«Πρωτεϊνούχο» ψωμί χωρίς αλεύρι και πανεύκολο, σπιτικό τυρί από γιαούρτι
Εκτέλεση
Για το τυρί
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αλάτι. Βάζετε το μείγμα σε τουλουπάνι και το αφήνετε δύο 24ωρα σε σουρωτήρι στο ψυγείο να βγάλει όλα του τα υγρά.
- Ανοίγετε το τουλουπάνι και είναι το τυρί είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Για το ψωμί
- Ρίχνετε στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ τους σπόρους και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να γίνουν χοντροκομμένη σκόνη. Τους αναμειγνύετε με τη βρώμη όπου έχετε προσθέσει το αλλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα της βρώμης. Ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθούν.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Του δίνετε σχήμα φρατζόλας, καρβελιού ή όποιο άλλο θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° - 170° C για 45'.