Μαρκ Αλεξάντερ για το Athens Alive: «Δεν απέχουν πολύ οι επόμενες εξελίξεις»!
Η θέση του εκπροσώπου της «Redstone» για τη νομική προεργασία της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα του Athens Alive, η νέα στρατηγική συνεργασία με την «Poseidon» και τα νέα οικονομικά στοιχεία του πρότζεκτ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Πέρασαν 7 μήνες και 2 μέρες (10 Μαΐου 2018) απ’ την τελευταία επίσημη ανακοίνωση ή θέση της «Redstone» για το «Athens Alive». Ηταν η περίοδος των συνεχόμενων ραντεβού των μελών της κοινοπραξίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, όπου υπήρξε ενημέρωση απ’ την πλευρά του consortium, για τη δημιουργία ομάδων εργασίας με την κυβέρνηση, μαζί με… σπόντες για ορισμένες «τρίτες» πλευρές, που θα ήθελαν τον κατακερματισμό του πρότζεκτ σε κομμάτια, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Εκτοτε επισήμως δεν βγήκε το παραμικρό προς τα έξω, με τα στελέχη του «Alive» να τηρούν μία απόλυτα αθόρυβη στρατηγική, την ώρα που ωστόσο προχωρούν τις επαφές τους και τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων του πλάνου. Πάνω σ’ αυτή τη λογική ήταν και η επίσημη ανακοίνωση της Τετάρτης (12 Δεκεμβρίου) απ’ τη «Redstone» για την έναρξη συνεργασίας με την εταιρία «Poseidon» η οποία μπαίνει στο fund, για να προετοιμάσει τη μελέτη του έργου πάνω στις διεθνείς συνθήκες περιβαλλοντολογικής και κλιματικής προστασίας.
Το πιο σημαντικό είναι πως με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η κοινοπραξία δείχνει πως το όλο πρότζεκτ όχι μόνο δεν έχει «ξεθωριάσει», αλλά πλέον δουλεύεται ολοένα και πιο δυνατά, με νέες στρατηγικές συμμαχίες. Εν αναμονή πάντα και των τελικών κινήσεων απ’ την πλευρά της κυβέρνησης για τη νομική θωράκιση του έργου, όπως επιβεβαίωσε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ethnos.gr, ο εκπρόσωπος της «Redstone», Μαρκ Αλεξάντερ.
«Γνωρίζω πολύ καλά πως η κυβέρνηση, οι υπηρεσίες της και οι ομάδες εργασίας που έχουμε δημιουργήσει, δουλεύουν πολύ σκληρά πάνω στο νομικό σκέλος και την προετοιμασία του νόμου για την αλλαγή του συντελεστή δόμησης. Πιστεύω ότι δεν απέχουν πολύ οι επόμενες εξελίξεις, αν και δεν είναι απολύτως στο… χέρι μας το συγκεκριμένο ζήτημα».
«Εργο αξίας 1,7 δις»
Το μεσημέρι της Τετάρτης, η «Redstone» και η «Poseidon», ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την έναρξη της συνεργασίας τους, με τη «διαχειρίστρια» εταιρία του πρότζεκτ, να δίνει στη δημοσιότητα και νέα οικονομικά στοιχεία:
«Η “Redstone” ανακοινώνει με περηφάνια τη συνεργασία της με την εταιρία “Poseidon” που θα αφορά το “Athens Alive” και την αναγέννηση της περιοχής. Η “Redstone” και το “Athens Alive” θα συνεργαστούν με την πλατφόρμα “μείωσης” της “Poseidon” σε όλες τις φάσεις του έργου της αναγέννησης, ένα έργο ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αποκαταστήσει και θα επεκτείνει το σχέδιο για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ξεκίνημά της η ανακοίνωση και συμπληρώνει για τα οφέλη που θα έχει η Αθήνα εφόσον ολοκληρωθεί το πρότζεκτ.
Συγκεκριμένα: «Ως μια προσπάθεια αστικής αναζωογόνησης, το Athens Alive θα φέρει έναν νέο αθλητικό και ψυχαγωγικό κόμβο στην περιοχή των 250 στρεμμάτων στη βόρεια επιχειρηματική περιοχή της πόλης. Το έργο θα θέσει την αειφορία στο επίκεντρο της ανανέωσης, παρέχοντας πράσινα γραφεία, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής, καθώς και ένα κέντρο επώασης για την υποστήριξη της αυξανόμενης ελληνικής σκηνής εκκίνησης.
Εκτός από την επανεξισορρόπηση των κλιματικών επιπτώσεων της κατασκευής του χώρου, θα υπάρξει μείωση και στους μελλοντικούς ενοικιαστές του πρότζεκτ. Αυτό θα δώσει στην κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης, το ξενοδοχείο και τις επιχειρήσεις την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις τους στο κλίμα, παρέχοντας ταυτόχρονα στους κατ' εκτίμηση 7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις κλιματικές ενέργειες μέσω των αγορών τους. Ο απώτερος στόχος της εταιρικής σχέσης είναι για το Alive να είναι ένα μοντέλο βιωσιμότητας, υποδεικνύοντας πώς οι αστικές εξελίξεις μπορούν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή του κλίματος σε κάθε πτυχή της επιχείρησής τους».
«Στο προσκήνιο η βιωσιμότητα»
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της «Redstone», Μαρκ Αλεξάντερ, δήλωσε: «Το Athens Alive θα φέρει στο προσκήνιο τη βιωσιμότητα. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σωστό να κάνουμε τα έργα με αυτή την κλίμακα. Οι πόλεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν οι πόλεις, δεν υπάρχει τρόπος να λύσουμε την αλλαγή του κλίματος».
Ακολούθως υπήρξε τοποθέτηση και του Λάζλο Γκίριτς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της «Poseidon»: «Έχουμε μόνο 12 χρόνια για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οπότε θα αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές. Αν ενεργήσουμε τώρα, μπορούμε ακόμα να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον ικανό να στηρίξει την ανθρώπινη ζωή. Η Redstone και η κοινοπραξία Alive Alive αντιμετωπίζουν σοβαρά την άμεση απειλή της αλλαγής του κλίματος και αυτό το έργο αποτελεί πρωταρχικό παράδειγμα για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο».
Γάζα: Οι επόμενες κινήσεις μετά την επίτευξη της εύθραυστης εκεχειρία – Τι προβλέπει η συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς
Προ των πυλών του Λευκού Οίκου ο Τραμπ: Το τελετουργικό της ορκωμοσίας, οι πρώτες αποφάσεις και οι διεθνείς αντιδράσεις
Καίτη Γκρέυ: Ο θρύλος του λαϊκού τραγουδιού που έζησε για να τραγουδάει
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον έκαναν παύση από τις βασιλικές υποχρεώσεις - Για σκι μαζί με τα παιδιά τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr