Συνταγές |ICookGreek

Για το τσιμπολόγημα - Κριτσινάκια με κεφαλογραβιέρα και σουσάμι

Εικόνα: iStock

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και λίγο άσπρο πιπέρι. Προσθέτετε το λάδι και το νερό και ζυμώνετε μέχρις ότου η ζύμη να μην κολλά στα χέρια. Δίνετε στη ζύμη σχήμα μπάλας και την αφήνετε να ξεκουραστεί 30΄.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό (σαν σφολιάτα) με τον πλάστη ή πιέζοντάς την και απλώνοντάς τη με τα χέρια. Τη χωρίζετε σε λωρίδες πλάτους 2,5-3 εκ.
  3. Αλείφετε τις λωρίδες με αυγό και τις πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα. Κόβετε τις λωρίδες σε μήκος 8-10 εκ. και τις στρίβετε ελαφρά.
  4. Τοποθετείτε τα κριτσίνια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφετε με αυγό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψψήνετε 15΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, μέχρι να ροδίσουν.

Tip. Με τις προτεινόμενες δόσεις βγαίνουν περίπου 60 μικρά κριτσίνια

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: iStock
60'
10

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες στις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • σουσάμι
  • λίγο άσπρο πιπέρι