Συνταγές | ICookGreek

Για τη μέση του τραπεζιού - Παντζαροσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  2. Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
  3. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σος στο ψυγείο.
  4. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, τα καρύδια –κρατάτε λίγο μαϊντανό και καρύδια για τη διακόσμηση– και το μείγμα γιαουρτιού. Βάζετε τη σαλάτα να κρυώσει και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα καρύδια και το μαϊντανό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • παντζάρια: 500 γρ. χωρίς τα πράσινα φύλλα τους
  • καρυδόψιχα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένη
  • μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος
  • αλάτι: λίγο

Για τη σάλτσα

  • στραγγιστό γιαούρτι: 250 γρ.
  • μαγιονέζα: 100 γρ.
  • σκόρδο: 1 σκελίδα
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο