κλείσιμο
Συνταγές |Νίκος Καρβέλας

Kιμαδόπιτα με πανεύκολο, παραδοσιακό φύλλο - Δείτε βίντεο

Εικόνα: Open TV

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ ή σε μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για κανά 20λεπτο.
  2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Προσθέτετε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα λίγο να κρυώσει. Προσθέτετε τα τυριά και το αυγό και ανακατεύετε.
  3. Αλευρώνετε τον πάγκο και κόβετε το ζυμάρι στα 4. Ανοίγετε 4 φύλλα με τον πλάστη (αξίζει να δείτε την τεχνική του σεφ στο βίντεο που ακολουθεί, είναι πανεύκολη).
  4. Στρώνετε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψάκι, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, στρώνετε από πάνω το δεύτερο φύλλο και προσθέτετε τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα δύο τελευταία φύλλα, αφού τα αλείψετε και αυτά με ελαιόλαδο, και πασπαλίζετε με σουσάμι.
  5. Ψήνετε την πίτα στους 180° C για 1 ώρα, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα.

Σημείωση: Την απολαυστική συνταγή, ιδανική αν έχετε φίλους στο σπίτι καλεσμένους, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Open TV
90'
6

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μαγιά
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 230-250 γρ. νερό

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 πράσσα ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • 1 αυγό