Συνταγή για κόκκινο λάχανο με μήλα
Εκτέλεση
Το κόκκινο λάχανο και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά, κι είναι τα δύο βασικά συστατικά αυτής της πολύ ωραίας γαρνιτούρας για το ψητό κρέας. Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κι είναι μια πολύ καλή ιδέα για το κυριακάτικο ή για το γιορτινό τραπέζι. Για να την φτιάξετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Κόψτε το λάχανο στη μέση και μετά σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες.
- Μετά καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
- Βάλτε στην κατσαρόλα 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το λάχανο και τα μήλα.
- Σβήστε με το κρασί, ρίξτε το ξίδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να μαλακώσει το λάχανο.