Συνταγή για κόκκινους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και αρωματικό λάδι
Εκτέλεση
Οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά του χειμώνα. Η Κατερίνα Λένη μας προτείνει να τους φτιάξουμε λίγο διαφορετικούς, με κόκκινο λάχανο. Χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή την ώρα που τους τυλίγουμε γιατί το συγκεκριμένο λάχανο είναι πιο σκληρό, έχει όμως ιδιαίτερη γεύση. Και η γέμιση, με κιμά, ρύζι, καρότο, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό και μπόλικα αρωματικά βότανα (μπορείτε να βάλετε άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο ή ό,τι άλλο προτιμάτε) είναι πολύ νόστιμη και μυρωδάτη. Στο τέλος τους σερβίρουμε με το αυγολέμονο, το οποίο παίρνει ένα απαλό ροζ χρώμα από το ζωμό του φαγητού και μερικές σταγόνες χειροποίητο αρωματικό λάδι, που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στη συνέχεια σε διάφορες παρασκευές.