Τζόρνταν, Αντετοκούνμπο, Ντουράντ, Κάρι: Έτσι «σκοράρουν» στην επιχειρηματικότητα
Αρκετοί αστέρες του αθλητισμού επενδύουν μέρος των κερδών τους σε start-up εταιρείες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Το παράδειγμα δεκάδων άλλων αθλητών του ΝΒΑ κι όχι μόνο που αποφάσισαν να επενδύσουν μέρος των κερδών τους σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) ακολούθησε πρόσφατα ο Γιάννης Ανετοκούνμπο που έγινε συνιδιοκτητής της εταιρείας αθλητικής διατροφής, Ready Nutrition.
Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και παράγει αποκλειστικά φυσικά, βιολογικά αθλητικά προϊόντα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων μπάρες πρωτεΐνης αλλά και πρωτεϊνούχου νερού. Η Ready Nutrition διαθέτει τα προϊόντα της σε 8.000 καταστήματα στις ΗΠΑ. Θυμίζουμε πως το 2014 σε μια αντίστοιχη εταιρεία είχε επενδύσει ο Κόμπι Μπράιαντ και πιο συγκεκριμένα στο ισοτονικό Body Armor, η ζήτηση του οποίου απογειώθηκε μαζί με την αξία της εταιρείας.
Ο Μάικλ Τζόρνταν, επίσης, έχει κατά καιρούς επενδύσει σε διάφορες startup εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ όπως την Gigster που απευθύνεται σε web engineers και developers. Ο Κέβιν Ντουράντ το 2016 είχε επενδύσει 1 εκατ.δολάρια στην εταιρεία διανομής τροφίμων Postmates. Πρόσφατα οι New York Times έγραψαν πως η Uber Technologies πρόσφερε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να την εξαγοράσει!
Ο Στεφ Κάρι απέκτησε ποσοστό στην CoachUp , μια πρωτότυπη ιδέα που φέρνει σε επαφή αθλητές με προπονητές για εξειδικευμένη εκγύμναση. Ο θρύλος του μπέιζμπολ Ντέρεκ Τζίτερ (των Νιου Γιορκ Τζάιαντς) πίστεψε στο εγχείρημα ενός digital αθλητικού περιοδικού με πρωτότυπο περιεχόμενο, ξεχωριστές , ανθρώπινες ιστορίες αθλητών, το «The Players Tribune».
Οι ελληνικές start-up γύρω από τον αθλητισμό
Αρκετοί είναι όμως και οι Έλληνες αθλητές που ασχολήθηκαν με την επιχειρηματικότητα «ποντάροντας» στις νέες τεχνολογίες. Ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος ίδρυσε το Athlenda.com , μια πλατφόρμα στην οποία ο ενδιαφερόμενος (είτε είναι ομάδα, είτε ατζέντης, σκάουτερ κλπ) μπορεί να έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες προφίλ αθλητών τα οποία συνοδεύονται από πληροφορίες και βίντεο.
Ο Κωνσταντίνος Συνοδινός πρώην αθλητής του καράτε δημιούργησε το ChampionsID.com μια ψηφιακή πλατφόρμα που επίσης δίνει την ευκαιρία σε αθλητές ανά τον κόσμο να παρουσιάσουν το ταλέντο τους λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ αθλητών, προπονητών, συλλόγων.
Πρωτότυπη ήταν και η ιδέα της Racecheck(η αρχική σκέψη ανήκει στον Αλέξανδρο Τάντη ερασιτέχνη αθλητή του τρίαθλου) που ήρθε να συμπληρώσει το κενό που υπήρχε στον χώρο της βιομηχανίας του αθλητικού τουρισμού. Η Racecheck βοηθάει ερασιτέχνες αθλητές να ανακαλύψουν και να αξιολογήσουν παγκοσμίως διοργανώσεις αθλημάτων αντοχής.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος πρώην πρωταθλητής στο πόλο (με την Βουλιαγμένη) δημιούργησε το Fundathlon.com ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο που δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές, ή σε ομάδες σε προσελκύσουν υποστηρικτές και χορηγίες.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr