Χρήστος Κόντης: Η καρδιακή προσβολή και η ζωή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (vid)
Ο Έλληνας τεχικός εργάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και παραχώρησε εφ όλης της ύλης συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά ┋
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Αλ Χάτα, βρίσκει η νέα αγωνιστική σεζόν τον Χρήστο Κόντη. Βέβαια, αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που ο 44χρονος τεχνικός εργάζεται στο συγκεκριμένο ομοσπονδιακό κράτος, καθώς είχε διατελέσει και βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το 2013 στην Αλ Νασρ.
Ο Χρήστος Κόντης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Dubai Sports αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν, στη συνεργασία που είχε με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ περιέγραψε και τις πρώτες εντυπώσεις του από τη νέα του ομάδα, την Αλ Χάτα.
«Βρίσκομαι στη Χάτα περίπου τέσσερις μήνες. Είναι μεγάλη χαρά μου να βρίσκομαι εδώ. Μου αρέσει πολύ. Έχω κάνει μερικές -όχι ακριβώς- εξορμήσεις στα ρεπό μου, αλλά έχω πάει βόλτα με το αυτοκίνητο και έχω δει τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της πόλης. Είμαι βέβαιος πως θα είναι πολύ ωραία τον χειμώνα. Για να σας πω την αλήθεια, το σημαντικότερο είναι πως μπορείς να επικεντρωθείς στο ποδόσφαιρο. Η Χάτα δεν έχει το θόρυβο ή την κίνηση του Ντουμπάι, του Άμπου Ντάμπι, επομένως είναι σημαντικό που μπορώ να ασχοληθώ με τη δουλειά μου. Μόνο όταν κοιμάμαι δεν σκέφτομαι το ποδόσφαιρο. Όλα είναι κοντά. Δεν καθυστερείς να πας ή να φύγεις από την προπόνηση».
Για την καριέρα του δήλωσε: «Άρχισα να αγωνίζομαι σε επαγγελματικό επίπεδο με τη φανέλα του Εθνικού το 1994 και έμεινα στην ομάδα για πέντε χρόνια. Ο Ολυμπιακός με αγόρασε και με έδωσε δανεικό σε Εθνικό και Πανιώνιο».
Για τον Ολυμπιακό συγκεκριμένα είπε:«Θυμάμαι τους σπουδαίους παίκτες, με τους οποίους είχα την τύχη να αγωνιστώ. Τζιοβάνι, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Καρεμπέ είναι μόνο μερικοί εξ αυτών. Ο Τζόρτζεβιτς, επίσης, ήταν ένας φανταστικός προπονητής. Πλέον, τον αισθανόμαστε Έλληνα επειδή ζει πολλά χρόνια στη χώρα και έχει παντρευτεί Ελληνίδα. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησα τρία πρωταθλήματα σε τρία χρόνια. Βέβαια, δεν αγωνιζόμουν όσο θα ήθελα. Έπαιζα περίπου 22-25 αγώνες ανά σεζόν. Ήταν καλά γιατί ήμουν νέος και ήταν σημαντικό να αγωνίζομαι σε μία τόσο ιστορική και μεγάλη ομάδα».
Για το έμφραγμα που υπέστη μετά από έναν αγώνα με την ΑΕΚ Λάρνακας το 2011: «Μία ημέρα πριν από τον αγώνα ένιωσα ένα κάψιμο στο στήθος, αλλά θεώρησα πως ήταν κάποια ίωση. Πήγαμε στο ξενοδοχείο, μίλησα με τον γιατρό της ομάδας και μου είπε ότι θα κάνουμε εξετάσεις μετά τον αγώνα. Πήγα κανονικά στο γήπεδο, ξεκίνησα την προθέρμανση, αλλά ένιωσα ξανά αυτό το κάψιμο. Έπαιξα τον αγώνα, αλλά δεν τα πήγα καλά, ενώ φέραμε ισοπαλία. Ήμουν αρκετά νευρικός μετά το παιχνίδι, πράγμα σπάνιο για εμένα
Μετά τον αγώνα, πήγα στο νοσοκομείο, έκανε καρδιολογικές εξετάσεις, αλλά δεν φάνηκε κάτι. Επέστρεψα σπίτι μου και μετά από δύο ώρες ένιωσα ξανά έναν πόνο στον στήθος, σαν να σε πατάει ελέφαντας. Δεν κατάλαβα τι συνέβη. Ο γιατρός ήρθε σπίτι και τελικά αποδείχθηκε πως είχα πάθει έμφραγμα. Όταν ο γιατρός μού εολίπε ότι πρέπει να σταματήσω το ποδόσφαιρο δεν με πείραξε από τη στιγμή που ήμουν καλά στην υγεία μου. Ήμουν 36 ετών, γεμάτος απ' όσα είχα πετύχει και δεν με πείραξε ιδιαίτερα».
Για την κατάκτηση του Euro το 2004: «Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σύνολο παικτών κι ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο, το οποίο μας οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης. Οι περισσότεροι παίκτες έπαιζαν μαζί από τις μικρές εθνικές ομάδες και έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του Euro. Προσωπικά, έπαιξα με κάποιους εξ αυτών στις μικρές εθνικές ομάδες, καθώς είναι ποδοσφαιριστές της γενιάς μου. Ήταν όλοι πολύ ταλαντούχοι παίκτες που είχαν δίψα να πετύχουν σημαντικά πράγματα στην καριέρα τους. Πέτυχαν κάτι σπουδαίο για τη χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το ΑΠΟΕΛ είπε: «Η δεύτερη σεζόν στην ΑΕΚ δεν εξελίχθηκε όπως τα περίμενα. Έπαιξα λίγο και είχα μερικά προβλήματα με κάποιους ανθρώπους στην ομάδα. Χρειαζόμουν μία αλλαγή. Είχα προτάσεις και από ομάδες της Ελλάδας, αλλά ήθελα να πάω σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους επειδή στην καριέρα μου έπαιζα πάντα στο κορυφαίο επίπεδο. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου και ήθελα να αποτελέσω μέλος του. Ο προπονητής ήταν Έλληνας και μου έκανε μία πολύ καλή πρόταση. Είπα στη γυναίκα μου πως πρέπει να πάμε για να κάνουμε μία αλλαγή στη ζωή μας. Ήταν εύκολο να προσαρμοστώ από την στιγμή που μιλούμε την ίδια γλώσσα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήρθε στην ομάδα περίπου 1,5 χρόνο αργότερα.Έπαιξα για δύο χρόνια και στην ΑΕΚ, η οποία είναι επίσης μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας. Αγωνίστηκα σε μία καλή περίοδο για την ομάδα, με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είναι τώρα Ομοσπονδιακός τεχνικός στην Πορτογαλία. Έμαθα πολλά δίπλα του»,
Για την Αλ Χάτα είπε: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα. Είμαι καινούργιος για τους παίκτες και οι παίκτες είναι καινούργιοι για εμένα. Είναι ένα νέο πρότζεκτ, το οποίο θέλουμε να ακολουθήσουμε βήμα-βήμα. Ο στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Προφανώς έχω τον ίδιο στόχο, αλλά παράλληλα θέλω να χτίσω μία ομάδα που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι και θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τη νίκη. Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα και ελπίζω στο μέλλον να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Δεν συμβιβάζομαι με την παραμονή. Ο προσωπικός μου στόχος είναι υψηλότερος. Αν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με την παραμονή στην κατηγορία, τότε δεν θα βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές να έχουν μεγαλύτερους στόχους στην καριέρα τους και να πετυχαίνουν περισσότερα πράγματα. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως κάθε παιχνίδι είναι και μία νέα πρόκληση. Αν σκεφτόμαστε μόνο την αποφυγή του υποβιβασμού, δεν θα καταφέρουμε τίποτα».
Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα: Επιμένει ο Νετανιάχου στο τελεσίγραφό του – Καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής από τη Χαμάς
Τέσσερα προγράμματα ύψους 1 δισ. ευρώ για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κατοικιών – Τι πρέπει να ξέρετε
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr