Ο Αντώνης Διαματάρης παραιτήθηκε, τελικά, λόγω των social media
Μερικές επισημάνσεις για ένα πολιτικό ατόπημα το οποίο προκάλεσε θυμηδία και κάποιες σκέψεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Έπειτα από όλα όσα έγιναν, την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, την οποία και έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτές οι εξελίξεις έρχονται λίγες ημέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Columbia. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα – η ιστορία είναι γνωστή και προκαλεί θυμηδία. Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα ότι είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία. Κατόπιν τούτων, του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό. Πηγές τού Μαξίμου, μάλιστα, επισήμαναν ότι είναι μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μακράς φιλίας που τον συνδέει με τον κ. Διαματάρη, κ.λπ. κ.λπ.
Όλη η αυτή η υπόθεση, προφανώς, γεννά κάποιες σημαντικές σκέψεις…
Σε πρώτη φάση, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχείρησε να παρακάμψει το όλο πρόβλημα, με το επιχείρημα ότι ο Αντώνης Διαματάρης επελέγη για τη θέση υφυπουργού με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό για την πολύχρονη δραστηριότητα και πείρα του - κι όχι για το μεταπτυχιακό του. Εντάξει, μπορεί το εν λόγω επιχείρημα να έχει κάποια βάση, όμως δεν μπορεί να καθαρίσει την πολιτική «μουντζούρα», το προσωπικό ηθικό και πολιτικό ατόπημα του υφυπουργού.
Σε μια δεύτερη φάση, ας δεχτούμε ότι ο κ. Διαματάρης δεν σκέφτηκε πολύ σοβαρά την παραίτησή του, για τους δικούς του λόγους. Για ποιον λόγο, όμως, πήρε τόσο πολύ χρόνο στην κυβέρνηση ώστε να ζητήσει την ξεκάθαρη αποπομπή από τη θέση του, ενισχύοντας την κομματική θέση της περί αριστείας και αρίστων;
Σε μια τρίτη φάση, δίχως αξιολογική σειρά στις σκέψεις-συμπεράσματα που προκύπτουν, η όλη υπόθεση είχε αυτό το αποτέλεσμα κι αυτή την κατάληξη επειδή συζητήθηκε από τα social media, σε μια αέναη κίνηση με shares, likes και comments. Όλα αυτά την ίδια στιγμή κατά την οποία το θέμα Διαματάρη δεν μεταδόθηκε από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης αναλογικά με τον σάλο τον οποίο προκάλεσε. Επομένως, η άποψη πως τα social media είναι ικανά να σημειώσουν νίκες υπό συνθήκες mediaκής ομερτά είναι αληθής και ίσως το ρεζουμέ της όλης ιστορίας – για να τα λέμε όλα όπως είναι.
Θα μου πεις, «τώρα ανακάλυψες τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;». Χαίρω πολύ, Σπύρος Σεραφείμ. Εγώ ακόμα, λοιπόν, ίσως να μην την ξέρω επακριβώς, αλλά σε κάθε περίπτωση την αντιλαμβάνομαι. Το θέμα είναι ότι τώρα την ανακαλύπτουν κάποιοι πολιτικοί, πιθανώς τώρα να νιώσουν τη σκληρή αλήθεια που εμφανίζεται στα timeline μας.
Εκεί, δηλαδή, που μπορεί να διαβάσεις την είδηση αυτούσια, μέχρι ότι παραιτήθηκε ο κ. Διαματάρης για να αφοσιωθεί στην ακαδημαϊκή του καριέρα. Εντάξει, με μπόλικο, «μαύρο» χιουμοράκι…
Λωρίδα της Γάζας: Ώρα εκεχειρίας σε τεντωμένο σχοινί - Οι απειλές Νετανιάχου, η στάση της Χαμάς και η παρέμβαση Τραμπ
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
ΗΠΑ: Σταμάτησε να λειτουργεί το TikTok – Οι χρήστες ελπίζουν σε μια παρέμβαση του Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr