Συνταγές |ICookGreek

Κυριακάτικο γεύμα – Κότσι στη λαδόκολλα με ντοματίνια, φέτα και κεφαλοτύρι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

Πλένετε τα κότσια με κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Παίρνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Βάζετε σε κάθε λαδόκολλα 1 κότσι, μερικά κομμάτια τυριών, λίγο σκόρδο, 4 ντοματάκια και 1 κουταλιά ελαιόλαδο, διπλώνοντάς την έτσι ώστε να κλείσει καλά το κρέας μέσα. 

Βάζετε τα πακετάκια με τα κότσια σε μια ευρύχωρη γάστρα ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό και βάζετε το σκεύος στο φούρνο στους 170-180 °C. Σιγοψήνετε για τουλάχιστον 2 1/2 ώρες, ανοίγετε προσεκτικά τα πακετάκια και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
150'
4

Υλικά

  • κότσια από αρνάκι ή κατσικάκι: 3, γύρω στα 500 γρ. το καθένα
  • φέτα σκληρή: 1/2 κιλό κομματιασμένη
  • κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα: 1 φλιτζάνι, κομμένα σε κύβους
  • σκόρδο: 6-7 σκελίδες, κομμένες σε φετάκια
  • ελαιόλαδο: 3-4 κουταλιές
  • ντοματάκια: 12 ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο