Κουνουπίδι ογκρατέν, ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό
Εκτέλεση
- Χωρίζετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, αφού το καθαρίσετε, και το βάζετε να βράσει σε αλατισμένο νερό 8'-10'. Το στραγγίζετε το και το αφήνετε να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί.
- Λιώνετε το βούτυρο σε τηγανάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Βουτυρώνετε καλά ένα πυρέξ ταψάκι και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά.
- Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή της βασικής συνταγής, της προσθέτετε το τυρί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Τέλος ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά, το κουνουπίδι και λίγο αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνετε για 50' στους 180° C.
Tip. Mε μια γενναία δόση φρεσκοκομμένης πράσινης σαλάτας το συνοδευτικό μετατρέπεται σε vegetarian κυρίως πιάτο.