Συνταγές | Άρτεμη Χάλαρη

Cheesecake με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση

Αυτό το διαφορετικό, αλμυρό cheesecake με κατσικίσιο τυρί και τυρί κρέμα, καραμελωμένα κρεμμύδια (δείτε πώς να τα ετοιμάσετε εδώ) και τραγανή βάση από μπισκότα Digestive θα σας κερδίσει με τη γεύση του. Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 10 τσέρκια διαμέτρου 5 εκ. Αν δεν έχετε τσέρκια, απλώνετε όλη τη βάση των μπισκότων σε ένα ταψί, τοποθετείτε από πάνω την κρέμα των τυριών και όταν πήξει καλά, την κόβετε και την χωρίζετε σε τετράγωνα κομμάτια 4x4 εκ. Τα βήματα της συνταγής είναι σχετικά απλά:  

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά με το βούτυρο. Βάζετε το μείγμα σε τσέρκια των 5 εκ. πιέζοντας το καλά.
  2. Για την επικάλυψη των τυριών χτυπάτε πολύ καλά τα δύο τυριά μέχρι να ομογενοποιηθούν, σχηματίζοντας μια απαλή μους.
  3. Μουλιάζετε το φύλλο της ζελατίνης σε κρύο νερό, το στραγγίζετε καλά και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας για να διαλυθεί τελείως.
  4. Προσθέτετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη μους των τυριών και τα oμογενοποιείτε.
  5. Ρίχνετε το μείγμα αυτό πάνω από τις βάσεις που ετοιμάσατε με τα μπισκότα και αφήνετε τα τσέρκια μια ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
  6. Βγάζετε προσεκτικά τα τσέρκια και απλώνετε στην επιφάνεια του καθενός από μία κουταλιά καραμελωμένα κρεμμύδια.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
90'
10

Υλικά

  • 200 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 1 πρέζα θυμάρι, αλάτι, ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κατσικίσιο τυρί (κορμό)
  • 200 γρ. κρεμώδες τυρί
  • 300 ml. πυκνή κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 250 γρ, μπισκότα Digestive
  • αλάτι