κλείσιμο
Συνταγές |Νίκος Καρβέλας

Ψαρονέφρι κρασάτο με ζεστή πατατοσαλάτα φούρνου - Δείτε βίντεο

Εικόνα: Open TV

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Ρίχνετε τους κύβους της πατάτα σε ενα ταψί, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την καπνιστή πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο νερό και ψήνετε στο φούρνο στους 220° C για τουλάχιστον 30', μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανές.
  2. Αφήνετε τις πατάτες για 15' εκτός φούρνου και στη συνέχεια τις μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε την ντομάτα ψιλοκομμένη, το αγγουράκι σε κυβάκια, το βασιλικό, τη μουστάρδα, το χυμό και λίγο ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  3. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετάκια με τομές ελαφρά διαγώνιες, γύρω στον ένα πόντο.
  4. Βάζετε ελαιόλαδο να κάψει σε τηγάνι και σοτάρετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσετε. Προς το τέλος του ροδίσματος ρίχνετε στο τηγάνι το σκόρδο, το δενδρολίβανο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί με τα υγρά του τηγανιού και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρετε το ψαρονέφρι με την πατατοσαλάτα και τη σάλτσα του.

Σημείωση: Την απολαυστική συνταγή, ιδανική αν έχετε φίλους στο σπίτι καλεσμένους, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Open TV
40'
4

Υλικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Για την πατατοσαλάτα

  • 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 1 αγγουράκι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό και ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο