Συνταγές |Κατερίνα Λένη

Συνταγή για κόκκινους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και αρωματικό λάδι

Εκτέλεση

Οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά του χειμώνα. Η Κατερίνα Λένη μας προτείνει να τους φτιάξουμε λίγο διαφορετικούς, με κόκκινο λάχανο. Χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή την ώρα που τους τυλίγουμε γιατί το συγκεκριμένο λάχανο είναι πιο σκληρό, έχει όμως ιδιαίτερη γεύση. Και η γέμιση, με κιμά, ρύζι, καρότο, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό και μπόλικα αρωματικά βότανα (μπορείτε να βάλετε άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο ή ό,τι άλλο προτιμάτε) είναι πολύ νόστιμη και μυρωδάτη. Στο τέλος τους σερβίρουμε με το αυγολέμονο, το οποίο παίρνει ένα απαλό ροζ χρώμα από το ζωμό του φαγητού και μερικές σταγόνες χειροποίητο αρωματικό λάδι, που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στη συνέχεια σε διάφορες παρασκευές.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
90'
4

Υλικά

  • 1 μεγάλο κόκκινο λάχανο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2–3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 καρότα
  • αρωματικά βότανα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ λεμόνι ξύσμα
  • νερό ή ζωμό λαχανικών
  • Για το αυγολέμονο:
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
  • 2 κρόκους αυγών
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αρωματικό λάδι:

  • 300 ml σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 200 γρ. φρέσκος άνηθος
  • 200 γρ. baby σπανάκι