Συνταγές | ICookGreek

Αφράτες τηγανίτες με χαλούμι, κολοκυθάκια και ξινόγαλο

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ αναμειγνύετε το ξινόγαλο ή το αριάνι, το ασπράδι του αυγού, το βούτυρο λιωμένο και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 10'. Σε άλλο σκεύος αναμειγνύετε τους 2 τύπους αλευριού,  τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ρίχνετε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα του ξινογάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε το καρότο, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το χαλούμι και το δυόσμο και ανακατεύετε πάλι. (Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο).
  3. Ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε στο τηγάνι 4 τσέρκια και ρίχνετε εκεί το χυλό για να γίνουν οι τηγανίτες φουσκωτές και αφράτες και να πάρουν ολοστρόγγυλο σχήμα. Μπορείτε να τις φτιάξετε και χωρίς τσέρκι -θα απλώσουν πιο πολύ αλλά θα παραμείνουν πεντανόστιμες.
  4. Ελέγχετε τις τηγανίτες από την κάτω πλευρά και μόλις ροδίσουν, αφαιρείτε τα τσέρκια και τις γυρίζετε με μία μεγάλη σπάτουλα από την άλλη.
  5. Τηγανίζετε για άλλα δύο λεπτά για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή αριάνι
  • 1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 καρότο τριμμένα σε λεπτό τρίφτη
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές σταρένιο αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 180 γρ. χαλούμι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ψιλοκομμένο