Cooking Class από τον ΕΟΣ Σάμου και τη σεφ Ντίνα Νικολάου
Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στο Yoleni’s Flagship store στο Κολωνάκι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου και ο ΕΟΣ Σάμου μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό ταξίδι στις γεύσεις του σαμιακού αμπελώνα. Το cooking class με τίτλο «Γευστικό ταξίδι στη Σάμο» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στο Yoleni’s Flagship store, Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι, από τις 19:00 έως τις 21:00, στον 3ο όροφο.
Εκεί, θα μπορούμε να γνωρίσουμε όλη τη πλούσια γκάμα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου.
Οι συμμετέχοντες στο cooking class θα μαγειρέψουν παρέα με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, χρησιμοποιώντας στις συνταγές τα αρωματικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου αλλά και συνοδεύοντας με αυτά, τα πιάτα που θα φτιάξουν. Έτσι, θα ανακαλύψουν τις γεύσεις και τα αρώματα των εκλεκτών οίνων από το μοναδικό σαμιακό αμπελώνα, πάντα με την μεθοδική καθοδήγηση της σεφ.
Οι πρωτότυπες ιδέες, συνταγές και γαστρονομικά μυστικά είναι άλλωστε τα τρία στοιχεία που καθιστούν τα Yoleni’s Cooking Classes μοναδικά! Παράλληλα, η ιστορία, ο τρόπος παραγωγής αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του συνεταιρισμού θα παρουσιαστούν από εκπρόσωπο του ΕΟΣ Σάμου κατά τη διάρκεια του cooking class.
Ο ΕΟΣ Σάμου είναι ένας από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς της Ελλάδας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οινοποιείων της χώρας μας. Το πασίγνωστο σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου συγκεντρώνουν εκατοντάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Δεν χρειάζονται λοιπόν άλλες αφορμές για να τα απολαύσουμε με πρωτότυπες συνταγές, γλυκές και αλμυρές.
Μία μοναδική βραδιά μας περιμένει λοιπόν, γεμάτη μαγειρική γνώση και οινική απόλαυση. Όλα προσφορά του ΕΟΣ Σάμου και της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου!
Για δηλώσεις συμμετοχής στα Yoleni’s Cooking Classes: https://www.yolenis.com/en-us/yolenis-cooking-classes-by-dina-nikolaou-booking
*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε:
Παναγιώτης Ντάρμος Τηλ: 210 6014125, κιν: 698 2472019, pntarmos@beyondcommunications.gr
Μαίρη Μαρίπα Tηλ: 210 6014024, κιν.: 694 5467076, maripa@beyondcommunications.gr
Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:
Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών-μελών του. Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες.
Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.
Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
«Χειμωνιάτικο» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας - Προβλήματα λόγω ανέμων
Νέες αποκαλύψεις για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υποδυόταν τη μητέρα του Παναγιωτάκη σε δημοσιογράφο
Πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ παιδί προσβάλλεται από γρίπη των πτηνών
Είναι το «Labour» της Paris Paloma το φεμινιστικό anthem της Gen Z;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr