Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Καλαμαράκια τηγανητά, τραγανά και χρυσαφένια

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα καλαμαράκια και τα στεγνώνετε καλά. Τα πασπαλίζετε με το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σ΄ ένα τηγάνι. Τινάζετε τα καλαμαράκια να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και τηγανίζετε κατά δόσεις μέχρι να χρυσίσουν (όχι πάνω από 3'). Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
  3. Τα σερβίρετε ζεστά με χυμό λεμόνι και πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με ψιλοκομμέμο μαϊντανό.
Tip. Ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να σας καθαρίσει τα καλαμαράκια, εφόσον χρησιμοποιήσετε φρέσκα. Αν πάλι θελήσετε να τα καθαρίσετε εσείς. ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα

Πώς καθαρίζουμε καλαμαράκια

1. Τραβάτε το κεφάλι για να το αποσπάσετε από το σώμα μαζί με τα εντόσθια και την εσωτερική μεμβράνη.

2. Αφαιρείτε το δέρμα με τα χέρια σας.

3. Με ένα μαχαίρι χωρίζετε το κεφάλι από τα πλοκάμια.

4. Αφαιρείτε το στόμα.

5. Κόβετε, αν θέλετε, το καλαμαράκι στη μέση από τη ραφή και με ένα μαχαίρι αφαιρείτε τη βλέννα από το εσωτερικό του. Μπορείτε ωστόσο να το αφήσετε και ολόκληρο ή να το κόψετε σε ροδέλες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
20'
4

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, που τα έχετε ξεπαγώσει
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ή κοκκινοπίπερο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος