Συνταγές | ICookGreek

Ανοιξιάτικη κουζίνα - Σουφλέ με σπαράγγια και μπεσαμέλ

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και τα ζεματίζετε 4΄-5΄ σε νερό που κοχλάζει. Τα στραγγίζετε.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας πάντα και δένετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. 
  4. Προσθέτετε στην μπεσαμέλ τους κρόκους των αυγών, το ζαμπόν, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύετε καλά.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις στην μπεσαμέλ.
  6. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί και το πασπαλίζετε με φρυγανιά. Ρίχνετε μέσα τα σπαράγγια και από πάνω το μείγμα της μπεσαμέλ και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35΄-40΄, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει το σουφλέ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λίγο επιπλέον για το σκεύος
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα χλιαρό
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κίτρινο, μαλακό τυρί τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 400 γρ. σπαράγγια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη