Συνταγές | Νίκος Καρβέλας

Χοιρινό σνίτσελ με τρεις τρόπους και σάλτσα παρμεζάνας - Δείτε βίντεο

Εικόνα: Open TV

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα λεπτοκομμένα κρεατικά.
  2. Ρίχνετε στο αλεύρι την καπνιστή πάπρικα για να το αρωματίσετε.
  3. Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά με λίγο γάλα. Σε άλλο μπολ βάζετε είτε τριμμένη φρυγανιά είτε βρώμη ή σουσάμι.
  4. Περνάτε τα κρέατα ένα ένα πρώτα από το αλεύρι. Μετά τα βυθίζετε στο αυγό και το σταργγίζετε. Τέλος τα βουτάτε είτε στη φρυαγανιά είτε στη βρώμη είτε στο σουσάμι.
  5. Τηγανίζετε τα σνίτσελ σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ομορφο χρώμα απ' όλες τις πλευρές ή τα ψήνετε στο φούρνο σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί στους 200° C για 20'.
  6. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ρίχνοντας το γάλα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, λίγο θυμάρι, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι. Προσθέτετε την παρμεζάνα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί το τυρί και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.

Σημείωση: Την απολαυστική συνταγή, ιδανική αν έχετε φίλους στο σπίτι καλεσμένους, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Open TV
25'
4

Υλικά

  • 800 γρ. χοιρινό σνίτσελ
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 4 αυγά
  • λίγο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι,
  • φρυγανιά τριμμένη ή βρώμη ή σουσάμι για το πανάρισμα 
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.

Για τη σάλτσα παρμεζάνας

  • 250 γρ. φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι