Πατατόπιτες με κολοκυθάκια και τυρί
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα κολοκυθάκια (ή την κολοκύθα), τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε τρυπητό 1 ώρα.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια με τις πατάτες, τα τυριά, το καλαμποκίσιο αλεύρι, το μαϊντανό και το δυόσμο και πασπαλίζετε με το πιπέρι.
- Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα εβαπορέ και τα ενσωματώνετε στο μείγμα με τις πατάτες και τα κολοκύθια. Βουτυρώνετε με το μείγμα βουτύρου-λαδιού ένα ταψί και ρίχνετε όλο το μείγμα μέσα ή το μοιράζετε σε μικρότερα, βουτυρωμένα ταψάκια.
- Χτυπάτε όσο από το μείγμα βουτύρου - λαδιού περίσσεψε με τον κρόκο του αυγού και αλείφετε την επιφάνεια του μείγματος. Ψήνετε 55΄ - 60΄ στους 180° - 200° C περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Tip. Μπορείτε, αν θέλετε, να να ψήσετε τις πατατόπιτες και στο τηγάνι σε καυτό λάδι.