Καθαρισμός...εις βάθος!!!
Η ocLean αποτελεί μια καινοτόμα εφαρμογή για smartphones μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας, όταν εντοπίζουμε μόλυνση σε βυθούς, να επικοινωνούμε το πρόβλημα άμεσα και σε λίγα μόλις βήματα.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Γράφει η Όλγα Κωνσταντάρα μαθήτρια της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και από το τμήμα marketing της ocLean.
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ένταση με την οποία εμφανίζεται το φαινόμενο της μόλυνσης των θαλασσών. Αμέτρητες έρευνες έχουν αποδείξει ότι μέχρι το 2050 τα σκουπίδια στον βυθό θα ξεπερνούν κατά πολύ σε αριθμό τα ψάρια. Οι παράγοντες που συνέβαλαν στην κατάσταση αυτή είναι αρκετοί και το εγχείρημα για ερμηνεία τους θα ήταν δύσκολο. Μεγαλύτερη πρόκληση δε που η εποχή μας καλεί να αντιμετωπίσουμε είναι ο καθαρισμός των τεράστιων αυτών υδάτινων εκτάσεων. Έτσι μια ομάδα μαθητών από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, με συντονίστρια φέτος την μαθηματικό κ. Μελίνα Μπρόζου, προσπαθεί να κάνει το όνειρο των καθαρών βυθών πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο του ομίλου επιχειρηματικότητας, μια δράση που πραγματοποιείται μετά το πέρας των μαθημάτων του σχολείου, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν μια εικονική επιχείρηση ενός καινοτόμου προϊόντος ή υπηρεσίας. Κατά αυτόν τρόπο οι μαθητές εστίασαν το ενδιαφέρον τους στη δημιουργία μιας υπηρεσίας που θα συμβάλει στον καθαρισμό των θαλασσών. Η κοινωνικού και οικολογικού προσήμου επιχείρηση που δημιούργησαν ονομάζεται «ocLean», ώστε να αποδοθεί η διττή έννοια των αγγλικών λέξεων (ocean και clean) σε μια. Με slogan «Νοιάζομαι και δρω για έναν καθαρό βυθό» έχει βάλει πλώρη προς την επίτευξη του στόχου της.
Βασικό εργαλείο της ocLean αποτελεί μια καινοτόμα εφαρμογή για smartphones μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας, όταν εντοπίζουμε μόλυνση σε βυθούς, να επικοινωνούμε το πρόβλημα άμεσα και σε λίγα μόλις βήματα. Ο χρήστης της εφαρμογής/app αφού εντοπίσει τη ρύπανση θα μπορεί να επιλέξει το είδος (μόλυνση από πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) και το μέγεθος της μόλυνσης και παράλληλα να δώσει και τις ακριβείς συντεταγμένες αφού η εφαρμογή καταγράφει άμεσα τα δεδομένα πάνω σε κοινόχρηστο χάρτη. Εκεί, όταν η ένδειξη είναι κόκκινη σημαίνει ότι έχει εντοπιστεί μολυσμένη περιοχή. Όταν είναι η ένδειξη είναι πράσινη σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί και η περιοχή έχει καθαριστεί ! Επάνω στο χάρτη καταγράφεται το ιστορικό των ενεργειών, όπως επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να ανεβάσει ο χρήστης φωτογραφίες του ‘πριν’ και του ‘μετά’ για μία ουσιαστική και υπεύθυνη θέση, για ένα καλύτερο μέλλον.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr