Συνταγές | ICookGreek

Τα τέλεια κεράσματα - Παστάκια με παντεσπάνι και μους σοκολάτας γάλακτος

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε μέσα 125 γρ. ζάχαρη και μια δόση βανίλιας.
  2. Χτυπάτε τους κρόκους σε μπολ και σιγά σιγά ανακατεύετε με τη μαρέγκα ενώ είναι ακόμη στο μίξερ.
  3. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά: αλεύρι, κορν φλάουρ και αμύγδαλο, ανακατεύοντας με τρυπητή κουτάλα.
  4. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε λαμαρίνα για το φούρνο και απλώνετε το μείγμα σε πάχος μικρότερο από 1 εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 7’-8'.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

  1. Σε κατσαρολάκι βάζετε 300 ml κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε καλά, ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως.
  2. Χτυπάτε 500 ml κρέμα σε σαντιγί και όταν η σοκολάτα κρυώσει ενσωματώνετε το ένα μείγμα στο άλλο.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  1. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα (200 ml) σε κατσαρολάκι, ρίχνετε μέσα τη γλυκόζη και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν. 
  2. Αφήνετε το γλάσο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να το χρησιμοποιήσετε.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  1. Κόβετε το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια στο μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετείτε ένα στη βάση της φόρμας και ρίχνετε τη μισή ποσότητα μους. Καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι και απλώνετε την υπόλοιπη μους. 
  2. Τοποθετείτε το γλυκό στην κατάψυξης να παγώσει καλά. 
  3. Το κόβετε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε να έχουν τα παστάκια σας και τα περιχύνετε με το γλάσο. Τα αφήνετε σε σχάρα με ταψάκι από κάτω να στεγνώσουν και τα συντηρείτε στο ψυγείο.
Tip. Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε την επιφάνει με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, αφού ρίξετε το γλάσο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
50'
8

Υλικά

  • ασπράδια: 5
  • ζάχαρη: 125 γρ.
  • βανίλια: 1 δόση
  • κρόκοι: 5
  • αλεύρι: 50 γρ.
  • κορν φλάουρ: 50 γρ.
  • φιστίκια ή αμύγδαλα:100 γρ., ασπρισμένα, σκόνη
  • κρέμα γάλακτος: 1 Lt
  • σοκολάτα γάλακτος: 300 γρ.
  • γλυκόζη: 50 γρ.
  • κουβερτούρα: 500 γρ.