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic.

Πολλοί από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν γυναίκες και παιδιά.

17.10.2023 07:34

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε πάνω από 200 στόχους στη Γάζα μέσα σε 24 ώρες

Οι IDF ανακοίνωσαν το πρωί της Τρίτης ότι τις τελευταίες 24 ώρες εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον περισσότερων από 200 τρομοκρατικών στόχων που ανήκουν στη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ.

17.10.2023 07:32

Συνοπτικά τα σημαντικότερα των τελευταίων ωρών

Ακολουθούν τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών, σύμφωνα με τη Haaretz.

  • Μετά από δύο επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν (η τελευταία τη Δευτέρα) και μία επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ την Τετάρτη.
  • Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.300 άτομα, εκ των οποίων σχεδόν 300 στρατιώτες. Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 199 άτομα - πολίτες και στρατιώτες - κρατούνται αυτή τη στιγμή από τη Χαμάς.
  • Ένας από τους απαχθέντες πολίτες είναι η 21χρονη Γαλλοϊσραηλινή Μάγια Σαμ. Το βράδυ της Δευτέρας, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο σημάδι ζωής από έναν από τους ομήρους - ένα σύντομο απόσπασμα της Sham να μιλάει απευθείας στην κάμερα.
  • Στη Γάζα, το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

17.10.2023 07:29

Η Χαμάς δημοσίευσε το πρώτο βίντεο με Ισραηλινό αιχμάλωτο

Το πρώτο βίντεο με μία από τους 199 ομήρους που πήρε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, δημοσίευσε η ισλαμιστική οργάνωση.

17.10.2023 07:20

Πολλοί νεκροί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Χαν Γιουνίς της Γάζας

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι αναφέρθηκαν νεκροί και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

17.10.2023 07:15

Ανώτερος Αμερικανός στρατηγός στο Ισραήλ για συνομιλίες με τις IDF

Ο στρατηγός Michel E Kurilla, επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, πέταξε στο Ισραήλ σε ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι για συνομιλίες με Ισραηλινούς στρατιωτικούς ηγέτες, μεταδίδει το Sky News.

17.10.2023 07:14

Ισχυροί βομβαρδισμοί πυροβολικού από το Ισραήλ αναφέρθηκαν στη βόρεια Γάζα

Αναφορές για σφοδρούς βομβαρδισμούς από το ισραηλινό πυροβολικό σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το Al Jazeera.

17.10.2023 07:12

Σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες του Ισραήλ εκτοπίστηκαν

Σχεδόν 500.000 Ισραηλινοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας τους μέσα σε 10 ημέρες, αφότου άρχισαν οι επιθέσεις της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σε δημοσιογράφους σήμερα.

17.10.2023 07:12

ΗΠΑ και Ισραήλ καταρτίζουν σχέδιο για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα συνεργαστούν για την κατάρτιση σχεδίου προκειμένου να επιτραπεί διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

17.10.2023 07:12

Η Χαμάς «δεν φοβάται» τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Η Χαμάς, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα, πως «δεν φοβάται» τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, του παραθαλάσσιου θύλακα υπό τον έλεγχο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, το οποίο η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εννοεί να εξαλείψει εντελώς.

17.10.2023 07:11

Το Ισραήλ πλήττει θέσεις της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη «τρομοκρατικούς» στόχους, αναφερόμενος σε θέσεις του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου», ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

17.10.2023 07:04

Κλείδωσε το ταξίδι Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Τετάρτη το Ισραήλ για συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και για να καταστήσει σαφές ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα επαναβεβαιώσει την αλληλεγγύη με το Ισραήλ καθώς ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν μετά από συνομιλίες που διήρκεσαν περισσότερες από επτά ώρες με τον κ. Νετανιάχου.

17.10.2023 06:57

Προειδοποίηση Ιράν για «προληπτική ενέργεια» εναντίον του Ισραήλ

Το Ιράν προειδοποίησε χθες Δευτέρα ότι είναι πιθανή «προληπτική ενέργεια» εναντίον του Ισραήλ «τις προσεχείς ώρες», τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προετοιμασίες για να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας θα πυροδοτούσε ανταπόδοση σε άλλα μέτωπα, εγείροντας ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη.

17.10.2023 23:52

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το μέτωπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με το Ιράν και τη θέση που έχει πάρει να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Το Ιράν, μάλιστα, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι είναι πιθανή «προληπτική ενέργεια» εναντίον του Ισραήλ «τις προσεχείς ώρες», τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προετοιμασίες για να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ταξιδεύει στο Ισραήλ, αύριο Τετάρτη.