Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Συνταγή για κόκκινο λάχανο με μήλα

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

Το κόκκινο λάχανο και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά, κι είναι τα δύο βασικά συστατικά αυτής της πολύ ωραίας γαρνιτούρας για το ψητό κρέας. Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κι είναι μια πολύ καλή ιδέα για το κυριακάτικο ή για το γιορτινό τραπέζι. Για να την φτιάξετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κόψτε το λάχανο στη μέση και μετά σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  2. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες.
  3. Μετά καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
  4.  Βάλτε στην κατσαρόλα 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το λάχανο και τα μήλα.
  5. Σβήστε με το κρασί, ρίξτε το ξίδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να μαλακώσει το λάχανο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: iStock/Ideal Image
45'
8

Υλικά

  • 1 κιλό κόκκινο λάχανο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 μήλα
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • λίγο τριμμένο μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι