Συνταγή για φιλέτο γαλοπούλας με αρωματικό γλάσο
Εκτέλεση
Το ψητό φιλέτο γαλοπούλας είναι μια ωραία ιδέα για τα τραπέζια των γιορτών κι όχι μόνο, και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Μόλις βγει ροδοκόκκινο από το φούρνο, κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας. Αν περισσέψει, στραγγίστε το από τη σάλτσα του και διατηρήστε το στο ψυγείο σε δοχείο τροφίμων.
Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε το μέλι με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και τη ρίγανη. Αλατίστε το φιλέτο της γαλοπούλας και αλείψτε το με το παραπάνω μείγμα. Βάλτε το σε ένα βαθύ ταψί και ρίξτε το κρασί. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά. Μετά ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.