Στον δυτικό κόσμο το ένα τρίτο περίπου του φαγητού μας καταλήγει στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Αυτό ισούται με περίπου 1.3 δισεκατομμύρια τόνους φαγητού που πετάγεται και έχει μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στα οικονομικά μας. Αλλά ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέσο για να καταπολεμήσουμε αυτό το πρόβλημα είναι η κατάψυξη. Όμως, πολλοί από εμάς δεν είμαστε καν βέβαιοι για τους κανόνες, τι μπορούμε να καταψύξουμε και τι όχι. Πολλά από τα φαγητά που μαγειρεύουμε μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έχει σημασία να θυμόμαστε όμως ότι η διαδικασία της κατάψυξης δεν απομακρύνει εντελώς τα βακτήρια, οπότε μην διατηρείτε φαγητό έξω για μέρες πριν μπει στην κατάψυξη. Διαβάστε περισσότερα στο enallaktikidrasi.com