Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για ελαφριά τάρτα με φινόκιο, πράσο και γαλοπούλα

Εκτέλεση

Η βάση, που συνδυάζει βούτυρο με ελαιόλαδο και δύο αλεύρια, λευκό και ολικής άλεσης, γίνεται τραγανή και τριφτή. Κι η γέμιση, με βραστή γαλοπούλα, πράσο και φινόκιο, που αντί για τη συνήθη κρέμα γάλακτος έχει γιαούρτι, γάλα, αυγά, ελαφριά και μυρωδάτη. Είναι μια πολύ ωραία τάρτα που φτιάχνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο: θα τη ζυμώσετε στο πι και φι και θα τη τη στρώσετε πολύ εύκολα στην ταρτιέρα. Αν μάλιστα τη διακοσμήσετε με μερικές φετούλες φινόκιο, θα γίνει ακόμη πιο ευπαρουσίαστη.   

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Κυριάκος Μελάς παρουσιάζει τα βήματα της συνταγής:

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
65'
8

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 240 γρ. αλεύρι (μισό-μισό με ολικής άλεσης) 
  • 60 γρ. βούτυρο 
  • 60 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1 αυγό 
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ  
  • 1/4 κ.γ αλάτι 

Για τη γέμιση:

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο 
  • 1 μεγάλο φινόκιο ψιλοκομμένο 
  • 7 φέτες γαλοπούλα (βραστή) 
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (100 γρ.) 
  • 120 γρ. γάλα 
  • 2 αυγά 
  • αλάτι-πιπέρι