Συνταγές |ICookGreek

Τσουρεκάκια-ρολό με γλάσο και κανέλα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη σύμφωνα με τη συνταγή Παραδοσιακά Πασχαλινά Τσουρεκάκια αλλά στη μισή ποσότητα και την αφήνετε να ξεκουραστεί.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό, παραλληλόγραμμο φύλλο. Ανακατεύετε την κανέλα με τη ζάχαρη. Αλείφετε τη ζύμη με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
  3. Τυλίγετε τη ζύμη προσεκτικά σε ρολό (απ' τη φαρδιά πλευρά της) και κολλάτε την ένωση με λίγο νερό. Κόβετε το ρολό σε φέτες πάχους 2,5-3 εκ. και τοποθετείτε τις φέτες σε ταψί καλά βουτυρωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο ακόμη.
  4. Αλείφετε την επιφάνεια των ρολών με το αυγό χτυπημένο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 16' με 18'.
  5. Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνετε τα τσουρεκάκια-ρολό με το γλάσο, όταν κρυώσουν.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
40'
8

Υλικά

  • 1/2 δόση ζύμης για πολίτικο τσουρέκι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο λιωμένο

Για το γλάσο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού ή νερό
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο λιωμένο