Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

«Πρωτεϊνούχο» ψωμί χωρίς αλεύρι και πανεύκολο, σπιτικό τυρί από γιαούρτι

Εικόνα: @kiriakosmelas | Instagram

Εκτέλεση

Για το τυρί

  1. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αλάτι. Βάζετε το μείγμα σε τουλουπάνι και το αφήνετε δύο 24ωρα σε σουρωτήρι στο ψυγείο να βγάλει όλα του τα υγρά.
  2. Ανοίγετε το τουλουπάνι και είναι το τυρί είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Για το ψωμί

  1. Ρίχνετε στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ τους σπόρους και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να γίνουν χοντροκομμένη σκόνη. Τους αναμειγνύετε με τη βρώμη όπου έχετε προσθέσει το αλλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα της βρώμης. Ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθούν.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Του δίνετε σχήμα φρατζόλας, καρβελιού ή όποιο άλλο θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° - 170° C για 45'.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: @kiriakosmelas | Instagram
30'
4

Υλικά

Για το ψωμί χωρίς αλεύρι

  • 250 γρ. βρώμη αλεσμένη
  • 150 γρ. mix σπόροι / ξηροί καρποί (λιναρόσπορος, πασατέμπος/ηλιόσπορος)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το τυρί από γιαούρτι (Labneh)

  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 1 αλάτι