Η Σεμένια της Ινδίας που δικαιώθηκε στο CAS αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη
Αποκαλούν την Ντίτι Τσάντ την «Σεμένια της Ασίας». Είναι η πιο γρήγορη γυναίκα στην Ινδία και το 2015 είχε κερδίσει στο CAS την έφεση για τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Στην συντηρητική Ινδία του 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων κανείς δε μιλάει δημόσια για την ομοφυλοφιλία. Ακόμα και για τα δημόσια πρόσωπα αποτελούν ταμπού ακόμα και οι υπαινιγμοί τους για το θέμα.
Φανταστείτε λοιπόν τι έγινε με την αποκάλυψη της πιο γρήγορης αθλήτριας της χώρας πως είναι ομοφυλόφιλη και μοιράζεται τη ζωή της με μία άλλη γυναίκα κάτοικο της ίδιας πόλης που μένει.
Η 23χρονη Ντίτι Τσαντ είναι ένα θρύλος για την χώρα αλλά με τις δηλώσεις που έκανε στην Indian Express την περασμένη Κυριακή ταρακούνησε συθέμελα το θεοκρατικό καθεστώς αλλά και τους άκρως συντηρητικούς συμπατριώτες της, ενώ φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το θέμα των περιορισμών της IAAF για τις αθλήτριες με υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης από ότι οι γυναίκες.
«Η αγάπη δεν έχει όρια»
Για την ώρα πάντως η δήλωση της «πως μοιράζεται την ίδια στέγη με μία γυναίκα που αποτελεί ο σύντροφο, εξομολογητή και πηγή πίστης και αγάπης» έχει γίνει αποδεκτή με θετικά σχόλια στα social media ενώ πολλοί την επαινούν για το θάρρος της και την γενναιότητα της να δημοσιοποιήσει την προσωπική της ζωή. «Όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να είναι μαζί με όποιον θέλουν. Υποστηρίζω το δικαίωμα εκείνων που θέλουν να είναι σε σχέση με άτομα του ίδιου φύλου εφόσον αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή. Η αγάπη δεν έχει όρια», συμπλήρωσε η Τσαντ.
Η Σεμένια της Ασίας και η νίκη στο CAS
Η 23χρονη σπρίντερ έκανε τις δηλώσεις μετά και νέα εξέταση του «genter test» σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχει θέσει η IAAF.
Η Τσαντ όπως και η νοτιοαφρικανή Κάστερ Σεμένια έχει υπερανδρογονισμό, δηλαδή, παράγει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.
Το 2015 είχε κερδίσει την έφεση στο Δικαστήριο διαιτησίας για τον αθλητισμό (CAS) ανοίγοντας το δρόμο για τους αθλητές με υπερανδρογένεια να αγωνιστούν σε αγώνες 100 μέτρων και 200 μέτρων. Ομως στις αρχές Μαΐου το CAS με νέα του απόφαση δικαίωσε την IAAF (παγκόσμια ομοσπονδία) στην απόφαση της να επιβάλει όρια και να υποβάλει τις αθλήτριες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε ειδική θεραπεία για να μειώσουν τα ποσοστά και να αγωνιστούν.
Στοχεύει σε διάκριση στο Τόκιο
Η 23χρονη σπρίντερ είναι ένα είδωλο για την αθλητισμό της Ινδίας. Κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 και στόχος της είναι νέες διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις εντός του 2019 συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020. Να σημειωθεί πως η Τσαντ δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του συντρόφου της για να την σώσει όπως είπε από αδικαιολόγητη έκθεση στην δημοσιότητα.
Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων επαίνεσαν την Τσαντ για το θάρρος της. Η ινδική LGBT και ακτιβιστής δικαιωμάτων Harish Iyer την αποκάλεσε να «φάρο της ελπίδας» και πως «Η Dutee Chand έχει ανοίξει το δρόμο για πολλούς, απλά στέκεται για τον εαυτό της».
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr