Small is beautiful!
Τα δίκτυα διευκολύνουν ποικιλοτρόπως, αλλά ταυτόχρονα αφυδατώνουν και ανθρώπους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Πριν από πολλά χρόνια, ίσως και περισσότερα από σαράντα, υπήρχε σε ιταλική εφηµερίδα µια µόνιµη καθηµερινή στήλη µε τίτλο «Ρωµαίος παρατηρητής» («Οsservatore romano»). Ενα περίεργο φαινόµενο που προηγήθηκε δεκαετίες ολόκληρες του σηµερινού ακατάσχετου συνδυασµού της δικτύωσης.
Η στήλη πήρε αργότερα και βαριά πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτό είναι µια άλλη συζήτηση, ενταγµένη στις ταραγµένες εκείνες εποχές.
Μάλλον πιο ανθρώπινα οι συνάνθρωποί µας πάλευαν την εποχή εκείνη να βρουν τα σηµεία επαφής που θα τους έφερναν πιο κοντά και θα τόνιζαν τα κοινά, κοινωνικά, οικονοµικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.
Από πού βρίσκει κανείς φτηνή και καλή πίτσα µέχρι σε ποιο σηµείο µε έµµεσο τρόπο συναντά τους δικούς του ανθρώπους.
Είναι προφανές ότι τώρα τα πράγµατα έχουν αλλάξει.
Ολοι αναζητούν το φτηνό, γρήγορο και ελκυστικό σηµείο που πιθανότατα θα το συζητούν οι πολλοί την επόµενη µέρα. Και θα το ξεχάσουν τη µεθεπόµενη. Γρήγορη ικανοποίηση, ακόµα γρηγορότερη λησµονιά. Τα δίκτυα διευκολύνουν ποικιλοτρόπως, αλλά ταυτόχρονα αφυδατώνουν και ανθρώπους.
Στις µέρες µας βέβαια παρατηρείται και ένα επιπρόσθετο στοιχείο αναζήτησης ενός καινούργιου (Αθηναίου) παρατηρητή. Από κει που στο παρελθόν τα πολιτικά κυνηγόσκυλα αναζητούσαν είτε τις µεγάλες ολοκληρώσεις, είτε σηµαντικές προσωπικότητες µε ευρύτατο πέρασµα στην κοινωνία, τώρα το έχουν δει αλλιώς. ∆ύο τινά συµβαίνουν, το δε ένα είναι πρωτοφανές. Ο,τι κυκλοφορεί «έξω από το µαντρί» κυνηγιέται ανηλεώς, λες και είναι ο κρίσιµος παράγων που θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει την οριακή νίκη σε αυτές τις εκλογές.
Το γιατί, ρωτήστε τα κοµµατικά επιτελεία.
Εγώ δεν έχω ιδέα γιατί δεξιοί πάσης φύσεως και αντίστοιχοι αριστεροί αναµένονται µε ανοιχτές τις αγκάλες στα κατά τόπους ψηφοδέλτια.
Κανονικά, σε µια πολιτεία που αναζητά νέους ανθρώπους, νέες ιδέες και κυρίως όρεξη, αυτούς έπρεπε να ψάχνουν και να αναδεικνύουν και όχι το παλιό και φθαρµένο.
Φαίνεται όµως ότι «για τους νεαρούς γέροντες της πολιτικής» είναι πιο εύκολη η επικοινωνία και η συνεννόηση µε το παρελθόν.
Οψόµεθα.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr