Συνταγές | ICookGreek

Το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι - Με φιστίκια Αιγίνης

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ξαίνετε το κανταΐφι και το στρώνετε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχετε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε στους 200 °C για 35’, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι, και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 5’-6’ τη ζάχαρη με το μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Όταν το κανταΐφι κρυώσει καλά, το ραντίζετε με το σιρόπι (αφού αφαιρέσετε τα στερεά υλικά). Σκορπίζετε από πάνω τα μισά φιστίκια.
  3. Χτυπάτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τη μισή σαντιγί και την απλώνετε στην επιφάνεια του κανταΐφιού. Χτυπάτε την υπόλοιπη σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη. Απλώνετε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.
Tip. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής δείτε τη συνταγή εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
50'
4

Υλικά

  • 500 γρ. (1 πακέτο) φύλλο καταΐφι
  • 350 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα

Για την κρέμα

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική
  • 600ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη 
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι 
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό